"סדרת חינוך" לבת 6.5 חודשים

ה ו ב י ט

New member
"סדרת חינוך" לבת 6.5 חודשים../images/Emo35.gif

פרופ' שדה שלום, בתי בת 6.5 חודשים. בלילה יונקת כל 3-4 שעות ומתעוררת בין לבין כל שעה-שעה וחצי (!) למוצץ, לידיים ומה לא... כ-80% מהלילה עובר כשהיא במיטתנו. בקיצור, אנחנו מותשים
. אני מרדימה אותה על הציצי או בשכיבה לידה במיטה שלנו. ושאלותיי: 1. האם בגילה ניתן כבר ליישם את שיטת 5 הדקות או שהיא קטנה מדי לזה? 2. שיטת 5 הדקות פירושה גם גמילה מהנקת הלילה (כי לפי הבנתי לא מוציאים את התינוק מהמיטה). אם אנקוט בשיטה זו, איך אדע שהיא לא קמה כי היא רעבה? האם לא להניק אותה כלל בלילה? 3. האם במסגרת "סדרת החינוך" להעביר אותה לחדר משלה? 4. פעם אחת כשהיא בכתה בלילה היא התחילה להשתעל ולהחנק/להשתנק, וזה לאחר מספר שניות קצר. במידה וזו תהיה תגובתה לשיטת 5 הדקות, האם זה יפסול את השיטה עבורנו (כי זה די מפחיד...)? מה האלטרנטיבה במקרה כזה? תודה שאתה מקדיש מזמנך לענות לשאלותינו
עדי.

ה ו ב י ט

New member
ואם אפשר, עוד משהו:

5. במידה ויהיה שיפור, האם עלי לצפות כי שינויים (כמו מחלה, החזרה שלי לעבודה) יביאו שוב להחמרה בשנת הלילה? האם ניתן להערך לכך מראש ולעשות "טיפול מונע"? 6. חשוב לי מאוד להבין: קראתי בספרך איך מיישמים את שיטת 5 הדקות - כל פעם מניחים לתינוק לבכות במשך 5 דק', מגיעים לחדר לזמן קצר, מחזירים למצב שכיבה ויוצאים עד הפעם הבאה. אבל הבעיה היא שכשהקטנה שלי בוכה ואני עומדת ליד מיטתה ולא לוקחת אותה הבכי רק מחמיר. האם תוכל לתת הנחיות לביצוע שיטת 5 הדקות? האם צריך לגשת ולהוציא את הילד, להרגיעו על הידיים ואז להחזיר למיטה ולצאת? או שרק לעמוד לידו רגע קצר, לדבר אליו ולצאת - אפילו שהביקור ליד המיטה לא הרגיע אותו כלל (ואז למעשה הבכי לא נפסק כל 5 דקות ואז מתחדש, אלא הוא רצוף)?

תוספת

שינויים בהחלט יכולים לגרום לנסיגה אבל אם ההורים ממשיכים ליישם את העקרונות הנסיגה תרגע והמצב יחזור למצבו התקין. לגבי יישום השיטה הרעיון הוא להכנס לחדר להחזיר את הילד לתנוחת שכיבה (+ להחזיר לו את המוצץ אם הוא משתמש) להגיד לו "לילה טוב" או משפט קבוע דומה ואז לצאת מהחדר. אם התינוק ממשיך לבכות לחזור כעבור חמש דקות ולחזור בדיוק על אותו תהליך. לא מדובר בנסיונות הרגעה או בדיאלוג עם הילד בשלב זה של הבכי. אם התינוק רגוע או במגמת רגיעה אין צורך להכנס לחדר בכלל. בהצלחה!

missB

New member
מוסיפה שאלה לגבי שיטת ה-5 דקות

עד מתי ממשיכים על התהליך של להחזיר לתנוחת שכיבה ולצאת מהחדר? מה קורה אם אחרי כמה שעות התינוק ממשיך לבכות? האם להפסיק ולהמשיך ביום אחר? כשניסינו את השיטה הילדה המשיכה גם אחרי 3 שעות.

משוש30

New member
הי אני יכולה לענות לך במקום? ../images/Emo13.gif

כמישהי שיישמה את השיטה. בלילה הראשון (ויתכן שגם בשני) זה יכול להימשך פרקי זמן מאד ארוכים. גם שלוש שעות. בעיקר היום הראשון הוא ממש לא אינדיקציה. לא מפסיקים וממשיכים ביום אחר כי ככה היא לומדת שאם היא תתמיד בבכי מספיק זמן היא תקבל את מה שהיא רוצה. לכן חשוב מאד להמשיך בתהליך לפחות 3 ימים רציפים ולא להישבר. כמעט ודאי שאחרי 3 ימים תראי שיפור ניכר מאד.

סדרת חינוך

ניתן ליישם את השיטה בגיל חצי שנה +. נכון שמדובר גם בגמילה בלילה אבל אם יש לך ספק לגבי יכולתה לעבור לילה שלם בלי אוכל בשלב זה ניתן לקבוע שעת ארוחה אפשרית באמצע הלילה ולנסות ולעמוד ביעד זה. אם יש לך ספקות בריאותיים לגבי התינוקת או מה הבכי עלול לעשות לה רצוי להתייעץ עם רופא הילדים. הרבה תינוקות מגיבים בשיעול/השתנקות/פליטת מזון וכו' כאשר הם בוכים ומוחים. בד"כ לא מדובר בתופעות שיש בהן סיכון. על מנת להסיר ספק התייעצי עם רופא הילדים כך שתוכלי לעשות זאת בלב שקט. רוב האלטרטיבות כרוכות בתסכול כזה או אחר ולכן בכי ומחאה על הרעת תנאי השרות הם חלק מהתהליך ברוב המקרים.

למעלה