סדנת המשמעת העצמית (3)

סדנת המשמעת העצמית (3)

זהו השרשור השלישי בסדרה (מצורפים בתחתית הודעה זו קישורים לשרשור הראשון והשני). הקדמה כתבתי ספר בשם "ספר המשמעת העצמית". אחד מ-36 פרקיו (הפרק ה-7, למעשה) מכונה "הסדנה לפיתוח המשמעת העצמית". זהו פרק אשר מגיש "סדנת משמעת עצמית בהעברה עצמית", אשר נועדה למספר חברים המעוניינים להעביר לעצמם "סדנת משמעת עצמית" לפי ההוראות הכתובות בפרק הזה. בתוך ספר המשמעת העצמית פרק זה הינו יוצא דופן ועומד בפני עצמו (ניתן לקרוא אותו בלי לקרוא את שאר חלקי הספר) והוא מהווה מעין אלטרנטיבה לקריאת הספר כולו, למרות שהוא כמובן מציג רק חלקיק מהספקטרום של משמעת עצמית. הבקשה בשרשור הראשון צירפתי את הפרק "הסדנה לפיתוח משמעת עצמית", זאת מתוך שני רצונות שלי: הרצון העיקרי שלי, לכלול בפרק מעין "נספח שאלות ותשובות", בסיוע שאלות שיתקבלו על-ידי גולשים שיעבירו לעצמם את הסדנה; והרצון המשני שלי, לקבל פידבקים אשר יסייעו לי להפוך את הפרק הזה למובן יותר, בהיר יותר, ברמה הטכנית. ובכן, אני מזמין את כל מי שקורא הודעה זו ומעוניין לנסות להעביר לעצמו סדנה זו, לנסות להעביר לעצמו סדנה זו. אני כאן, ממתין לשאלות על הדרך.

הבהרה

אין קשר בין סדנת המשמעת העצמית לבין "דרך הלוחמים" (בהגדרתה הצרה). "ספר המשמעת העצמית" איננו קשור לדרך הלוחמים ו"סדנת המשמעת העצמית" איננה מבוססת בשום צורה שהיא, ישירה או עקיפה, על כתבי קסטנדה. הסיבה העיקרית לכך שהצבתי את הבקשה בפורום הזה, היא בכדי לתרום לפורום הזה ולהפוך אותו לאטרקטיבי יותר. אני הוא זה שהקמתי פורום זה ולמרות שזה זמן רב שאינני מנהל אותו, הרי שעדיין אכפת לי ממנו ומתחשק לי שהוא יהיה שמיש ומועיל ככל האפשר. התירוץ (או ההצדקה) לכך שבכלל מותר לי להציב כאן את השרשור בנושא, אני מניח, הוא מאותה סיבה שכותבים רבים אחרים בפורום הזה משתמשים בו למגוון עניינים "תומכים" של התפתחות אישית ועזרה עצמית, למרות שרובם אינם נוגעים ישירות לדרך הלוחמים. כך גם במקרה של "ספר המשמעת העצמית". משמעת עצמית היא תכונה/מיומנות נהדרת לכל אחד - ודאי שגם ללוחמים. עם זאת, כאמור, אין קשר בין תכני הספר, לבין דרך הלוחמים, וכמו גם ברור שלוחם ללא-רבב כפי שהוא מצטייר לרובנו (לי, לפחות) מקריאת ספריו של קרלוס קסטנדה, לא ינסה לבזבז את זמנו בשיפור המשמעת העצמית שלו, אלא יעסוק במה שחשוב באמת, שזה בדיוק מה שאין לנו כל מושג לגביו, מפני שאיננו לוחמים...

תגובות לסדנה

1. הצורך בקבוצה כדי לעבור את הסדנה לא ברור מההתחלה, ואם לוקחים ברצינות את ההנחיות של הספר, ומפסיקים לקרוא, אז לא מגיעים לסוף הסדנה - שם מדובר על הקבוצה. 2. שיתוף: בחודשיים האחרונים אני מנסה עם קבוצה לעבור את הסדנה. התחושה שלי היא שהעבודה קצת תקועה, ונראה שאפילו כדי לעבור את הסדנה בקבוצה - צריך המון משמעת עצמית. אולי לעבוד בקבוצה זה לא דבר מובן מאליו. איך אפשר לשפר את העבודה כקבוצה?

נ ו ל י ה

New member
משמעת עצמית......

משמעת עצמית, זה משהו שנבנה מבפנים בעזרת התכוונות, ולא ע"י איזה קורס מזורז. אני לא חושב שיש דרך להקנות לאדם בוגר משמעת עצמית דרך לימוד. משמעת עצמית, זה או שיש לך, או שאין לך.. אדם שאין לו משמעת עצמית, יכול להקנות לעצמו משמעת כזו, רק לאחר שנים של עבודה מאומצת, תוך נסיון להשתחרר מהרגלים לא טובים, ובו בזמן להקנות לעצמו הרגלים של משמעת עצמית.

