סדרת המוסד של אסימוב

avivs

New member
סדרת המוסד של אסימוב

מגיעה ל HBO. מי שיהיה אחראי על הביצוע הוא לא אחר מג׳ונתן נולן (בין הכוכבים). לא קראתי את הספרים, רק ניסיתי את הקידמון שהיה די משעמם. אבל אני יודע שיש לזה הרבה מעריצים. מעניין לראות מה ייצא. http://www.theverge.com/2014/11/10/7190087/interstellar-scribe-jonathan-nolan-is-adapting-asimov-foundation-hbo

kenny66

New member
איזה קדימון?

"לקאת המוסד" ו"בטרם המוסד"? ספרים גרועים, ואני אומר את זה כחובב אסימוב מושבע. ספרי המוסד עצמם הרבה יותר טובים.
אני די חושש מהעיבוד הזה, כי אני רואה *כל כך* הרבה דרכים שבהן אפשר להרוס את זה.

avivs

New member
אני סומך על HBO

ציפיתי לפאדיחה עם "משחקי הכס", והם לא אכזבו.
&nbsp
נראה לי שקראתי את "בטרם המוסד". היה שם מישהו שפיתח מכונה שיכולה לגלות את העתיד, על ידי חישוב הסתברויות. או משהו בסגנון.

kenny66

New member
אני לא

HBO רגילים לדברים הרבה יותר סקסיים ונוטפי דם מזה. אני חושש שזה יהפוך לסדרה של קרבות חלל רבי רושם שמתבססת על שם של משהו שאסימוב כתב פעם. זה היה הגורל של רוב הדברים שלו שעובדו לקולנוע ולטלוויזיה (ע"ע "אני, רובוט").

Y. Welis

New member
ההתחלה היא 'המוסד השמימי'. ה'קדימונים דורשים ידיעה של אחרים

מזכיר לי שהתחלתי אותו לפני 30 שנה בערך, בסניף של סטימצקי אחרי הביה"ס, בשעות אחה"צ. התיישבתי על מדרגה (הסניף היה מחובר לבית קפה) לעיון קצר, ובסוף קראתי רובו תוך שעתיים... את 2 הבאים כבר קניתי. היה כיף.

dude101

New member
אוי, בדיוק אותו דבר אצלי!

רק שזה היה לפני 20 שנה.
ובספריה במקום בחנות.
ופשוט שאלתי את הספר במקום לקרוא במקום.
ואז שאלתי גם את הספרים הבאים.
וקניתי את הטרילוגיה בכריכה קשה בהוצאה החדשה בעברית (פעם ראשונה ואחרונה שקניתי ספר שכבר קראתי).
&nbsp
טוב, אולי "בדיוק" זאת לא המילה הנכונה.
אבל אלו היו ספרי המד"ב הראשונים שקראתי (לפחות עד כמה שאני זוכר), והם בהחלט השפיעו על הטעם הספרותי שלי. הייתי שמח לקורא לפחות חלק מהראשון שוב, ואני לא עושה זאת רק מחשש שיתברר שהוא פחות טוב ממה שזכרתי.
&nbsp
אני *ממש* מקווה שהסדרה לא תבייש את המקור.

haimgds

Member
לא מאמין כי זה יהיה אפילו קרוב למקור...

שלושת הספרים המקוריים של הסדרה מכנסים הרבה סיפורים שונים עם גיבורים שונים לסדרה אחת (אאל"ט, הסדרה התחילה כאוסף סיפורים). בילת ברירה הספר השלישי ("המוסד האחר") אולי יוכל לשמש לאיזה שהוא בסיס לסדרה קצרה אבל מההיכרות הקודמת שלי עם הסדרות האמריקאיות אני מצפה להתאכזב מראש.

למעלה