סדרות טלוויזיה בעקבות קומיקס

תומר שי

New member
סדרות טלוויזיה בעקבות קומיקס

רציתי לדעת אולי אתם יודעים איך קוראים באנגלית לקומיקס או לסדרות הטלוויזיה הבאות והיכן אני יכול לראות קומיקס שלהם אם יש דבר כזה ואני לא בטוח שיש להכל. 1. גברת פלפלת. 2. דני שובבני. 3. היי בימבה. 4. רובוטריקים. אם מישהוא מכיר קומיקסים שהפכו לסדרות טלויזיה שלא צינתי ויש להם אתרים ואפשר לראות משהו זה יעזור לי. זה לצורך עבודה שאני מכיר על תוכניות אנימציה ואיך הם התחילו מקומיקס או מציורים.

ailag

New member
כמה תשובות

דני שובבני הוא Dennis the Menace, למיטב ידיעתי הוא התחיל בתור קומיקס. בכל מקרה, קיים קומיקס שלו. הרובוטריקים הם Transformers, וגם להם יש קומיקס. תוכניות אנימציה שהתחילו מקומיקס? יש המון דוגמאות באנימה, אם אתה רוצה משהו יותר "עדכני" (אנימה היתה קיימת זמן רב, אבל עכשיו היא פופולרית יחסית).

comicsgirl

New member
חוץ מזה יש

את "אבירי האור הקסום" שגם היה להם קומיקס, בשלב כלשהו. באנגלית הם נקראים the visionaries

ykonijn

New member
תיקון קל

הסדרות שצויינו לא התחילו כקומיקס. דני שובבני - התחיל בתור סטריפ בעיתונים. גברת פלפלת - התחילה כסדרת ספרים לילדים באנגליה. רובוטריקים - התחילו כצעצועים, אח"כ באה סדרת טלוויזיה ורק אח"כ בא הקומיקס. היי בימבה - מעולם לא הייתה קומיקס. אבירי האור הקסום - ודם טלוויזיה אח"כ ומיקס סדרות אנימציה בעבות קומיקס כוללות בד"כ דמויות ראשיות ממרוול או DC, כגון באטמן, ספיידרמן, סופרמן, JLA, אקס-מן וכו'

ykonijn

New member
את כבר נכנסת כאן לדיון לא פשוט

של הגדרות. האם שאומרים קומיקס מתכוונים גם לקומיקסטריפ ? יש שיגידו כן, יש שיגידו לא. אני אישית מצודד בסוג השני של אנשים.

ailag

New member
יש! דיון!

דוקא קומיק סטריפים - כפי שרואים מהשם - אמורים להתאים יותר להגדרה. האם כשאומרים מוזיקה מתכוונים גם למוזיקה קלאסית, גם לרוק כבד וגם לגלגל"צ? כן, ז'אנרים שונים עם מטרות שונות. המדיום עדיין זהה. גם כאן, המדיום זהה - ציור, ריבועים, בלונים, אותם סימנים מוסכמים. יש סיפורים עלילתיים יותר, ויש כאלו שנועדו להצחיק. (ד"א, יש גם "אופרות סבון" בקומיקס שבעיתונים היומיים בארה"ב). איך תגדיר וובקומיקס? קומיקס או לא? נ.ב. כשאני אומרת מוזיקה, אני בד"כ לא מתכוונת למה שיש בגלגלצ :) רוב הדברים שהם מעלים הם מגנטים לכסף, לא מוזיקה.

ykonijn

New member
תיבת פנדורה

האם קריקטורות הן קומיקס ? הן באותו פורמט !? האם ג'ינגל זה מוזיקה ? כאם תקחי מספיק ג'ינגלים ותחברי אותן יחד תקבלי יצירה מוזיקלית. אמנם גם קומיקסטריפ וגם קומיקבוק נקראים קומיקס, אך אין הם זהים. אמנם הם בעלי אותו פורמט, אך לא הפורמט קובע כאם התוכן. אי אפשר להשוות סדרת טלוויזיה למערכון באורך פירסומת, זה לא אותו דבר. השאלה למה מתכוונים כאשר אומרים קומיקס קשורה לקונטקסט של השאלה. אם הפורום היה עסוק בלדבר על גארפילד, קלווין והובס, דונסברי, ומישהו היה שואל על קומיקס אזי הייתי מניח שהו מתכוון לקומיקסטריפ. אם לעומת זאת הפורום היה מתעסק באסי וגורי, נאור ציון וספי ריבלין, הייתי מניח שכאשר שואלים על קומיקס מתכוונים לקומיקאים. מאחר והפורום כאן הוקדש (עד עתה) לקומיקבוקס הנחת היסוד היא שכאשר שואלים על קומיקס מתכוונים אליהם. בקשר לווב-קומיקס, אלה הרי בסך הכל סריקות של קומיקס, ולכן גם הם מתחלקים לקטגוריות יש וובקומיקבוקס ווובקומיקסטריפ וווב-סיינפלד. רק להבהיר. אין לי שום דבר נגד קומיקסטריפס, חלק מחברי הטובים ביותר הם קומיקסטריפס.

moshikgulst

New member
הבהרה קטנה

המושג קומיקס היה קיים עוד לפני שהיו קיימים הקומיק-בוקס כפי שאתה מכיר אותם, והתייחס לעלילות המצחיקות שהתרחשו מעל דפי העיתונים האמריקאיים - ובגלל זה הם נקראו גם כך - כי הם היו אמורים להצחיק ולשעשע (למי שמכיר: ילדי קאצנג'אמר, סמטת הוגאן, קרייזי קאט וכו'). בעקבות זאת בקשר למונח המתאר את המדיום, לדעתי גליה צודקת פה.אפילו שרוב האנשים חושבים ישר כשאומרים להם "קומיקס" על סופרמן, המושג מתאר את כל הסוגים. ואין בכלל מה להכניס כאן קריקטורות לעניין, משום שהן היו קיימות הרבה זמן לפני הקומיקס בצורתו המודרנית. נ.ב: לא, ג'ינגל הוא לא מוסיקה! תתבייש לך! אל תחשוב על זה אפילו!

תומר שי

New member
תודה רבה לכולכם על התשובות

הצלחתי למצוא חלק מהחומרים מפוזרים ברשת. חלק לא. אולי אתם יודעים איך קוראים לסדרה "גברת פלפלת" באנגלית? זה הדבר היחיד שלא הצלחתי למצוא. אני משוכנע שאין לזה קומיקס אבל עדין חיפשתי ציורים או איורים מתוך הסידרה. שוב תודה לכולכם.

למעלה