כמה אי דיוקים

מה שאכתוב כאן מבוסס על הנסיון שלי: 1. הקורס זה לא קורס מזורז. אם תעשה אותו, תראה זאת. אני כרגע במהלך סדנת המשמעת העצמית ואני בעמוד ה-2 כבר יותר מחודש. הקורס הוא יישומי. 2. ניתן לעצב את המשמעת העצמית על ידי קורס. כמובן, קורס מתאים. לא כל קורס מאפשר זאת. 3. נכון! בהרבה מקרים לאדם בוגר ממוצע אין דרך ללמוד משמעת עצמית, אם הוא מנסה בכוחות עצמו לרכוש זאת, או שהוא מנסה לרכוש זאת בעזרת קריאת הודעה אחת בפורום או משהו כזה. אבל יש לאדם בוגר אפשרות לרכוש משמעת עצמית, במסגרת מתאימה, בלימוד מתאים.

נ ו ל י ה

New member
כל הכבוד לקורס(הלא מזורז) ולמסגרת..

אבל כשאדם הולך לביתו אחרי הקורס, הוא צריך לישם את מה שהוא למד בקורס, האם לאותו האדם תהיה מספיק משמעת עצמית על מנת לישם את מה שלמד בקורס? על מנת שאדם כל שהוא יוכל ללמוד וליישם משמעת עצמית תוך כדי לימוד, הוא צריך להיות אדם עם משמעת עצמית מינימלית, כי אדם בלי משמעת עצמית אינו יכול ללמוד באופן מסודר. יכול להיות שהקורס הנ"ל נועד לאנשים שיש להם מעט משמעת עצמית, והם רוצים לשפר את היכולות שלהם, וזה כשלעצמו דבר לא רע בכלל. אני באופן כללי הולך לפי הכלל הבא של דון חואן: כל שינוי שהוא, הוא חייב לבוא מבפנים, כי המעטה החיצוני שלנו הוא כל כך קשה, שרק למעט בני אדם יש את היכולת לחדור אליו, ואם אנו רוצים לשבור אותו, זה אפשרי רק מבפנים.

תשובות (לפי הבנתי הנוכחית)

אבל כשאדם הולך לביתו אחרי הקורס, הוא צריך לישם את מה שהוא למד בקורס, האם לאותו האדם תהיה מספיק משמעת עצמית על מנת לישם את מה שלמד בקורס? "הסדנה לפיתוח המשמעת העצמית" הינה פרק מתוך ספר, אשר מגיש "סדנת משמעת עצמית בהעברה עצמית", אשר נועדה למספר חברים המעוניינים להעביר לעצמם "סדנת משמעת עצמית" לפי ההוראות הכתובות בפרק הזה. איך שכתבת את זה נראה כאילו אתה מדמיין שמגיעים לאיזה מקום ושם עוברים את הסדנה. האנשים עוברים את הסדנה ביחד, בתוך החיים שלהם. הם לא מגיעים למדריך חיצוני שממוקדם במקום כלשהו, אלא נפגשים ביחד ועוברים את הסדנה יחדיו (דבר הלוקח יותר מכמה פגישות מין הסתם). כותב הספר לא מעביר את הסדנה פנים מול פנים, אלא מי שרוצה לעבור את הסדנה, מתאגד עם כמה אנשים עם רצון משותף, ואז יכול לעבור אותה יחדיו. אז האדם לא הולך למקום וחוזר הביתה, אלא שהוא עובר אותה בתוך החיים שלו. המשימות עצמן בתוך הסדנה אמורות להתבצע בתוך החיים. אם תתחיל לקרוא את הסדנה, בעיון, כל העניין יהיה בהיר לך הרבה יותר, ותראה שהרבה ממה שכתבת משעשע, כי אמורים לבצע את המשימות במהלך היום יום
על מנת שאדם כל שהוא יוכל ללמוד וליישם משמעת עצמית תוך כדי לימוד, הוא צריך להיות אדם עם משמעת עצמית מינימלית, כי אדם בלי משמעת עצמית אינו יכול ללמוד באופן מסודר. אתה מכיר מישהו ללא כל טיפה של משמעת עצמית? יכול להיות שהקורס הנ"ל נועד לאנשים שיש להם מעט משמעת עצמית, והם רוצים לשפר את היכולות שלהם, וזה כשלעצמו דבר לא רע בכלל. אני לא מכירה אדם שאין לו מעט משמעת עצמית. אתה מכיר? לכל מי שאני מכירה יש מעט משמעת עצמית. למשל, משמעת שמאפשרת לו לצחצח שיניים, לקום בבוקר, לא לדבר בטלפון במשך 5 שעות רצוף וכו'. אני באופן כללי הולך לפי הכלל הבא של דון חואן: כל שינוי שהוא, הוא חייב לבוא מבפנים, כי המעטה החיצוני שלנו הוא כל כך קשה, שרק למעט בני אדם יש את היכולת לחדור אליו, ואם אנו רוצים לשבור אותו, זה אפשרי רק מבפנים. הבחירה להשתתף בסדנה וביצוע התרגילים בסדנה נעשים רק מתוך האדם עצמו. השינוי בסדנה בא רק מבפנים. ברור
מסכימה ששינוי יכול לבוא רק מבפנים. אני לא מכירה שום קורס, או סדנה, או חוג שהשינוי נובע ממקור חיצוני. אבל אם אתמקד שוב בסדנה (כי עליה אנו דמבירם), השינוי בא אך ורק מבפנים.

