סדנה להורים מאמצים

KallaGLP

New member
לא אמרתי שיש אפליה.

אמרתי עקרונית באיזה מצב יש אפליה ובאיזה אין. אמרתי שאם המצב הוא שמזמינים רק לסדנאות של כהי עור - בעיניי זו אפליה. אבל אני לא יודעת מה המצב בפועל, ואם זה לא המצב, אלא מזמינים אותם גם לסדנאות רגילות, ולסדנאות לכהי עור רק בנוסף ולא במקום - אז אין אפלייה. התחושה היא שפותחת השרשור הרגישה שאותה מזמינים רק לסדנאות של כהי עור וזה מה שהפריע לה. ייתכן שזה לא המצב ואיכשהו אצלה התפספס משהו, ואז טוב שהיא תדע שהיא מוזמנת, ואף תקבל הזמנות בפועל, גם לסדנאות הרגילות.
למה אני לא משתתפת? כי למען האמת אף פעם לא הזמינו אותנו וזה גם לא ממש היה חסר לי. אילו היו מזמינים - אולי הייתי מנסה ורואה איך זה, אך זה לא משהו שעסקתי בלחשוב עליו או הרגשתי שחסר לי בחיים, ולכן גם לא חיפשתי באופן פעיל מיוזמתי. כרגע זה כבר בכל מקרה לא רלוונטי כי אנחנו לא בארץ.

KallaGLP

New member
שמתי לב שאנחנו די באותו ראש.

אמנם יש סיכוי שלו הייתי מוזמנת, הייתי אולי מנסה ללכת פעם ב..., אך לא נראה לי שהייתי הופכת את זה למנהג קבוע. לא הרגשתי בחסרונן של סדנאות כלשהן בחיינו. וגם למען האמת לא הרגשתי צורך לעשות עניין במקום שבו לא הרגשתי שהילדה מרגישה צורך מיוחד בעיסוק באימוץ. מבחינתה ומבחינתנו היא פשוט עוד אחת מהילדים שלנו. אף פעם לא ראיתי צורך לשים דגש באופן מלאכותי על מה שלא התבקש משום דבר בהתנהגות שלה לשים דגש. אין לי תחושה שהיא מרגישה את עצמה שונה מהאחים שלה ושאימוץ מעסיק אותה. כשמזכירים את העניין היא מתייחסת אליו בפשטות גמורה ועונה עובדתית לעניין, בדומה, למשל, לתשובה של כל ילד ששואלים אותו שאלות מהסוג איפה נולד או מה שם אמא שלו, לא פחות ולא יותר. בשלב זה בחיינו, עבורה זה פשוט פרט ביוגרפי עובדתי, לא נושא בעל חשיבות מיוחדת שיש להתמקד ולדוש בו בצורה או במסגרת מיוחדת.

KallaGLP

New member
אגב, האם עצם זה שאותנו לא הזמינו אף פעם זו אפליה?

miaamor

New member
סדנה להורים מאמצים

מדי פעם שמעתי על סדנאות להורים מאמצים וילדיהם ואז גם הגיעה ההזמנה המיוחלת אלינו ופייר התאכזבתי. בהזמנה רשום שהסדנה מיועדת להורים שאימצו ילדים כהי עור אתיופים וסודנים משהו בסגנון.
ואני שואלת למה לתחום את הילדים שלנו לסדנה מיוחדת? מה הם סוג ב'? למה אני צריכה סדנה מיוחדת מה אני לא אם מאמצת שמתמודדת עם אותם קשיים של ילדים ישראליים "רגילים?" עם כיתה א' וחרדות של מעבר גן וקשיי הירדמות ובכלל קשיים של הורים בכלל.
האם צבע העור של בנותיי משנה במשהו את העובדה שהן ילדות ישראליות
בחברה ישראלית שצריך לייחד להן סדנה מיוחדת? הרי אני אמא שלא מתערבת בכל מיני קבוצות של הורים לילדים חומים או משפחות זברה או מה שזה לא יהיה כי זה באמת לא אישיו אצלנו. ואם זה לא אישיו אצלנו האם קיום הסדנה לא יעורר את האישיו הזה?
בקיצור מאוד התעצבנתי והתעצבתי - אנחנו כנראה לא נלך לשם וחבל.

לא, זה סתם בארדק...
אגב השרות מזמין את מי שלא הוזמן ליצור

איתם קשר ולבקש להשתתף. אצלכם זה קצת מאוחר כמובן

miaamor

New member
לא הוזמנו מעולם...לשום סדנה...

לפני שנתיים שהילדה עלתה לכיתה א' התקשרתי לברר. לא ידעו מה אני רוצה מהחיים שלהם...אז ירדנו מהנושא. שכבר קיבלנו עכשיו הכותרת היא שהסדנה מיועדת להורים שאימצו ילדים כהי עור וסודנים...

