סדרת כתבות "הפוליטיקה של האוכל" בערוץ 8 (HOT)

סדרת כתבות "הפוליטיקה של האוכל" בערוץ 8 (HOT)

ממליץ בחום.
כל כתבה נוגעת לנושא אחר. הלחם, הירקות, בשר וכו'.
מדהים. אנחנו חיים במדינת חט, לוביסטים וכוחנות שיווקית. המשמעות על המזון:
איומה!
מצד שני יש כמה ספקים, יצרנים ורשתות שיווק, שצוחקות עלינו כל הדרך אל הבנק.
משרד הבריאות: בצד של התעשיה ולא הצרכן. הכל רקוב, נוכלות ושמור לי ואשמור לך. החל מכשרות מהדרין של הרב עובדיה יוסף (מר"ן) למשחטת דבח (דיר אל אסד - ערבים מוסלמים), וכלה בשליטה מוחלטת של 4 מאפיות גדולות על תעשיית הלחם. הלחם על המדף בסופר זה רעל.
 

shlang

New member
ראיתי והזדעזעתי, לא פלא שיש לנו את מגיפת הקורונה

 

shlang

New member
ראיתי והזדעזעתי, לא פלא שיש לנו את מגיפת הקורונה

 
אין קשר בין ה-2

הקורונה היא מגיפה מיובאת ב-100% ולא תוצרת ישראל.
ניהול המשבר סביב המגיפה, היא כישלון מחריד. ברמות שלא יאמנו...
רובו תעמולות בחירות זולה של רה"מ בחזרה על ה-"שקר" שישראל מהמובילות בטיפול בקורונה.
למשל, מספר הבדיקות. במהלך החג ירדנו אל מתחת ל-6,000! וגם הודיעו לנו שהיו לפחות 10,000 בדיקות שנפסלו מסיבות של אובדן, פג תוקף והיו גם טעויות.
היום הזמן בין ביצוע הבדיקה לקבלת תשובה היא 5-11 ימים! אם תקבל בכלל תשובה.
לאור ההקלות, הדרך היחידה לשלוט במצב, זה ע"י משוב הבדיקות. הרי איך נדע, אם ההקלות לא החמירו את המצב, ואם החמירו, מתי לחזור להחמרה?
בסינגפור, הלכו להקלות והקורונה חזרה ובגדול! המשוב בסינגפור (יש לי חבר שם שמספר לי) עומד על 3 שעות בין הבדיקה לתשובה. וזה חזר. ובסינגפור יש משמעת ברזל. אז בארץ...בלי משמעת, ועם משוב ב-Delay של 11 יום! אסון לאומי.
נתון נוסף, שעד היום לא דווח ולא חושב בישראל הוא מקדם ההדבקה. מעל 1.0 המחלה תתפשט מעריכית, ומתחת ל-1.0 היא מתרסנת ונעלמת. אנחנו על 1.0, לא מחושב או מדעי, אלה השערה של משרד הבריאות...בקיצור מצוץ מהאצבע הקדושה של ליצמן.
עוד נתון מזעזע: משרד הבריאות לקח לעצמו את הניהול במגיפה באופן ריכוזי מיותר. כמה ריכוזי? אבסולוטי. ואז לאחר שבועות אישר למכון ויצמן לבצע גם בדיקות. היו שם טעויות ואז יצא משרד הבריאות והאשים את המכון. סליחה, באחריות היא של משרד הבריאות, נקודה. אז שיתכבדו לקחת אחריות ולא לזרוק אותה מהם והלאה.
תמיד, אנחנו נזכרים שיש מחסור וצריך להזמין ציוד, כאשר הפריט האחרון אוזל על המדף. זה היה עם מתושים, עם חומרי הבדיקה, מסיכות, חליפות מיגון וגם מנשמים. עכשיו, נודע שיש בעיה גם עם חומרי הרדמה, שהרי חיבור למכונת הנשמה מחייב הרדמה כללית. שלא לדבר, שיש עוד ניתוחים (דחופים) שיש לבצע באוכלוסיה, גם בימי קורונה, בהרדמה כללית.
אז הנה, כך נראה גם הניהול של המזון בכתבה. לגבי המחלה, אין לנו זכויות יוצרים. זה ישראלים וזרים שהביאו אותה בימים שעוד היו טיסות סדירות (וגם אחרי!). לו סגרו את ישראל קצת קודם, זה היה נמנע. והמלונות באילת בפסח יכלו להנות מקהל מקומי כמו כל פסח. לא היו מובטלים, לפחות לא בכל הענפים, לא סגר, ויכולתי להנות מנכדי כמו קודם ולא בריחוק בלבד. אגב, כאשר הדברים התקדמו, משרד הבריאות ורה"מ, בכישרון נדיר, ידעו תמיד סגור את דלתות האורווה אחרי שהסוסים כבר ברחו. זה נכון גם לבתי האבות, ש-40% מהקורבנות משם, וזה נכון לגבי חבישת מסיכות (חובת חבישה) ומה לא.
 