נ ו ל י ה

New member
הדברים שלך נגעו ללבי...

והחלטתי לקרוא את הסדנה הפעם יותר בעיון. אם יהיו לי השגות כל שהן, אשמח לשתף אותך. תודה על ההבהרות. נוליה

איזה כיף! ../images/Emo24.gif

שמחה שהצלחתי להבהיר יותר לגבי הסדנה
איזה כיף שאתה פתוח! זה היה ממש משב רוח מרענן של פתיחות
לפעמים אני שוכחת שנכנסים לפורום הזה אחלה אנשים, ושיש ביניהם אנשים שהם כן פתוחים, וכן מוכנים להקשיב, וכן מוכנים להביא את עצמם כמו שהם. ממש מרפא עבורי לקלוט שיש עם מי לדבר כאן! לגבי הסדנה אז הסדנה נועדה להיעשות בקבוצה. אני יודעת על קבוצה של אנשים שעוברים ביחד את הסדנה. הם תיאמו ביניהם באחד מהשרשורים הקודמים שבן טל-שחר פתח על המשמעת העצמית. תלך לקישורים הקודמים ותאתר את השרשור הזה. אם לא תמצא תגיד לי ואמצא עבורך. יש שם גם הסברים למה אמורים לעבור את הסדנה עם עוד כמה אנשים.

ותודה!

הרבה פעמים אנשים שואלים שאלות בפורום הזה (וגם בעוד פורומים) שאני יכולה לענות עליהן ושזה יעזור לזה ששאל אם אענה. אבל אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים לא עונה, בגלל שחולף בתוכי דמיון: - שזה יקח ממני הרבה אנרגיה לענות בגלל התקשורת המילולית המסורבלת. - שיהיה לי קל יותר להסביר בעל פה. - שאולי אני אשקיע אנרגיה והבן אדם סתם יקרא את התשובה בלי להתייחס באמת למה שכתוב, או שהוא לא באמת רוצה תשובה אמיתית ועוד כל מיני דברים כאלו שמונעים ממני לענות. אז גם הפעם הרגשתי את הרתיעה לענות, רק שהפעם החלטתי שאני עונה ומקדישה את הזמן, ושאני לא אוותר על זה. ואני שמחה שעניתי
תודה נ ו ל י ה

עבודה בקבוצה

אתם זקוקים, מן הסתם, ל: - פגישות קבועות - לדעת בבירור איפה אתם נמצאים בספר - לדעת מה נדרש מכם כדי להמשיך הלאה ברגע נתון - לסייע אחד לשני לעשות זאת בעת הקריאה עצמה, עליכם, מן הסתם: - להקפיד לקרוא ביחד, פיסקה-פיסקה - ולהבינה (בפשטות) - לעצור כשיש הנחיות לביצוע, לסמן לעצמכם לאן הגעתם ולהתחיל לעבוד... - רק לאחר שכולכם ביצעתם את ההנחיות (לעתים מדובר בהנחיות שלוקחות, למשל, מספר ימים של תרגול) וכולם מאשרים זאת, ממשיכים הלאה... מה שכתבתי כאן הם דברים בסיסיים. דומה שאם אחד מהם לא מתבצע, אזי העבודה תיתקע או תהפוך לבלתי אפשרית. ניקח לדוגמה את "פגישות קבועות". אם אין פגישות קבועות ומסודרות, ברוטינה מוסכמת, העסק הופך מיד לכמעט בלתי אפשרי להערכתי. יתכן באמת שאוסיף לגרסה הסופית של הפרק מספר מלים בנוגע לעבודה עם קבוצה.

למעלה