סדנת דרכי התמודדות בהנהלת פרופ´ דור

סדנת דרכי התמודדות בהנהלת פרופ´ דור ../images/Emo70.gif

בבקשה תקראו משהו מאוד חשוב שאולי יעזור לנו בהמשך דרכנו רבת התלאות והמיכשולים להבאת ילד לעולם.
שיהיה רק טוב.
סאני.

קרן :)

New member
הודעה משותפה למחקר אצל פרופ´ דור

שלום בנות, שמי קרן ואני אחת השותפות במחקר של ד"ר דליה מררי שעומד להתחיל במחלקה של פרופוסור דור. החלטתי להכנס לפורום בעקבות פניתה של זוהרה אלי. אני מבינה שהיה דיון במחקר שעומד להתחיל וישנם קצת כעסים על כך שההשתתפות בקבוצה עולה 300 ₪. אני רוצה להסביר את פני הדברים מהזוית שלנו ואני אשמח לענות על שאלות ולשמוע את דעתכן. תחילת הדרך היתה ברצון העז של ד"ר דליה מררי להביא תוכנית שמטרתה לעזור לנשים להתמודד במצבי לחץ שונים, בעיקר במצבים של בעיות פריון. זוהי תוכנית ייחודית שהובאה מהרווארד והיא משלבת יוגה, הרפיות, שינוי עמדות, לימוד חשיבה יותר חיובית ובנוסף כמובן, תמיכה. בארה"ב התוכנית הזו זוכה להצלחה רבה ובאים ללמוד אותה מכל רחבי היבשת. המטרה הראשונית של התוכנית היא לעזור להתמודד עם הלחצים השונים המלווים את טיפולי הפריון ואת חיינו בכלל. כדי להדגיש בפני המערכת הרפואית את החשיבות של שילוב התוכנית במקביל לטיפולים הקשים שאתן עוברות, הוחלט לבצע גם מחקר שיבדוק את ההשפעה של התוכנית גם על משתנים רגשיים וגם על משתנים ביולוגים ורפואיים. ההחלטה לבצע את המחקר היא שאפשרה את הוזלת עלות התוכנית לכ-300 ₪. רק לשם השוואה, בארה"ב תוכנית דומה עולה כאלף דולר. הסכום הסימלי הזה שנאסף (30 ₪ לכל מפגש שאורכו שעתיים וחצי) לא משמש למטרות המחקר וכמובן שגם לא למטרות רווח. הסכום הזה נועד לכסות חלק קטן מהעלויות של התוכנית. נכון שיש לנו תקציב מחקר מתל השומר אך הוא מוגבל ביותר. הגביה של 300 ₪ תאפשר להרבה יותר נשים להנות מהתוכנית. אימרו לי אתן מה עדיף: להעביר את התוכנית למעט נשים בחינם או למספר רב של נשים בעלות של 300 ₪? שלכן, קרן

רומי 007

New member
סאני´לה וזוהרה

סאני תודה על האינפורמציה, באמת לא מזמן ביקשתי שיעשו משהו בשבילנו במחלקה ואמרו לי שמתבשל משהו. אני מאוד רוצה להשתתף בזה. וזוהרה - לפני יומיים עמדתי לכתוב לך ובדיוק הגיעו אורחים ולא רציתי לכתוב שורה אחת. דעי לך שקראתי את מה שכתבת ומאחר שלא התעדכנתי זמן רב לא העלתי על דעתי אילו יסורים עברת ומה את עוברת עכשיו. ישבתי ובכיתי ליד המחשב. אני רוצה לחבק אותך ולנחם אותך על כל הסבל הזה. את בחורה מאוד מאוד אמיצה וחכמה ואני יודעת שתהיי האמא הטובה בעולם ואני מאחלת לך שזה יקרה בקרוב. חיזקי ואימצי ואל תשברי ובעוד שבועיים ככה, (לא ממש בימים אלה כי זה עוד לא רחוק מספיק) תקחו איזו חופשה ותנסו לעשות משהו רק בשביל שניכם. ובואי גם לסדנא של דור.