shlang

New member
ראשית, תודה על ההסבר שלך המפורט, שנית, בקשר

לבעלי החיים, ההתעללות בהם מתחילה בארץ מוצאם ולא רק בארץ, גם כאן הם עוברים סידרת התעללות לא קלה. אני מאמין מאד בטבע ובאיזון האקולוגי שלו, אני מאמין שבאיזה שלב, מגיפת הקורונה, שהתחילה בסין היא תוצר של הטבע כדי להגן על עצמו ועל החיים על כדוה"א. ישבעולם יותר מדי פרות ממה שאמור להיות ומכאן, פגיעה חמורה באוזון (עובדה מוכחת)
 
מקור הקורונה

אין זה עניין של אמונה. באמת חוקרים את הנושא כיצד ומאיפה הגיע הנגיף. כרגע החשש שממעבדה נסיונית בווהאן, זה הדביק עובד וכו'. ארה"ב וטראמפ חמים על זה, וחוששים שלא מדובר בתאונה תמימה. שלא לדבר שהשלטונות הסתירו המון מידע עד היום אפילו, למרות שהם כבר אחרי.
הסיפור שהטבע מחזיר לאדם, זה סיפור נחמד. עשו על סרט שובר קופות (אווטר) ועוד, אבל הם לא מה שקרה עם הקורונה. מה גם שבאוכלוסיה של 8 מילארד, תמותה של חצי מליון בטלה בשישים.
לפני 100 שנה, (1918) פרצה השפעת הספרדית. אוכלוסיית העולם מנתה 2 מליארד, ומשהו כמו 50-100 מליון נספו.
הדבר היחיד שאני מסכים בתזה שלך, שבגלל ההסגר, מעט טיסות ורכבים, הזיהום פחת וזה טוב להתחממות הגלובאלית. אז זה הצד החיובי של הקורונה. גם נדע להאריך מה שנלקח מאיתנו בהסגר.
בתקווה שכל עסקי התירות באילת יפנימו אם ישרדו. וגם אם לא ישרדו, ואילת תהפוך לעיר רפאים, לא אבכה לרגע. עם 12,000 ש"ח ל-4 לילות חצי פסניון למשפחה בחג, מגיע להם. גם אם ימצא חיסון, והתירות תחזור, לא יהיה לאנשים 12,000 ש"ח לנופש באילת. אז או שימצאו מחירים נוחים או שישארו ריקים. ממש ריקים!
 

shlang

New member
לכן אני לא נוסע לאילת, מעדיף את חו"ל, יותר זול

ולא מתבשל בחום, אבל הפראייר הישראלי נוהר בהמוניו לעיר הזאת ועד היום אני לא מבין מדוע ומה יש לחפש שם, המחיר יקר וללא הצדקה.
בקשר לקורונה בסין, עדיין לא הוכח שזה פותח במעבדה, אלה השערות בלבד
 
גמני. יעד מועדף: בודפשט

נושא מקור המגיפה, נבדק ע"י גופים רשמיים בארה"ב (CIA וכו'). זה יגיע לשורש העניין. מה גם שעבור טראמפ זה חלק מהכסת"ח.