מבינה אותך

ובכל זאת,אני חושבת שזה לא קרה מרצון רע או מרצון לתייג.
כי בכל זאת אי אפשר להתעלם שיש הבדל בין כשהאימוץ איננו בולט עד כדי מציאת קוי דמיון ,לבין כשהאימוץ על כל צעד ושעל 'על השולחן'.זה נפלא כשזה לא אישיו כמו שאמרת. בכל זאת אולי באמצעות הסדנה הזאת וסיפורי המשתתפים האחרים תוכלו לראות עוד יותר מקרוב עוד אספקטים. למשל איך כשילד כהה עור מקבל דחייה על בסיס 'אמונות ודעות' מתמודדים עם זה ההורים האחרים.
אני גם מאמינה שבתוך הסדנה למרות הכותרת כן ידברו גם בדברים אחרים המשותפים לכל ההורים שמגדלים ילדים...

fatfat

New member
בזמנו גם אני חשבתי כמוך

עד שראיתי מה קרה לבנות בפעם הראשונה שפגשו משפחת זברה נוספת ואיזה קשר רגשי נוצר ביניהן ובין הבנות של אותה משפחה.
אני למדתי מהניסיון שלא משנה מה המסר והמינוח בו אני אשתמש, הן יוצרות להן מינוחים ואישואים שמתאימים להם.
וכן יש הרבה קווים משיקים בין בנותיך ובין ילדים אחרים שאומצו ולא משנה מאיפה והאם זה אימוץ בין גזעי או לא. אבל אימוץ במשפחת זברה מזמן גם התמודדויות ואיפיונים נוספים, שלרוב מקבלים יותר משמעות ככל שהילד גדל.

China8

New member
אמנם איני אמא לילד כהה עור

אינני אמא לילד כהה עור אך יש לי לא מעט חברים ומכרים שהינם הורים לילדים שחורים מאומצים. אני חושבת שכיום יש די הרבה שחולקים על הגישה של "הילד שלי כמו כולם" (והילדים שלנו הם באמת ילדים כמו כולם, רק חוץ מזה שרוב הילדים בישראל או במערב אינם שחורים או בעלי עיניים מלוכסנות כמו במקרה שלנו). אני חושבת שצבע עור שונה כן דורש התייחסות מיוחדת, אם לא עבורך אז עבורן. גם הילדה שלי היא ישראלית אבל בכל מקום שהיא מגיעה ישנם מבטים. אני לא אשכח את הילד מבית הכנסת, ילד חמוד עולה מצרפת ששאל אותי למה העיניים שלה אחרות... מקריאת דבריהם של מאומצים בוגרים ניתן להבין כמה הדבר היה חשוב עבורם ולא זכה להתייחסות כלל. לילדים שלנו יש הרבה התמודדיות שאולי אנחנו אפילו לא מודעים אליהם.
אני אישית לא הייתי פוסלת ודווקא כן משתתפת בסדנא כזו, אני בטוחה שיהיו שם הרבה דברים מועילים וכלים להתמודדות.

סביון1

New member
גם אני ממליצה לך בחום לשקול שוב את המנעותך מהסדנה

הסיבה הראשונה היא למען הילדים - על כך כבר כתבו לך בעלי הנסיון.
הסיבה השניה היא כי ההתעצבנות שלך מצד אחד מובנת, אבל מצד שני באמת מיותרת. הילדים שלך הם לגמרי סוג א', וגם בשרות למען הילד יודעים זאת. הם קיבלו סדנא מיוחדת כי בשרות חושבים שהמצב שלהם שונה. הרי הם שונים בצבעם מהסביבה ולכן לפעמים מקבלים יחס שונה מהסביבה. חבל שזה כך אבל זו המציאות ואיתה צריך להתמודד. אז אולי את לא מרגישה בשוני ולא מתמודדת עם קשיים כאלה, אלא רק עם קשיים "רגילים" כהגדרתך, אבל: (א) האם את בטוחה במאה אחוז שגם ילדייך מרגישים כך? (ב) כנראה שלא כל משפחות הזברה מרגישות כך.
&nbsp
אגב, להערכתי, אם מאד חשוב לך להיות בסדנא רגילה, נראה לי שתוכלי לבקש מהשרות ולקבל זימון לסדנא רגילה. אבל לו אני במקומך בשום אופן לא הייתי מחמיצה את ההזדמנות להפגיש את ילדי עם ילדים אלה.

KallaGLP

New member
אנחנו לא משפחת זברה, וגם לא הולכים לסדנאות אימוץ,

אך ברמה העקרונית, נראה לי בסדר גמור שעושים *גם* סדנאות בנפרד לילדים כהי עור *בנוסף* לסדנאות הרגילות. אך אם ילדים כהי עור באופן קבוע מוזמנים אך ורק לסדנאות של ילדים כהי עור, לדעתי זו אפליה לא בריאה, גם אם הכוונה הכי טובה בעולם. ייחוד הוא חושב וזה טוב שלא מתעלמים ממנו, בתנאי שנותנים מקום לילדים להרגיש גם כחלק מהחברה שבה הם חיים ומכירים בכך שמקומם הוא גם בסדנאות של כלל המאומצים.

miaamor

New member
אני תמיד נהנית לקרוא אותך

את תמיד יודעת לשים את האצבע על הנקודה הנכונה. זו הייתה התחושה שלי שהתקשיתי להסביר אותה במילים שכבר מראש משייכים אותנו לסדנאות של ילדים כהי עור. הרי כל חבריהם בהירים, הם לא מכירים ילדים חומים אחרים, למה לא להתייחס לחברה שבה הם נמצאים ולתת מענה עם כלל הילדים.

fatfat

New member
חשוב להדגיש שהסדנה המדוברת זו אכן הסדנה

הראשונה שמיועדת רק למשפחות שאימצו ילדים ממוצא אפריקאי (לפחות בשנים האחרונות) והבקשה לסדנה כזו באה מהמשפחות עצמן.
באחד המפגשים האחרונים של הקבוצה בה ראינו כמה חשובים המפגשים המשותפים גם להורים ובמיוחד לילדים וכמה התמודדויות נוספות יש באימוץ עם שלט הועלה הרעיון לבקש מהשרות סדנה יחודית כזו וכך החלו לגלגל את העניין והשרות נענה.

למעלה