רומי וסאני יקרות

סאני - מדובר בקבוצת תמיכה שהיא חלק ממחקר במחלקה ומיועדת למטופלות של IVF בלבד. היא תועבר על ידי שתי עובדות סוציאליות מתל השומר. עוד כמה ימים "אשחיל" הודעה מסודרת יותר מד"ר דליה מררי, מרכזת הפרוייקט. רומי - תודה על מילותיך ותמיכתך, אני מעריכה זאת מאוד. בקרוב חל יום הולדתי ואנחנו נחגוג אותו באיזו חופשה. אכן ימים קשים עוברים עלינו, אך אני בטוחה שבסוף הדרך נכון לנו אושר גדול. אהובי ואני נהיה הורים. זה רק עניין של זמן ופרספקטיבה. משתדלים להיות חזקים, כי התפרקות והתמוטטות לא יביאו אותנו רחוק. לא אוכל להשתתף בסדנה, אבל אני בהחלט דואגת לעצמי בתחום הנפשי. ושנדע ימים טובים יותר, זוהרה

"שכחו" לכתוב שם שזה עולה 300 ש"ח

וגם כששאלתי שאלות על הסדנא (שהיא אכן קבוצת מחקר, ליתר דיוק 2 קבוצות) לקח זמן עד שעליתי על הנקודה, כי מנסים להסוות את זה. בהתחלה גם אני התלהבתי להשתתף, אבל כשקיבלתי את הטפסים עם השאלות ויחד עם זה "טופס הסכמה" נדלקה לי נורה אדומה. אתן כבר מכירות את הטפסים האלו..."רופא הסביר לי את הסיכונים וכו´...ידוע לי כי יש עלות מינימלית..." וכו´. אז שאלתי מה זה עלות מינימלית וענו לי- 300 ש"ח. חשבתי שזו בדיחה. אבל לא, זה המחיר שאנו נדרשות לשלם כדי להשתתף במחקר! נשמע לי מאוד מאוד מוזר, ואם יש כאן מישהי שמכירה את העו"ס או הד"ר שעומדים מאחורי זה ויש לה פרטים נוספים או הסברים לעניין התמוה הזה, אני אשמח לשמוע. ידוע לי שהעלות היא לכיסוי הוצאות, אבל למה נבדקות שמתנדבות למחקר צריכות לכסות את ההוצאות? אין לנו מספיק משלנו?

מוכנה לברר עבורכן את הפרטים

כפי שכבר ציינתי, חברה שלי היא חלק מהמחקר במסגרת עבודת הדוקטורט שלה. שתי העובדות הסוציאליות הן עובדות בכירות בתל השומר ומנוסות בהנחיית קבוצות. זה אכן חלק ממחקר. ולפי מה שאני יודעת (ואל תתפסו אותי במילה) רק חלק יוכלו להשתתף, כי זה ניסוי וביקורת. מי שלא תיכנס בסבב הזה, תיכנס בסבב הבא. אני מוכנה לשאול למה זה עולה כסף, לבקש מחברתי שתענה על שאלות עבורכן. אעדכן מחר זוהרה