לגבי אילת ופסח (לא רק אילת).
כאשר למדתי טבחות, עבדתי במטבח של מלון דן כרמל בחיפה. המלון (כולו!) הוזמן מראש ע"י קבוצה של חרדים עמידים שפשוט במקום לעשות נקיונות של פסח לפני, לבשל בכשר לפסח וכו', הם התנחלו במלון למשך כל החג, 3 ארוחות ביום.
די הופתעתי שלמרות המחיר המכובד שגבו על ארוחת ליל הסדר, לא התבישו להגיש גפילטה פיש מקופסאות שימורים. גם ייתר המזון היה די נחות לטעמי.
בעוד המחיר נותר גבוהה מאוד ביחס לתמורה.
כל המלונות, לא רק באילת, גובים מחירים גבוהים ונותנים תמורה מפוקפקת. להזכירנו את סדרת הכתבות של ערוץ 12 על סימון המצעים וכלי המיטה, שלא הוחלפו, ושרותים מאמבטיה שלא נוקו. זה לא הפריע להם לגבות מעל 1,000 ש"ח ללילה.
היות ועבדתי במלון, אני יודע מה הולך גם עם האוכל (ארוחות בוקר). הירק לסלט נקצץ יום קודם, ומונח במקרר על רשת. ביום ההגשה, מנקזים נוזלים, מערבבים ומגישים. זה נראה טרי אבל מבחינת ערך תזונתי הוא ריק.
גבינות: מגישים את הזבל שבזבל. גבינות לבנות בטעמים, וצהובות הכי זולות. גם בנושאי המאפים, לא נפלתי. כך שיש כמות אך אין איכות.
המחיר: המון! לאור ארוחות בוקר שהוגשו עד לקורונה בבתי קפה זה בין פי 2 לפי 4 והאיכות איננה (בכולם כמעט). תוסיף את הכשרות (אין נקניקים למיניהם) וזה די עלוב.
בבודפשט, אני משלם ללילה+ארוחת בוקר 110 אירו. ארוחת הבוקר היא מזנון ויש גבינות צהובות (מבחר) ברי, נקניקים ופסטרמות, לחם ולחמניות, וכמובן שיש ביקון, נקנקיות ועוד. ארוחת הבוקר עולה 10 יורו (40 ש"ח).
הבעיה באילת, שהיא מבודדת (רחוק מכל מקום אחר) ולכן הם לוקחים את התירים שם כשבויים שלהם. אז הכל יקר אש. מדוכן לשתיה קלה ברחוב, מסעדות וכמובן בתי המלון. מה תעשה, תסע לסופר לקנות שתיה?
אגב, זה מה שעשיתי בווגאס. גרנו בלוקסור (הפירמידה) והיתה לי צידנית. במסדרון היתה מכונת קרח. אז קניתי ארגז פחיות ופירות ושמתי עם קרח, שהוחלף כל בוקר. אז היה לנו (לי ולילדות) שתיה ופירות קרים 24/7.
בפעם ה-2 היה ממש חם, השארנו חלק מהשתיה ברכב, ומהחום כל הפחיות התפוצצו או התנפחו...
אז זרקנו את הכל.
 

shlang

New member
היות ובתי גרה בארה"ב (וגם עובדת כטייסת) כך שעלות הטיסה

עבורי היא נמוכה וכשאני אצלה , אנו טסים לשבוע נופש הכל כלול ברפובליקה הדומיניקנית בעלות של כ 1000$ איכות האוכל ברמה גבוהה בית המלון מארגן טיולים הוא משתרע על שטח ענק הכולל אגם, מדהים. יש שם כמה בתי מלונות שכאלה, המחיר זהה ליומיים מלון באילת עם אוכל כפי שתיארת אותו, אגב, ה 1000$ כולל טיסה הלוך ושוב
 
Budapest vs Eilat

אני דובר הונגרית (שפת אם), ומכיר היטב את התרבות והמטבח ההונגרי. מרגיש שם כמו בבית. ולא, שם לא קופצים לי 20 ישראלים על הראש ורעש מהבוקר מהבריכה.
מצאתי (כבר 5 ביקורים שם) שהמקום האסטרטגי המועדף עלי הוא ע"י השוק.
חלק מהטיסות היו בחינם (נקודות או ע"ח המעביד כמתנה). הטיסה היא ב-LowCost, כך שזה כ-1,300 ש"ח. אני תמיד נוסע משלישי לשלישי. ממריא בטיסת הערב (20:00), מגיע למלון לחדר קרוב לחצות (שעון בודפשט). בחזרה, ביום שלישי שבוע אחרי, הטיסה יוצאת ב-10:00, מה שמאפשר לי לקום רגיל, לאכול ארוחת בוקר ולנסוע לשדה. מגיע הביתה עד שש בערב...
ביום ה-1 (רביעי) אחרי ארוחת בוקר, אני יוצא לכמה סידורים. אם נותר לי כסף מקומי מהביקור הקודם, אני הולך לשוק לקנות קצת פטל ולבדוק אילו פירות בעונה.
אח"כ מחפש חלפן עם תעריף טוב ומבצע המרה, ומשם לתחנת הרכבת התחתית (Kalvin Ter) לרכוש כרטיס שבועי.
ואז מתחיל הטיול. אני נוהג לארגן הכל מראש, טבלה יומית מחולקת לבוקר, צהריים, אחה"צ וערב, כולל מסעדות בהם אוכל צהריים וארוחת ערב, והופעות ג'אז או אחר לכל ערב.
יש מסעדות שאני שמח לחזור אליהם ואחרות שלא, ואני בוחר חדשות. ארוחה טובה (למשל במסעדת Café Kör). המנה המועדפת היא סטיק רוסיני וקינוח של קרם ערמונים...
בטיול האחרון (קיץ 2019) הבת הצעירה הצטרפה, וכל נהנתה שם שביקשה לשוב לשם בערב הפרידה שלנו מהעיר...במחיר של 2 סטיק פילה עם כבד אווז שתיה וקינוח אפשר לקנות בארץ מנה אחת! את הסטיק לבדו, בלי תוספת, בלי שתיה ובלי קינוח...
שלא לדבר על מזון מהיר סיני או הונגרי במחיר מצחיק. בירה במקרר של החדר במלון, עולה פחות מאשר פה בסופר! לרדת מהמלון ובפינה של הואצ'י יש הוגרדן מהחבית (1/2) ב-15 ש"ח!
אני מכיר כבר די טוב את העיר, וכל פעם מוסיף נקודות חדשות לביקור וכמה שכבר הייתי ומאוד נהנתי. עם הבת, עשינו טיולים יחד, וגם נפרדנו לחצאי ימים וכ"א הלך לו לדרכו...ואח"כ נפגשנו לאכול. היה מצויין.
בפינה של תחילת רח' ואצ'י (Váci utca) יש בית קפה נפלא: Amber's French Bakery & Cafe שמוכרת בבוקר בגטים ולחמים טריים וגם עוגות נפלאות.
בתקציב של 100 יורו ליום, אני חוגג במסעדות טובות, בתי קפה וקונדיטוריות (עוגות סוף) וכניסה לאתרים. המלון עולה לי עוד 110 יורו ליום. יוצא לי 6,500 ש"ח לשבוע מטורף בבודפשט. גם הקניות שם די טובות.
מסמן V על הרשימה שהכנתי, ברמה היומית. כולל עוגות שאני רוצה לאכול ומיני מתיקה.
בספטמבר, נסע חבר עם אשתו, והדרכתי אותו מראש, אבל גם בזמן אמת דרך הוואטסאפ, והוא גם נהנה מאוד. חזר ממש מרוצה, והיה "רק" 4 ימים.
 

