סדק ברשתית

rachel9

New member
סדק ברשתית

שלום, יש לי שאלה שמעסיקה אותי וחשבתי שאולי בפורום זה יוכלו לענות לי למרות שהשאלה שלי היא לא לגבי טיפול רפואי וכו' אלא שאלה לידע בלבד במקרה של סדק ברשתית שדרכו צמחו כלי דם וכתוצאה מטיפולי PDT שעזרו ה-CNV נעלם, (צלקת במרכז המקולה נשארה) השאלה שלי היא זו: הסדק ברישתית נשאר אז מדוע שלא יצמחו דרכו כלי דם חדשים ?(כי הרי לא סגרו את הקרע של הרשתית.) האם יתכן שיצמחו כלי דם חדשים מקום ששם הסדק, שוב? תודה מראש רחל

CNV

תודה על שאלתך היפה. אכן טיפול ה PDT אינו סוגר את הסדק וגורם לסגירה של כלי הדם בלבד. לכן, במקרים רבים יש צמיחה חוזרת של כלי דם אלו. מרבית החולים העוברים PDT אכן זקוקים לממוצע של כ 3 טיפולים חוזרים בשנה. טרם נמצאה דרך לסגור את "הסדק" אך מחשבתך יפה מאוד! בברכה ד'ר אורן מן

rachelj

New member
תודה על התשובה שאלה נוספת בנושא

ד"ר מן שלום, ראשית תודה על התשובה. יש לי שאלה נוספת בנושא: ציינת בתשובתך ש "מרבית החולים העוברים PDT אכן זקוקים לממוצע של כ 3 טיפולים חוזרים בשנה" ידוע לי שטיפול PDT אחד לא תמיד עוזר ויש צורך בכמה טיפולים עד שהממברנה נעלמת. לא הבנתי מה הכוונה שאנשים העוברים טיפולי PDT זקוקים לממוצע של 3 טיפולים בשנה, השאלה שלי היא האם שלושת הטיפולים הם ממוצע לאחר שהממברנה נעלמה? אני חשבתי שלאחר שהמבברנה נעלמה בממוצע היא נעלמת לאחר שלושה טיפולים ל יתכן שזה יחזור אבל לא חשבתי שהממוצע גם לאחר מכן זה שלושה טיפולים. לגבי מה הממוצע של שלושה טיפולים בשנה? וכן עם הסדק נשאר וצומחים כלי דם חדשים יתכן ותהיה פגיעה נוספת במרכז הראיה שעדין לא ניפגע, אז מה התדירות שיש ללכת לרופא עיניים המתמחה ברישתית כדי למנוע בעיות כאלה? אודה לך מאוד אם תוכל לעשות לי מעט סדר. הנושא מאוד מענין וחשוב לי. תודה רחל

המשך

לאחר טיפול PDT - או שהממרנה (כלי הדם) נשארת ולא נסגרת (PERSISTENCE) או שהממברנה חוזרת לאחר שיש סימנים של סגירה (RECURRENCE).אלו רק הגדרות. קלינית מטפלים בשניהם אם אפשר, ובמחקר גדול שבוצע, נמצא כי מרבית החולים היו זקוקים ל 3 טיפולים עד לסגירת הממברנה. את צודקת, כשכלי דם חדשים גדלים, אכן יש אפשרות שהם יגלשו יותר למרכז הראיה ויגרמו לירידה נוספת בראיה. יש להזכר שהטיפול ב PDT לא נועד לשפר ראייה אך רק לשמר אותה. באותו מחקר שבוצע, נמצא שחולים שעברו PDT שימרו יותר את ראייתם מאשר אלו שלא עברו טיפול. לגבי מעקב אצל רופא עיניים - צריך להתייעץ עם רופא הרשתית שלך (לרוב כל 3-4 חודשים). כמובן שאם יש ירידה פתאומית בראייה יש לפנות מיד לבדיקה. בברכה ד'ר מן

למעלה