סדנת שוקולד...

עדי496

New member
סדנת שוקולד...

מדי פעם הנני עורכת פעילות כיף עם ילדי כתתי, בעקר הם אוהבים את פעילויות הבישול והאפיה. כעת לאחר שחלף שליש מהשנה והם גרפו מלוא המחמאות משאר המורים יש בי רצון ושמחה להעביר להם סדנת שוקולד באם משהי מהחברות המדהימות של הפורום יכולה לשגר לי רעיונות? אודה מאוד ואשמח לשתף בתמונות. שיהיה חורף נעים וחמים.
 
מה דעתך על

מוס שוקולד? מאפינס שוקולד? חומיות? אם תרצי מתכונים אני כאן
 
הנה המתכון:

החומרים הם ל-6-7 מנות: 400 גרם שוקולד מריר,שבור לקוביות. 75 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, 4 חלמונים, 1/3 כוס שמנת מתוקה, בן כפית לכפית וחצי תוסיפי תמצית וניל, 10 חלבונים, כף סוכר לבן, ולהכנה: בקערה רחבה וגדולה ממיסים את השוקולד מעל לסיר עם אדים, מוסיפים את החמאה ומערבבים עד לתערובת אחידה, מוסיפים את החלמונים ומערבבים עד לתערובת אחידה, מסירים את הקערה מהסיר עם האדים, בסיר קטן שופכים את השמנת המתוקה ומבשלים על אש נמוכה עד שהתערובת חמה אבל לא רותחת, מסירים מהאש מוסיפים את התמצית ווניל ומערבבים, מוסיפים את תערובת השמנת אל תערובת השוקולד ומערבבים, ממתינים עד שהתערובת תהיה פושרת. מקציפים במיקסר את החלבונים במהירות נמוכה עד בינונית לקצף רך, בהדרגה מוסיפים את הסוכר ומקציפים לקצף יציב, מערבבים שליש מהקצף לתערובת השוקולד כדי שתהיה קלילה יותר, ואחרי זה בתנועות קיפוליות מקפלים פנימה את יתרת הקצף. יוצקים לתוך קעריות אישיות מצמידים ניילון נצמד, מכניסים למקרר לפחות לשלוש שעות, מומלץ לא לאכול לפני שההתייצבות תהיה מושלמת. מקווה שעזרתי
 
עדי בא לך לספר על עצמך, את מורה? איפה

ואיך את עורכת את הפעילויות של הבישול והאפייה לילדי כיתתך?
 
למעלה