סדר בבלאגן - טיול לדרום אמריקה :)

zeppelin123

New member
סדר בבלאגן - טיול לדרום אמריקה :)

אהלן אני שחר, אני מתכנן טיול לדרום אמריקה בסביבות אמצע/סוף אוגוסט, והאמת שהמליצו לי לקנות כרטיס מוקדם כי זה זול יותר. בכל אופן החלטתי מעכשיו לבנות מסלול בסיסי כדי שאני אדע איפה אני עומד- ויש לי הרבה שאלות כי זו הפעם הראשונה שאני יוצא לטייל: 1.מסלול טיול מומלץ= מה שהציעו לי זה (סוף אוגוסט):אקוודור---> פרו ----> בוליביה ----> (סוף נובמבר) ארגנטינה/צ'ילה---> אורווגאווי---> ברזיל ----> ומשם להמשיך לאיזה מדינה או שתיים במרכז אמריקה נגיד מקסיקו/אולי גם קוסטה ריקה. אני רק רוצה חוות דעת לסדר המדינות האלו מבחינת עונות השנה אם זה בסדר, ולגבי הדילוג למרכז אמריקה איך עדיף לעשות את זה ומאיפה כמובן הכי זול שיש :) 2.ביטוחים= מה אני צריל לארגן מבחינת ביטוחים ובריאות וכו' כי אין לי מושג - יש לי כרטיס אשראי מאסטרכרד: האם זה כולל ביטוח כלשהו בתוכו או שצריך לעשות הכל בנפרד וזה לא קשור? 3.כרטיס טיסה= אני גר בשדרות ונראה לי שהסוכנות נסיעות כאן לא משהו,אני מחפש כרטיס פתוח לשנה בדיל הכי טוב שיכול להיות: .(בהנחה שאני מתחיל באקוודור) לאיזה סוכנות נסיעות כדאי לי לפנות ..מה לדרוש.. ומה מגיע לי- ומה טווח המחירים שאני אמור לצפות לו.. האם אפשר לבקש יעד קונקשיין מועדף וכמה זמן אני מעוניין להמתין בין לבין? (אגב אפשר להזמין כרטיס פתוח מבלי להיעזר בסוכן נסיעות?) 4.ציוד= חשבתי לקנות ציוד ביד שנייה- האם זה רעיון טוב או שעדיף ללכת על בטוח בתחום הזה? אני יודע שעשיתי כאב ראש- אבל מי שיפנה לי כמה דקות מזמנו אני אודה לו שחר! :) 5.

yaelgro

New member
הבה נתחיל :)

1. מסלול טיול מומלץ, על פניו מבחינת מזג אויר נראה בסדר גמור, ממליצה בכל מקרה לקרוא את המאמר של נתי על עונות טיול מומלצות(נמצא במאמרי הפורום). לגבי הדילוג למרכז אמריקה, צריך לראות במהלך הטיול את ההבדלים במחירים. למשל, אם אתה מסיים בצפון ברזיל, יכול להיות שיהיה עדיף לעלות עוד קצת צפונה ומשם לקחת טיסה. 2. ביטוח - לעשות יותר קרוב לזמן הנסיעה. ממליצה לקחת ביטוח ייעודי ולהרחיב אותו גם לספורט אתגרי. אולי קצת יותר יקר, אבל ייתן לך ראש שקט. 3. כרטיס טיסה - חפש באינטרנט סוכנויות נסיעות, תרים טלפון ותשאל. לא לכל הסוכנויות צריך לבוא פיזית. מומלץ לבדוק גם טיסה דרך ארה"ב שבזמן האחרון יוצאת יותר משתלמת כלכלית. חשוב לבדוק שיש לך לפחות שינוי אחד חינם של תאריך/יעד כדי שאם תחליט לשנות את המסלול באמצע, ולא לסיים איפה שתכננת בהתחלה, לא תשלם אקסטרה. בדרך כלל כל שינוי נוסף עולה 100 דולר. 4. ציוד - תלוי מה לקנות ביד שניה. שווה לבדוק את חנויות העודפים של הרשתות הגדולות. 5. משהו שלא הזכרת - חיסונים. מומלץ להתחיל עם החיסונים כחודש וחצי - חודשיים לפני הנסיעה כדי לעשות אותם בנחת.