אני יודעת למה זה עולה כסף

כמו שכתבתי כבר זה לכיסוי הוצאות. אמנם לטענתם זה בקושי מכסה את אפס קצהו של ים ההוצאות שיהיו להם, אבל לדעתי זה עדיין מוזר מאוד שנבדקות במחקר צריכות לשלם... זאת דעתי ושכל אחת תעשה מה שבראש שלה. רוצות פרטים? אז ככה: יש שתי קבוצות. מי שנרשמת לא יודעת על איזו מהן היא "תיפול", וזה נקבע ע"י סטטיסטיקאי (וואו, קשה לכתוב את זה) אוביקטיבי כמובן. קבוצה אחת היא רק קבוצת בקורת- שזה אומר שיהיו להן 2 מפגשים עם רופא, מילוי שאלונים (די מפורטים, על הכל ...)וזהו בעצם. הקבוצה השניה היא זו שתקבל את הסדנא באמת, מעבר לשתי הפגישות עם הרופא ומילוי השאלונים כמובן... יש הוצאות בסדנא כי בין היתר תהיה פגישה עם תזונאית, מקבלים חומר שמסביר על הטיפול (ואפילו קלטת...), יהיה יוגה וכו´ וכו´. כמובן שקבוצת הבקורת (שלא מקבלת כלום מהסדנא) לא תצטרך לשלם, ומי שנפלה על הבקורת ומאוד רוצה קלטת ויוגה- תוכל להרשם לסיבוב הבא. זהו בערך המידע שיש לי. בטח שכנעתי אתכן להצטרף גם כן. (לא כתבתי שזה רק ל- IVF אבל זה ברור, לא?) אני עדיין חושבת שנבדקות במסגרת מחקר לא צריכות לשלם כלום!!!! בשביל זה המציאו קרנות השתלמות ועוד דברים כאלה שאני לא מבינה בהם אבל נשמעים לי יותר הוגנים. גם הנסיון להסתיר את זה- לא מריח טוב. אתן יודעות כמה אמפולות אפשר לקבל ב- 300 ש"ח? זוהרה, יש לך אחלה של חברות, אבל אולי תסדרי לנו הסבר יותר משכנע (או הנחה...)? יש לי מספר טלפון לבירורים אבל לא נעים לי להציק, אז אני פשוט לא אשתתף. קצת חבל.

אבל בעצם, ../images/Emo53.gif

מדובר בעשרה מפגשים. זה יוצא 30 ש"ח למפגש. נשמע קצת אחרת, לא? עדיין, יש לי בעיה עם העניין הזה. יותר מצפונית מאשר כלכלית (ולא שחסר לי מה לעשות בכסף הזה, אבל זה יותר מהעניין הכספי עצמו. זה קצת לא פייר. ומי שמרוששת מהתרופות, לא מגיע לה? ומה עם ההרגה- שמישהו עושה קופה על חשבוננו?) אמנם 300:10 זה לא הרבה, אבל מצד שני- 300X12 זה כן הרבה (יש 12 בנות בקבוצה). דילמה רצינית- כי ההצעה מפתה. עצות ודעות יתקבלו בברכה.

מחקר בבי"ח

בתור פסיכולוגית שעושה המון מחקר בבי"ח: כל מחקר שנעשה בבי"ח, גם אם הוא לא כולל התערבות רפואית, מחייב אישור של ועדת הלסינקי (הועדה לאישור ניסויים בבני אדם של משרד הבריאות). לכן הופס עם כל המילים המפחידות. עד כמה שאני יודעת אסור לקחת תשלום כלשהו מהנדבקים בזמן הניסוי. אנחנו כבר עשינו כאן כמה מחקרים עם מטופלים שקיבלו טיפול פסיכולוגי חינם למשך חודשים ועוד עשינו להם כל מיני בדיקות יקרות, והכל היה צריך לבוא מקרן המחקרים שלנו. יכול להיות שבגלל שהם נותנים את היוגה והתזונאי והקלטת זה עולה להם כסף, אבל כל זמן שזה מחקר אסור לדרוש מכן תשלום. התוצאות של המחקר הזה יפורסמו במגזינים רפואיים ויביאו תהילה לעורכי המחקר, ומה שמקבלים הנבדקים תמורת זה זה הניסוי. לא נראה לי הגון לשרוש תשלום במצב כזה.

זה מה שחשבתי, אבל לא ידעתי

שזה ממש אסור! היתה לי רק הרגשה כזאת. עוד דבר ששכחו להזכיר (וגם אני כנראה שכחתי...)- במסגרת התוכנית יבצעו בדיקת דם לכל אחת, לרמות הורמונים ומדדים חיסוניים. למה שוב מנסים לטייח? אשמח לקבל תגובה מגורם שמעורב בתוכנית לדבריה של סוכריה על מקל. אולי אנסה לשאול מחר... וואו, פעם ראשונה דיברתי עם פסיכולוגית.

