סדנה להכנת קָלְצוֹנֶה ׁ(כיס) - צעד אחר צעד
חומרים לבצק (לכ-13 קלצונה גדולים): 1 ק"ג קמח לבן או עדיף קמח לחם (שטיבל 2) 2 כפות שטוחות שמרים יבשים 1 כפית מלח 470 מ"ל מים רגילים (2 כסות + כשליש כוס) במידה ולשים במיקסר: בקערת מיקסר לשים קמח, שמרים, לערבב מעט ולהוסיף מים, להתחיל ללוש ולהוסיף שמרים. ללוש בערך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ולא דביק (במידה ורטוב מידי, להוסיף מעט מאוד קמח, לא יותר מחופן). לכדרר את הבצק, לשמן אותו בשמן זית ולכסות. להתפיח עד להכפלת הנפח (כשעה). במידה ולשים ביד, ללא מיקסר - לשים את הקמח על משטח לישה, ליצור בו גומה ולשים מעט מים ושמרים בגומה. בעדינות להביא קמח משולי הגומה לאמצעיתה. בכל פעם מוסיפים מעט מים ומעט קמח. להוסיף מלח ולאחר הוספת כל המים ללוש את הבצק כ-10 דקות, לבצק רך, גמיש ולא דביק (במידה ורטוב מידי, להוסיף מעט מאוד קמח, לא יותר מחופן). לכדרר את הבצק, לשמן אותו בשמן זית ולכסות. להתפיח עד להכפלת הנפח (כשעה). כך נראה הבצק לאחר 10 דקות לישה וכיסוי/עיטוף בשמן זית. מגי
חומרים לבצק (לכ-13 קלצונה גדולים): 1 ק"ג קמח לבן או עדיף קמח לחם (שטיבל 2) 2 כפות שטוחות שמרים יבשים 1 כפית מלח 470 מ"ל מים רגילים (2 כסות + כשליש כוס) במידה ולשים במיקסר: בקערת מיקסר לשים קמח, שמרים, לערבב מעט ולהוסיף מים, להתחיל ללוש ולהוסיף שמרים. ללוש בערך כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך, גמיש ולא דביק (במידה ורטוב מידי, להוסיף מעט מאוד קמח, לא יותר מחופן). לכדרר את הבצק, לשמן אותו בשמן זית ולכסות. להתפיח עד להכפלת הנפח (כשעה). במידה ולשים ביד, ללא מיקסר - לשים את הקמח על משטח לישה, ליצור בו גומה ולשים מעט מים ושמרים בגומה. בעדינות להביא קמח משולי הגומה לאמצעיתה. בכל פעם מוסיפים מעט מים ומעט קמח. להוסיף מלח ולאחר הוספת כל המים ללוש את הבצק כ-10 דקות, לבצק רך, גמיש ולא דביק (במידה ורטוב מידי, להוסיף מעט מאוד קמח, לא יותר מחופן). לכדרר את הבצק, לשמן אותו בשמן זית ולכסות. להתפיח עד להכפלת הנפח (כשעה). כך נראה הבצק לאחר 10 דקות לישה וכיסוי/עיטוף בשמן זית. מגי