סדנת מהות
שלום וברכה. " תהיתי עם למישהו יש מידע רלוונטי (שאינו בסיגנון "מדהים, הייתי ואז נהיה שלום ביקום", או "הייתי - החוויה הכי מדהימה בחיים שלי" ואפילו "הייתי, ומאז הקשר שלי אם האמא/אבא/שכן/חתול/חלבן שלי השתפרו")."" כן "" האם יש קשר בין הטכניקות המיושמות לבין NLP?"" אחרי שעברתי את שתי הסדנאות מהות ומקור (שהיא הסדנה המתקדמת) אני יכול לומר לך בודאות שאין קשר ישיר בין הטכניקות השונות של NLP לבין אופן העברת החומר והלימוד בסדנאות אלו. ישנם טכניקות דומות, יש דימיון רב בין חלק מהרעיונות של ה NLP לבין מה שמלמדים במהות. !הדגש| " האם מלבד הגילויים העצמיים וה"כלים לחיים" (שנשמעים מאד קרובים לNLP וטכניקות היפנוטיות) יש משהו נוסף?"" לכלים שמלמדים בסדנת מהות אין קשר לטכניקות ולכלים השונים של ה-NLP, השיטה שונה מאוד. 1. בזה שאת הכלים שאתה לומד בסדנת מהות אתה יכול או להשתמש בהם ולהפיק מהם, או לא להשתמש בהם. 2. באם הסדנה הייתה משתמשת בטכניקות של NLP, הכלים הללו היו (כמו שאומרים באנגלית) מותקנים (Installed) בך, כך שהם יהיו נגישים לך באופן כמעט אוטומטי. 3. באם תתרגל את הכלים שאתה מקבל במהות, הם יותקנו מעצם התירגול, ויהפכו לטבע שני. 4. אופן הלימוד בסדנת מהות הינו שאתה עובר חוויה מסוימת וממנה אתה לומד כיצד אתה פועל בחייך, ואז אתה יכול ללמוד איך לפעול אחרת בשימוש בכלים שהסדנה מלמדת. 5. מטרת הסדנה היא להקנות לך כלים נוספים בכדי להעשיר את האופן שבו אתה מתמודד עם החיים. ""אם הסדנה כל כך מצליחה, מדוע אין היא משמשת ככלי סטנדרטי בטיפול? (מליוני אנשים ברחבי העולם בכלל, ובניו-יורק בפרט הולכים לפסיכולוג במשך שנים בגלל אותן הבעיות בדיוק..)"" א. ישנם מספר מטפלים אשר כן מפנים את מטופליהם אל הסדנה. ב. אופן העבודה בסדנה שונה לחלוטין מטיפול עם פסיכולוג אחד על אחד. ג. בגלל שאלות כאלה ,ותסלח לי שאני אומר שהן בכלל לא רלוונטיות אלא רק משמשות תירוץ למה לא ללכת לסדנאות בסגנון הזה ( ויש עוד כאלה בארץ חוץ ממהות), אנשים לא הולכים אל הסדנאות האלה אלא אל פסיכולוג. ד. ישנם הרבה מטפלים אשר א. לא מכירים, ב. יש להם דעה קדומה אשר מבוססת על חוסר ידע או בורות בענין, או סיפורים , אשר מתנגדים לסדנאות בסגנון זה, כולל מהות. בסופו של עניין, הסדנה יכולה רק להוסיף לך לחיים. וגם זה תלוי בך. אם תשתמש במה שלמדת בסדנה. אם תחכה שזה יקרה לך ככה פתאום מהשמיים. אז חבל לך על הזמן. יש פתגם שאומר "אם תעשה את מה שתמיד עשית, תגיע תמיד רק לאן שהגעת." שיהיה לך המון בהצלחה בדרכך אם תבחר ללכת למהות וגם אם לא. מיק.