שמש יקרה

מקווה שההסברים שנתנה קרן חברתי סיפקו אותך. את לא חייבת להשתתף, אבל אולי שווה להקדיש לכך עוד דקה של מחשבה. לנסות לראות בזה הזדמנות שאולי כדאי ושווה לנצל. מאחלת בהצלחה זוהרה

תודה זוהרה, אבל כתבתי 3 דקות לפנייך

את דעתי. לצערי, העסק לא נשמע לי. מי שזה נראה לה- שתלך ותהנה. אני לא אוהבת שמסתירים ממני אינפורמציה. וגם- מילא, אם זה היה בחינם, לא הייתי מתלוננת, אני לא מבקשת שישתפו אותי בכל פרטי המחקר, אבל לבקש כסף ואח"כ לנגן לנו על המצפון שככה יותר בנות יהנו מהתוכנית?! בכל מקרה- תודה שהעלת את הנושא, ומקווה שיהיו בנות שיהנו מהתוכנית הזו. ולסיכום-יש החלטה: בינתיים, אתן תוכנית התמיכה שלי. יוגה? אני יכולה לעשות לבד.

שמש יקרה שלי

אני חושבת שאין כוונה להסתיר פרטים (קרן כתבה את הכל, כולל הנושא של מדדים ביולוגיים והעובדה שמדובר במחקר, ויש גם אי מייל של קרן לשאול שאלות ספציפיות, היא תשמח לענות לכל מי שתפנה אליה). זה נראה כאילו יש לי איזה אינטרס פה, אבל באמת שלא. אני לא מטופלת IVF וגם לא מטופלת בתל השומר. כיון שזה מקום של תמיכה, ניסיתי לעזור לכן גם במידע עדכני אודות הנושא. קבוצת תמיכה באינטרנט זה דבר נפלא, אבל יש כאלה שזקוקים לעוד ושווה לדעת. כמובן שהדברים צריכים להיות על השולחן עם היתרונות והחסרונות. אני מכירה קצת את הנושא ודווקא נראה לי שלשלול אותו על פניו זו החמצה.

TWEETY =^.^= 6

New member
אני מאוד מבינה את שמש

מאחר וגם אני באותה דעה. מחקר מעצם היותו מחקר מבוסס על מתנדבים לכן מאוד לא נראה לי שדורשים תשלום על השתתפות במחקר. ויהיו עוד מחקרים בעתיד כך, שאני חושבת שהם מפסידים בנות יקרות בגלל דבר שאני לא ממש בטוחה שהוא אתי.

זוהרה, לא שללתי על פניו

חשבתי על זה המון.כבר כמה ימים. ורק כשראיתי שהתוכנית הוזכרה כאן, התפרצתי וכתבתי את דעתי (שעדיין לא היתה שלילית אלא רק מתלבטת ותוהה מה הולך כאן) נכון, קרן הזכירה את המדדים הביולוגיים, אבל לא ציינה שיש בדיקות. אני מכירה טוב מאוד את הדרכים לומר הכל אבל בכ"ז להסתיר (זאת העבודה שלי...). ברור שזו החמצה-אחרת לא הייתי מתלבטת. תודה בכל אופן שהעלת את עניין התוכנית-וכבר כתבתי שהלוואי ויהיו בנות שיהנו ממנה. אולי טעיתי, ואין כוונה להסתיר כלום, (שאף אחד לא ייפגע) וקרן כתבה על כעסים-אני לא כועסת, רק שיתפתי אתכן בהתלבטות ורציתי לשמוע עוד דעות. אני לא מבזבזת אנרגיה על כעסים, ועצבים וכו´- צריך לשמור על הכוחות לטיפול עצמו, לא? סליחה אם נדמה למישהו שאני מנסה להרוס לו את המחקר, שיהיה בהצלחה (באמת)

למעלה