סדנה להתפתחות אישית

osnatri

New member
סדנה להתפתחות אישית

הי, אני לא יודעת אם הגעתי למקום הנכון אבל אני אנסה בכל זאת, עברתי סדנה להתפתחות אישית ואני מעוניינת לשתף אנשים בחוויות שלי ולדון בכל מיני הארות ומסקנות שהיו לי במהלך הסדנה ואחריה. האם כאן הוא המקום לעשות זאת? אם לא, האם תוכלו להפנות אותי אל הפורום המתאים?

אני חושבת שאם הגעת לכאן

כנראה שאת צריכה לעשות כאן משהו... מוזמנת לחלוק את חוויותיך אולם היי זהירה בדבריך... ספרי לנו את החוויה האישית שלך, בלי להמליץ או להגיד מה כדאי לעשות כי זה מצוין... כל מי שיקרה את החויה שלך, יגיב בהתאם למה שדבריך עושים אצלו/ה ונראה איך אנחנו ממשיכים מכאן. מסכימה? אז, ברוכה הבאה

osnatri

New member
מסכימה

עברתי סדנה כלשהי (אם אתם לא מסכימים אז אני לא עושה פרסומת) לפני כחודש. בסדנה ממש גיליתי דברים בעצמי שלא ידעתי שקיימים, שלא חשבתי שאני מסוגלת לעשות. למשל, באחד התהליכים קמתי, מול 50 אנשים ודיברתי - דבר שלא עשיתי מעולם מכיוון שעד אותו רגע היה לי פחד קהל משתק. באותו רגע שקמתי הרגשתי פאניקה עצומה אך כעבור מספר רגעים נרגעתי ולפתע ראיתי שזה לא כל כך נורא לעמוד ולדבר מול אנשים. באותו רגע הרגשתי פיזית שמתפרצת ממני אנרגיה, אור, זה היה מופלא מבחינתי. ממש הרגשתי פיזית שמשהו יוצא החוצה קרה לכם משהו כזה פעם?

בטח קרה! כל החיים זה ככה...

זו הפעם הראשונה שקרה לך משהו שלא האמנת שיקרה? הזכרת לי משהו מאוד חזק שקרה כשהיית ילדה קטנה... אני חושבת שזה עשה משהו להמשך חיי... איך היתה ההרגשה אחרי שכבר דיברת והבנת שאת בעצם כבר עושה את זה?... בוקר טוב!

lboy2

New member
ממ לא הבנתי במה הסדנה מתמקדת../images/Emo70.gif../images/Emo35.gif

osnatri

New member
הסדנה מתמקדת באדם עצמו

זו סדנה מאוד חוויתית שבמהלך הסדנה יש אפשרות להיכנס פנימה לתוך עצמך ולגלות כל מיני דברים על עצמך, להתנסות ברגשות שונים שאף פעם לא העזת להרגיש ולחוות את עצמך קצת אחרת. מתוך כך נפרצו חלק מהמחסומים שבניתי במהלך חיי. לאחר החוויה שעברתי ותיארתי אותה לפני כן, הרגשתי בנוסף לתחושה הפיזית גם תחושת ביטחון עצמי רב,אושר וגאווה עצמית שאני יכולה לעשות דברים שלא העזתי ולא חשבתי ומתוך כך בניתי כל כך הרבה מגננות וויתרתי על כל כך הרבה דברים בחיים. זו היתה ממש נקודת מפנה בחיים שלי.

lboy2

New member
ואי...נשמע ממש מעניין ומועיל..

הסדנה מונחית ע"י פסיכולוג?

osnatri

New member
אכן ממש מועיל ויפה שעה אחת קודם...

המנחה אינו פסיכולוג אבל הוא מעביר את סדנאות כאלו כבר 15 שנה בארץ ובכל העולם

אפשר לשאול איזו סדנא זו?

הרבה אנשים פה עברו סדנאות וגם אנוכי. אולי תמצאי כאן אנשים שעברו את אותה סדנא.

יכול להיות, אין שם...

יכול להיות שיש כאן אנשים שעברו את הסדנא ואני חושבת, כמו שגם נדמה שאתה חושב...שברור על איזו סדנא היא מדברת... רק ש...מה שהיה, איננו ולא כל כך רלוונטי, ומה שחשוב זה מה יש... לא נדון כאן בשום סדנא, אלא רק במה שיש באדם עצמו עם או בלי הסדנה. יש אנשים שיודעים לדבר מול קהל בלי סדנא ויש כאלה שאינם יודעים גם אחרי הסדנה. אין מרשמי הצלחה בדוקים...ויש לי יותר מהרגשה קלושה שברור על איזו סדנה היא מדברת... יש מספיק פורומים שבהם מדברים על מה שקורה בסדנאות, כמה הן טובות ומה הן עושות לאנשים... כאן אנחנו נדבר עלינו. מה יש בנו, מי אנחנו ל"טוב" ול"רע", עם או בלי סדנא. דיון נקי, בלי המלצות על מישהו או משהו ספציפי, כדי לשמור על מקוריות ואוטנתיות... רק משם תצמח ההעצמה, בדרך יש הרבה דברים שאפשר לעשות, כולל את כל הסדנאות... רק צריך לזכור שכדאי לדבר עלינו, ולא על הסדנאות... וזה כבר הבדל מאווווד משמעותי.

נסי בכל זאת לענות...

מה זאת סדנא? לאוו דווקא זו שהתנסית בה, יש המון המון סדנאות. אגב, זו שאלה למי שרוצה לענות, השאלות כאן פתוחות לכל מי שרוצה לענות

osnatri

New member
טוב אני אנסה

מבחינתי סדנא זו מסגרת מרוכזת כלשהי שבה מרחיבים את הדעת / נפש ומתאמנים בתחום מסויים.

lboy2

New member
או קי../images/Emo13.gif

סדנה לפי מילון אבן שושן:"1. בית מלאכה, בית חרושת קטן"סדנה לנפחות. סדנה למסגרות. 2. שלחן עבודתו של פועל בבית חרושת" חחח או קי לא מתאים לנו.... מבחינתי סדנה היא מקום בו מתקבצים אנשים עם תחום ידע מעניין/עיסוק משותף/חוויה משותפת/בעיה ורגשות משותפים ופשוט דנים בנושא ע"י אדם שמוביל את השיחה לכיוונים שונים בצורה כזו שכל משתתף בפגישה יוכל להפיק את המירב אם זה ברעיון מסויים או בדיבור עם אנשים שמתמצאים בנושא וכו'..

כתבת באחת ההודעות הקודמות

שהתנסית בסדנא בדיבור מול קהל. משהו שלא היית עושה אותו בשום אופן במקום אחר... איך זה הרחיב את הדעת/נפש אצלך? את חושבת שדעת ונפש היינו הך?

osnatri

New member
אני מתעניינת בסדנה בדיבור מול קהל

אני אשמח אם תספר קצת על הסדנה ועל החוויות שלך מאותה סדנה

למעלה