natyh

New member
קצת בעייתי

המסלול הזה . מן ניסיון למשוך שמיכה קצרה ולהתכסות לא לפה ולא לפה. הזמן לטיול בבוליביה : אפריל מאי יוני , להיכנס בספטמפבר אפשר אך לא מומלץ פירו אותה תקופה רק שניתן למשוך באזורי דרום פירו קוזקו וקו החוף עד אוקטובר אקודור אוגוסט זו סוף התקופה ניתן עוד לטייל אך לא מומלץ. סוף נובמבר ארגנטינה צילה הגיוני , ואורך עד בערך פברואר , משם לברזיל הגיוני. דילוג למרכז אמריקה לא הגיוני ולא זול בודאי לא מברזיל אם כבר ניתן להתחיל ממרכז אמריקה ולרדת דרומה . בקיצור המסלול בעייתי למדי ,הרעיון לרוץ לקנות כרטיס מהר ככל האפשר בעיתי לא פחות כי בסופו של דבר נופלים לא טוב . המסלול שהציעו לך נראה מסלול מהיר כזה , אך כשמטיילים לא מחפשים למהר מחפשים למצות וליהנות מהמקום אין כאן עבודת קבלנות ....... מגיעים למקום אוהבים נהנים נשארים שם חוקרים אותו הניסיון מלמד כי התוכניות משתנות כל הזמן ולכן אין טעם לבנות תוכניות ענקיות אלא להגיע למדינה הראשונה במסלול בעונה מוכנים היטיב לקראתה מכאן ואילך הטיול כבר יזרום האינפורמציה זורמת בדרך כל הזמן ממקומיים ממטיילים אחרים מכאלה שחזרו כעת מיעד אחר ומספרים . שיהיה בהצלחה .

SOLO TREKKER

New member
אני דווקא טיילתי בבוליביה באוקטובר - נובמבר.

ומז"א היה מעולה - בהיר, כמעט ללא גשמים, ואפילו בסלאר לא היה כ"כ קר כמו בעונה המומלצת.

natyh

New member
מה שתגידו .... ../images/Emo13.gif

אני במקרה זוכר גשם ברחוב הראשי בלה פאז ..... האונידה מריסקאל סנטה קרוז עמוק בתקופת הגשמים ..... למרות שהרחוב תלול ומשופע אימים זרם באמצע הרחוב נהר בעומק של חצי מטר הדרך היחידה לחצות את הכביש היתה בגיפ או על גבי גשרים שעובדי העיריה אילתרו ...... בענין הסאלאר מי שרוצה לנסות ולהיתקע שם בתקופת הגשמים וכבר היו דברים מעולם..... שילך על זה ..... רק שיכין מספיק מיים אוכל וחומרי חימום ....... למספר ימים עד שבוע בהנחה אופטימית שאכן יצליחו להיחלץ ..... בלילה שם ממש קר ומי שאיתרע מזלו עלול לקפא ...... אני לא מדבר על ברי המזל שהסתדר להם לעבור שם טוב מחוץ לעונה אני מדבר על הכלל . מי שרוצה לחגוג בבוליביה בנובמבר שיעשה זאת על אחריותו ...... אני בהחלט ממליץ לא לככניס ראש בריא למיטה חולה ........

zeppelin123

New member
בלבלתם אותי קצת :)

אני מבין את כוונתך ומסכים איתך השאלה שלי היא אחרת- איפה נראה לך כדאי להתחיל אם אני טס לקראת סוף אוגוסט ואם יש לך רעיון למסלול נחמד לתקופה של 8 חודשים לפחות :) תודה רבה על התגובות !!

natyh

New member
פירו קו החוף

רק בזהירות שודדים שם . אוגוסט ספטמבר ישמספיק מה לעשות בפירו ומשם דרך צילה לאזור ארגנטינה סוף ספטמבר תחילת אוקטובר , משם לדרום צילה ארגנטינה ועליה לברזיל. עד מרץ אפריל משם בוליביה ופירו אזורי ההר .

s f a r a d i t

New member
עוד טיפ חשוב לנוסע לדרום אמריקה

תילמד קצת ספרדית! במדינות דרום אמריקה לא יודעים שפה זרה כמה מילים ומשפטים שיכולים לעזור לך בקשר לאוכל, כסף, ונסיעות ועוד יש מילון שיכול לעזור לך בשלב ראשון, הוא חינם און ליין ומכיל 20 אלף מילים , אם כבל זאת אתה צריך עוד משהו, אני לשרותך בכל הקשור לשפה שבת שלום

zeppelin123

New member
כבר למדתי ספרדית :)

סיימתי קורס A במכון לידידות אמריקה מסכים עם כל מילה כמובן :) תודה

למעלה