סדרת טלוויזיה ישנה?

A לוןA

New member
סדרת טלוויזיה ישנה?

סדרת טלוויזיה בה היתה איזו חייזרית או יישות לא אנושית כלשהי שתקשרה עם איזה ילד באופן טלפתי. היא היתה כמו מן אבן ברקת בוהקת, והיא היתה עוזרת לו, נדמה לי. כשהוא רצה לתקשר איתה, הוא היה צריך לרוקן את המחשבות שלו.

מצלצל מוכר למישהו?

Chocky של John Wyndham - הבן שלי זיהה

הפתיח של הסידרה: https://www.youtube.com/watch?v=e3ztIDFU2P8
לפי התיאור שלך:
מת'יו בן ה 12 חי עם הוריו המאמצים: דיויד ומארי גור, ועם פולי אחותו הקטנה החורגת. חייו משתנים כשאנרגיה מוזרה נכנסת לגופו והוא מתחיל לשמוע קול השואל אותו שאלות והוא עונה תוך שהוא נראה כמדבר לעצמו. מת'יו מתחיל לבצע דברים מוזרים כמו ציורים משונים והכנת שיעורי הבית שלו בקוד בינארי. האנרגיה שנכנסה לתוכו היא ישות חייזרית בשם "צ'וקי" שהגיעה מכוכב אחר במטרה לבדוק האם כדור הארץ מתאים ליישוב על ידי הגזע שלה. צ'וקי אינה נמצאת פיזית בכדור הארץ אלא רק האנרגיה של מוחה. נמצא כי כדור הארץ אינו מתאים וצ'וקי מחליטה לתת במתנה לתושבי כדור הארץ מקור אנרגיה בלתי נדלה וחופשי של אנרגיה קוסמית. צ'וקי התכוונה להעביר למת'יו את הידע על האנרגיה, אך כוונתה מתגלה לאנשים רבי השפעה בעלי מתעשיות האנרגיה, שיאבדו בעקבות המצאה שכזו את כוחם וממונם הרב. מת'יו נחטף על ידי וויליאם ת'ורב שמנסה להוציא ממנו מידע על צ'וקי ועל הדרך להפקת האנרגיה, אך מת'יו עדיין לא יודע מספיק כדי לספק תשובות. צ'וקי מחליטה לבסוף שהסכנה למת'יו גדולה מדי אם תשאר והיא מחליטה לעזוב. בסיום היא אף מדברת ישירות עם אביו של מת'יו כשהיא מבקשת ממנו שירחיק אותו מהמדע ויכוון אותו לאמנות אך צ'וקי לא ויתרה על הרעיון שלה אלא מחליטה לפזר את המידע בדיסקרטיות גדולה יותר בין גורמים שונים על פני כדור הארץ.

Y. Welis

New member
מוכרת וטובה. יש כמה פרקים מלאים ביוטיוב

שודרה בארץ בחינוכית (אז 'לימודית') בהתחלה בימי שישי (קיץ 85'), ואח"כ בחופשים שונים.
&nbsp
היתה אגב עוד אחת מוצלחת, שתפסה אותי יותר (אמצע השמונים) - 'הצופן איקארוס'. על נער מחונן שמזוהה ע"י מומחים מטעם הביון הבריטי, ומקבל הצעות לשרת את ארצו במתקן סודי. זכור איזה מבנה ביער...

A לוןA

New member
בצופן איקרוס, למיטב הבנתי, אין תיקשורים עם ישויות חייזריות

אבל תודה :)

Y. Welis

New member
כמובן; סידרה נבדלת. אבל לא פחות מרתקת

אגב כל החומרים האלה יושבים להם במחסני החינוכית ברמת אביב (היכן שנמצאים גם הרבה דברים אחרים - חביתוש למשל; או הכובע של פיסטוק, שניתן לספי ריבלין בביקור שם לפני כמה שנים. מקוה שמשפחתו עוד שומרת עליו).
&nbsp
מצער שלא נעשה איתם משהו - כ"כ הרבה חומרים טובים, שמילאו מאות שעות שידור בכל שנה. פה ושם הם מחזירים את 'אני קלאודיוס' לערוץ 23 (בלי להודיע, כמובן), וזה עצוב לא פחות, כי יש עוד סדרות טובות חוץ ממנה. חלקן אפילו לא יצאו על דיסקים רשמיים.
&nbsp
מניח שם יטענו שאין זכויות ועוד דברים. בהקשר הזה זכור לי שבאותו עיתון שהזכרתי, הועלתה ב-2001 שאלה של קורא (במדור שאלות ותשובות) מדוע הם לא משדרים את 'היה היה' הידועה.
נציג מהחינוכית טען אז שאין זכויות. כמעט שבועיים לאחר מכן (אולי פחות), הסידרה שודרה מחדש... (הקלטתי; היום כמובן יש ביוטיוב וב-DVD רשמיים). אפילו את 'איים אבודים' יש להם, גם אם באיכות שחוקה מאוד - זכור לי שהוצגה כאופציה לבחירה באחת מתוכניות 'רואים שש שש' בסוף השמונים/תחילת התשעים.
&nbsp
מצער שאין שם הבנה. לכן אני תמיד אומר: קובלנץ - חזור להשמיע את TIME של אלן פארסונס פרוג'קט. בזה אתה טוב. לנהל את החינוכית - לא.

A לוןA

New member
מצטער...

איזו גסות רוח מצידי...
לא, chocky לא צלצל לי מוכר כשחיפשתיו ביוטיוב.
&nbsp
אבל תודה, בכלופן... אני אמשיך לנסות לנבור בגבינה השוויצרית שאני קורא לה זיכרון אחר עוד פרטים...

למעלה