shlang

New member
לעשות השוואה בין אילת לבודפשט זו פגיעה

בבודפשט
אילת, עיר לא נעימה כלל (אני עוד זוכר את הבסטות בעיר) יקר מאד, חם מאד, לא אוהב, אם אני הולך לבית מלון בארץ זה למצפה הימים (יקר אבל שווה מאד) או יערות הכרמל
 


אין לי ספק שב-To Do List של בודפשט, יש יותר מאשר בזה של אילת

גם ברשימת המסעדות או מרכזי הקניות ומה לא...
מזג האוויר עדיף.
לא צריך חניה ע"י המלון. יש לי 2 תחנות רכבת תחתית (Fu Vam ter ו-Kalvin Ter).
ועוד הרשימה ארוכה. בעיקר הנימוס והאדיבות שיש שם וחסרה באילת.
 

אבי בן 1231

Well-known member
זוגתי ואני מעדיפים את ספרד

בספרד גרנו מעל 16 שנים, אנחנו שם כמו בבית, לא זקוקים למספר ימי התאקלמות, יש לנו חברים שם, אנחנו מכירים את מקומות הבילוי האהובים עלינו והעיקר חוסכים כסף רב לפעמים כמעט את כל הוצאות החופשה בקנית מוצרים, מצרכים שאנו צורכים ממילא ובמחיר זול מאוד.
 

אבי בן 1231

Well-known member
הוצאות סופ"ש ארוך באילת הן שוות ערך

לשבוע או יותר של חופשה באירופה.
מה גם שבכל הפאבים או מקומות הבילוי הסגורים באילת העישון מותר כאילו שאילת היא X טריטוריה!
עיר משעממת, לדעתי, שבה הבילוי העיקרי הוא אכול ושתו!!!
 
אני מבין שזה קצת ארוך לצפות בכולם, אבל רצוי

טוב להבין מה קורה בשוק המזון בארץ, לאן זה הולך ומה מגיע בסופו של דבר לצלחת שלנו. זה לא בכדי שחסר ביצים. וזה לא בכדי שקילו סטיק (יום העצמאות קרב) עולה כמו משכנתה. כמי שחי בקנדה 6.5 שנים, שם בסופר, נתח של T-Bone stake במשקל 1.3 ק"ג, עלה 17$ CAD. בעברית זה 42 ש"ח!
נתח דומה בארץ לא יהיה פחות מ-250 ש"ח! ואיכותו לא תתקרב לנתח שם...ועדין,
איך מצדיקים יחס של x6 במחיר?
ב-Costco נתח פילה שלם באריזת וואקום במשקל 4+ ק"ג עולה פחות מ-80$ CAD. זה 20$ לקילו פילה (50 ש"ח)..
 

חנהפ

Active member
עכשיו אני מבינה

למה אני צריכה להמשיך לאפות לנו לחם מחמצת מקמח מלא/כוסמין
שנים שלא נכנס אלי הביתה לחם מסחרי
 
למעלה