אני יודעת למה זה עולה כסף
כמו שכתבתי כבר זה לכיסוי הוצאות. אמנם לטענתם זה בקושי מכסה את אפס קצהו של ים ההוצאות שיהיו להם, אבל לדעתי זה עדיין מוזר מאוד שנבדקות במחקר צריכות לשלם... זאת דעתי ושכל אחת תעשה מה שבראש שלה. רוצות פרטים? אז ככה: יש שתי קבוצות. מי שנרשמת לא יודעת על איזו מהן היא "תיפול", וזה נקבע ע"י סטטיסטיקאי (וואו, קשה לכתוב את זה) אוביקטיבי כמובן. קבוצה אחת היא רק קבוצת בקורת- שזה אומר שיהיו להן 2 מפגשים עם רופא, מילוי שאלונים (די מפורטים, על הכל ...)וזהו בעצם. הקבוצה השניה היא זו שתקבל את הסדנא באמת, מעבר לשתי הפגישות עם הרופא ומילוי השאלונים כמובן... יש הוצאות בסדנא כי בין היתר תהיה פגישה עם תזונאית, מקבלים חומר שמסביר על הטיפול (ואפילו קלטת...), יהיה יוגה וכו´ וכו´. כמובן שקבוצת הבקורת (שלא מקבלת כלום מהסדנא) לא תצטרך לשלם, ומי שנפלה על הבקורת ומאוד רוצה קלטת ויוגה- תוכל להרשם לסיבוב הבא. זהו בערך המידע שיש לי. בטח שכנעתי אתכן להצטרף גם כן. (לא כתבתי שזה רק ל- IVF אבל זה ברור, לא?) אני עדיין חושבת שנבדקות במסגרת מחקר לא צריכות לשלם כלום!!!! בשביל זה המציאו קרנות השתלמות ועוד דברים כאלה שאני לא מבינה בהם אבל נשמעים לי יותר הוגנים. גם הנסיון להסתיר את זה- לא מריח טוב. אתן יודעות כמה אמפולות אפשר לקבל ב- 300 ש"ח? זוהרה, יש לך אחלה של חברות, אבל אולי תסדרי לנו הסבר יותר משכנע (או הנחה...)? יש לי מספר טלפון לבירורים אבל לא נעים לי להציק, אז אני פשוט לא אשתתף. קצת חבל.