סדנה חוויתית בנושא זהות ושייכות בהוליווד

סדנה חוויתית בנושא זהות ושייכות בהוליווד

שבוע הבא תפתח סדנה חוויתית בשעות ערב בנושא זהות ושייכות.
שני מפגשים להורים לילדים צעירים ובוגרים. מפגש עם חשיבות ומתן כלים כיצד לשלב את נושא זהות ישראלית ויהודית בחיי היום יום בבית.

מוזמנים להרשם בלינק המצורף: [URL]https://israeliamerican.org/florida/iac-events/zehut-forum &mdash[/URL]; ‏עם ‏‎Neta Peleg-Oren‎‏.‏

 

Boston Guy

New member
רק לתשומת ליבך - מדובר בהוליווד פלורידה, לא בזו של קליפורניה

הוליווד פלורידה היא מין סוג של "שכונת התקווה" של מיאמי - פרבר שבו יש ריכוז גדול מאוד של אוכלוסייה של ישראלים לשעבר.
יש שם יצוג מאוד נכבד למגזר ההגירה הישראלית הסטריאוטיפית של טרום עידן ההיי-טק - אלו שעשו את ההגירה ללא אישורים וניירות ו"הסתדרו" (או שלא הסתדרו) במשך השנים.
אם היו לך דמיונות על שחקני קולנוע וזוהר - המציאות שם היא מפצחי גרעינים וזוהר ארגוב.
 

forglemmigej

New member
אני מכירה מישהו שאחיו התחתן שם בשביל הניירות

(נהג מונית ,נשמע כמו מהמילייה שאתה מתאר), הילדים של אותו דוד גם נסעו לשמה והתחתנו בשביל הגרין קארד והאזרחות הם הצליחו לחמוק בין השרות הצבאי לסוף יב אין לי מושג איך נתנו להם לצאת מהארץ. קיצר יש שם כמה נשים שעושות את זה בשביל הכסף מה שאומרים מתחתנות סדרתיות ועד היום זה הלך בסדר. עכשו אין לי מושג אם זה הלך בסדר זה מה שהנהג מונית בארץ סיפר לי וכל מלה שלו צריך לקחת עם קילגורם מלח -ים -אטלנטי- גס..מצד שלישי אני מבינה את החלום של עמך שגם הם רוצים לשדרג את החיים ולא בטוח שכל מהגר הייטק ישר נוחת על החלום בהתגלמותו במשך השנים למדתי שהישראלים (לא כולם כמובן, לא כולם) די מגזימים בסיפורי הצלחתם ובקושי מצליחים לשרוד את השבוע . וממתי הייטקיסט מבין במהתנהלות כלכלית יותר מנהג מונית, אין לזה שום קשר אם גמר בתור מצטיין דיקן בלימודי מחשב זה לא מקנה שום יכולות כלכליות יותר מאחד שסופר את הגרושים כל יום, ההצדעה הזו להייטק די פרובינציאלית בעיני אבל זו רק אני.
 

danakama10

New member
לא הבנתי מה את מנסה להגיד ואיך זה מתקשר למה שבוסטון כתב

 

forglemmigej

New member
הסבר

דוקא אני תומכת במה שכתב על האיזור ומציינת שאני מכירה מישהו שאחיו חי שם שנים רבות וגם הבני דודים שלו שהגיעו לא חוקיים והתחתנו בשביל הניירת ,הם מהעמך, נהג מונית ואין לי מושג מה הבני דודים עושים אחרי הלבנת השהיה הלא חוקית הם בטח לא הייטקיסטים (אוי ויי)
אני לא מסכימה עם זה שרק להייטקסיטים יש אפשרות להגר ורק הם מצליחים אני חושבת שכל אדם נורמלי מנסה לשדרג את חייו ואם מדובר בהגירה אז גם לאלו יש את הזכות הזו אמנם טראמפ טוען שהגירה היא פריבילגיה ולא זכות ועל רקע זה סרב ללחוץ את ידה של אנגי אבל הוא טועה בענין הזה אנשים תמיד יהגרו כדי להנות מהחיים להם ולילדיהם זה היה חלום מאז ומתמיד של כל בני האדם באשר הם , אנחנו לא חיים בתקופה של היררכיה מלכותית שרק לבני הדם הכחול יש אפשרות לאכול לחם וחמאה , שום חומה לא תמנע את שאיפת בני האדם לשדרג את חייהם.
 

danakama10

New member
הגירה אכן אינה זכות

לאנשים יש הרבה חלומות לעצמם ולילדיהם. מי שחכם עובד קשה עבור הסיכוי להגשים את חלומו. ההמונים חושבים שמגיע להם, ונוקטים בצעדים בלתי חוקיים.
לצערי, העולם קצת התהפך וישנה תנועת המונים שחושבת שזכות אנשים להחליט לאלו חוקים הם נשמעים ואלו חוקים מיותרים עבורם, וכך החל האסון של החנינות ההמוניות לשוהים בלתי חוקקים.
 

