סדנה להכנת קָלְצוֹנֶה ׁ(כיס) - צעד אחר צעד

MAGIG

New member
סדנה להכנת קָלְצוֹנֶה ׁ(כיס) - צעד אחר צעד

חומרים לבצק (לכ-13 קלצונה גדולים): 1 ק"ג קמח לבן או עדיף קמח לחם (שטיבל 2) 2 כפות שטוחות שמרים יבשים 1 כפית מלח 470 מ"ל מים רגילים (2 כסות + כשליש כוס) במידה ולשים במיקסר: בקערת מיקסר לשים קמח, שמרים, לערבב מעט ולהוסיף מים, להתחיל ללוש ולהוסיף שמרים. ללוש בערך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ולא דביק (במידה ורטוב מידי, להוסיף מעט מאוד קמח, לא יותר מחופן). לכדרר את הבצק, לשמן אותו בשמן זית ולכסות. להתפיח עד להכפלת הנפח (כשעה). במידה ולשים ביד, ללא מיקסר - לשים את הקמח על משטח לישה, ליצור בו גומה ולשים מעט מים ושמרים בגומה. בעדינות להביא קמח משולי הגומה לאמצעיתה. בכל פעם מוסיפים מעט מים ומעט קמח. להוסיף מלח ולאחר הוספת כל המים ללוש את הבצק כ-10 דקות, לבצק רך, גמיש ולא דביק (במידה ורטוב מידי, להוסיף מעט מאוד קמח, לא יותר מחופן). לכדרר את הבצק, לשמן אותו בשמן זית ולכסות. להתפיח עד להכפלת הנפח (כשעה). כך נראה הבצק לאחר 10 דקות לישה וכיסוי/עיטוף בשמן זית. מגי
 

MAGIG

New member
הבצק לאחר התפחה של כשעה

הבצק יהיה תפוח ומלא בועות. מגי
 

MAGIG

New member
בעזרת אגרוף להוציא את הגז שנוצר בבצק

(ילדים יהנו מזה, איגרוף בצק). לאחר הוצאת הגז מהבצק, לכסות שוב ולהכין את המילויים לקלצונה. מגי
 

MAGIG

New member
מילויים לקלצונה

אפשר להכין מה שאוהבים לשים על פיצה - תירס, זיתים, פטריות, בצל, גבינות שונות, טונה וכו' מגי
 

MAGIG

New member
להכין מערוך ותבנית לחיתוך קלצונה/אמפנדה

(אני אראה מיד איך אפשר להכין קלצונה/אמפנדה ללא תבנית מיוחדת). מגי
 

MAGIG

New member
להוציא את הבצק מהקערה ולגלול אותו לגליל

עבה. בעזרת סכין חדה לחתוך מהגליל פרוסה עבה. מגי
 

MAGIG

New member
לקמח מעט משטח עבודה ובעזרת האצבעות לשטח את

פרוסת הבצק. מגי
 

MAGIG

New member
למלא את אמצע הבצק בהרבה מילוי שאוהבים

(פה בצילום - קלצונה עם מילוי גבינות שונות - מוצרלה, בולגרית וגורגונזולה). מגי
 

MAGIG

New member
לסגור את התבנית במהירות, שולי הבצק בולטים

החוצה. מגי
 

MAGIG

New member
להוציא ביד את שולי הבצק המיותרים ולהניח את

הקלצונה על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מגי
 

MAGIG

New member
חיתוך שלא בעזרת תבנית - לאחר רידוד הבצק בעזרת

מערוך - להניח צלחת שטוחה על הבצק. מגי
 

MAGIG

New member
בעזרת מזלג להדק שוליים (כדי שהמילוי לא

יצא החוצה באפיה). מגי
 

MAGIG

New member
להניח את הקלצונה על תבנית מרופדת בנייר אפיה

ולמרוח כל קלצונה בשמן זית (בעזרת מברשת). מגי
 

MAGIG

New member
לחמם תנור אפיה ל-200 מעלות ולאפות עד

להזהבה של הקלצונה. מגי
 
למעלה