אספרסו2

New member
מה רע בפיצוח גרעינים וזוהר ארגוב?

אפילו בתפוצה שלך שרים אותו

&nbsp
&nbsp
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=_O8QuL_J-y0[/URL]
&nbsp
 

נחמנית

New member
עם כל הכבוד לזהר, אפשר לדבר קצת על זהות

יהודית וזהות ישראלית.

כמו רוב הישראלים מנהגי היהדות שלי מבוססים על מנהגי ביתי ומשפחתי. תמיד הגדרתי את עצמי כמסורתית ונוכחות הקהילה היהודית בלוקיישן הראשון אליו עברנו היתה משהו שראיתי בחיוב. ואכן, היה לי מאוד נוח למצוא מוצרים כשרים שרציתי.
כשניסינו להצטרף לאירועים של הקהילה היהודית או הוזמנו לארוחות ערב, גיליתי שהיהדות שלי היא לא היהדות שלהם. אפילו עם הלא אורתודוקסים, פשוט לא חלקנו מסורת. הרגשתי שם יותר זרה מאשר באירוע חג מולד בו לפחות הכרתי את השירים. מצד שני, לא כל הישראלים באו מרגע דומה לי, ולמרות זאת המכנה המשותף היה גדול מההבדלים. התפתחה לה קבוצה שחגגה חגים בדרך שלה, ציינה שבתות בדרך שלה והיהדות שלי הפכה עוד יותר שלי משהיתה בישראל (לא הושפעה מדעת קהל, טרנדים מקומיים, קרובי משפחה חדשים, אלא פשוט ממה שהיה נכון למשפחתי)

שנים אחר כך, אנחנו במקום שונה. גם כאן קהילה יהודית לא קטנה, גם ישראלים לא חסר. עדיין, לאירועים הישראלים עוד לא התחברנו (מסיבות טכניות, פשוט לא יצא לנו להצטרף אליהם). והילד הגיע לגן יהודי רפורמי. וזה דווקא נחמד ונעים. כן, לשיר לכובע שלי 3 פינות, הפתיע אותי לרגע - מעולם לא קישרתי את השיר הזה לפורים. וכן, גם לא הכרתי את הדינוזאור לשבת. אבל הכל היה נחמד ולבבי והתאים לי ממש.

הבנתי שממצב שהזהות היהודית והישראלית שלי היו אחד, עברתי שינוי. הזהות היהודית שלי עכשיו נפרדת מהישראלית. וזה חיובי מאוד בעיני. אם הייתי חוזרת היום, השבוע, מהמצב הנוכחי לישראל, אני לגמרי לא בטוחה שהייתי משתלבת במערכת חינוך הישראלית שקושרת כל כך חזק את שתי הזהויות כי הזהות היהודית הלאומית לאו דווקא מתאימה לי (בייחוד לא עם פעילויות מטעם חבד, משהו שממש לא היה נהוג בזמני ועכשיו קורה אפילו במרכזי ערים חילוניות למהדרין).

אני מאוד אשמח לשמוע על איך אתם רואים את הדברים האלה ואם אתם מרגישים חלק מקהילה יהודית מקומית/ישראלית/לא זה ולא זה וכו
 

alphadelta

New member
תודה.

ואו, הסברת כל כך יפה. בכל מקום שעברנו לקח לנו זמן למצוא קהילה שהתחברנו אליה. ואכן הזהות היהודית והישראלית הן נפרדות. במיוחד האירה את עיניי שיחה עם מוסלמי ישראלי שסיפר על ההרגשה שלו למילות השיר ״להיות עם חופשי בארצינו״. מציינת במבוכה שלא חשבתי על זה אף פעם. דווקא כי הישראליות והיהדות שזורות כל כך זו בזו.
בקרב בני משפחתי הצד החילוני , שזה הרב, מופתע עד מזועזע כשהילדים מספרים להם שהיינו הבוקר בבית הכנסת. ובקרב כמה דתיים יותר, אנחנו לא מספיק דתיים.
לעומת זאת, היינו בזמן האחרון בפסטיבל של בית כנסת שאינו שלנו. והגיעו אנשים מהמון זרמים ביהדות. היו כאלה עם ציציות והיו כאלה, שלא חוגגים אף חג יהודי בבית. והייתה הרגשה של כבוד הדדי. כולנו היינו שם להנות עם הילדים. לאכול (הכל היה כשר), להנות לשמוע מוזיקה.
 
את כל כך צודקת.

לי אין קהילה יהודית או ישראלית אז מה שאני עושה זה מה שיש. אבל מאוד התחברתי למה שכתבת שכאשר עברתי לחיות בחו"ל, הגדרתי לעצמי מחדש מה ואיך נכון לי ולמשפחה שלי.
 
למעלה