סדר בבלאגן

uribor

New member
סדר בבלאגן

שלום לכולם אני קורא נאמן של הפורום ו.....קצת איבדתי כיוון. אנחנו ממש בשלבים אחרונים של מעבר במסגרת RELACATION/ ואני מבקש לעשות סדר. לאשתי ולי יהיו ויזות L1-L2 בוא נניח שהויזות בידנו ( בהליך קבלה ) הגענו לארה"ב, מה השלבים? 1. קבלת WORK PERMIT? 2. מה עם SSN - מתי אפשר להגיש בקשה ולקבל? 3. במקביל אפשר לפתוח חשבון בנק? ( האם קשור בכלל?) 4. בי"ס לילדים - איזה מסמכים דרושים? האם יש צורך באלה המוזכרים מעלה? 5. שכירת דירה - האם יש צורך במסמך זה או אחר? - איך אני "מרגיע" האדם המשכיר לי את הבית? 6. רשיון נהיגה - מה נדרש? השאלה מכוונת יותר לכרונולוגיה של צבירת המסמכים הנדרשים לכל הליך. אודה על עשיית הסדר. תודה URIBOR

odedee

New member
נסיון לעשות סדר

הסדר הכרונולוגי הוא כזה: 1. בקשת work permit. זה לוקח שלושה חודשים, אז כמה שפונים מוקדם יותר, הוא יגיע מוקדם יותר. 2. בקשת SSN. בלי זה אי אפשר לעשות כלום בארה"ב. אני לא יודע אם אשתך תוכל לעשות זאת לפני מס' 1, נראה לי שלא (אבל שתנסה, היא בכל מקרה צריכה ללכת אליהם בגלל רשיון הנהיגה). זה לוקח מכמה ימים ועד כמה שבועות, ובלי זה אי אפשר... 3. חשבון בנק אפשר לפתוח גם בלי SSN. אז אל תחכו ל-SSN - תצטרכו חשבון בנק כדי לתת צ'קים ע"ח שכר דירה. 4. רשיון נהיגה - כשיש SSN, לכו ל-DMV הקרוב לעבור תאוריה. תצטרכו רשיון אמריקאי אחרת תשלמו הון על ביטוח רכב. אם לא יסכימו לתת לאשתך SSN בלי work permit ייתכן שהיא לא תוכל להוציא רשיון עד שתקבל את ה-permit ואחריו את ה-SSN שלה. או ש-SSA יתנו לה מכתב זמני שאומר שהנוכחות שלה בארה"ב חוקית. לא יודע. 5. שכירת דירה. זה קצת קשה. תביאו מהארץ הצהרות מהבנק ומחברת האשראי שאתם לקוחות טובים. לכל הבנקים וחברות האשראי יש נוסחים סטנדרטיים לענין. תבקשו גם מכתב מהמעסיק, שמכיל גם טלפון של הבוס, כי ירצו לבדוק אתכם. יעזור אם תוכלו להראות למשכיר תדפיס מחשבון הבנק שלכם בארה"ב, רצוי לאחר שתעבירו אליו סכום כסף מישראל. $10000 הם סכום שישכנע את רוב בעלי הבתים. ותקוו... יש בעלי בתים שלא ידברו אתכם בכלל בלי credit report. אחרים יבקשו פקדון גבוה, והגמישים שבהם ישפטו לפי אינטואיציה וישכירו לכם למרות שאין לכם הסטורית אשראי. לגבי בי"ס אין לי מושג.

uribor

New member
היי odedee

שלום ODEDEE ראשית תודה על התשובה המלומדת. אשתי אמורה לעבוד בחברה ישראלית-אמריקאית, כך שהיא לא תצטרך WORK PERMIT ..כך נאמר לה בכל מקרה. ה - WORK PERMIT תקף לגבי. 1. האם זה שאשתי לא תצטרך WORK PERMIT יאפשר לה או מאפשר לה כבר מהארץ לבקש SSN? 2. רשיון נהיגה בינלאומי יאפשר לי לנהוג עד קבלת ה - SSN? 3. בקיצור, ותקן אותי אם אני טועה, .....בלי SSN.....אני די "ערום"..... URIBOR

odedee

New member
סליחה על ההנחה השוביניסטית ../images/Emo13.gif

אם ככה כל מה שכתבתי על work permit החלף בינך ובין אשתך. 1. לא, את ה-SSN אפשר לבקש ולקבל רק על קרקע ארה"ב, אלא אם כן אתם מהגרים. 2. באופן מעשי, כן. הרי אי אפשר לא לנהוג... גם פה יש הבדלים בין המדינות. במסצ'וסטס מותר לנהוג שנה עם רשיון בינלאומי, בקליפורניה רק 10 ימים מיום תחילת עבודה... מאחר שממילא אי אפשר לקבל את ה-SSN תוך 10 ימים, נוהגים עם הבינלאומי ומקווים לטוב. השוטרים גם ככה לא ממש מבינים מה החיה הזו. 3. בלי SSN יקשה עליך לעשות כל מיני דברים, ואולי תשלם קצת יותר פה ושם. כל עוד מדובר בתקופה קצרה יחסית, לא צריך לפחד מזה יותר מדי. יש מדינות ואיזורים שבהם יותר קשה בלי SSN. איפה תגורו?

nogali

New member
לגבי בי"ס - יש באתר שלו.

בדרך כלל לכל בי"ס יש אתר ובו פירוט של המסמכים הנדרשים . אצלנו זה : תעודות לידה מקוריות , פנקסי חיסונים , כתובת מגורים (בכדי שיראו שאתה מאיזור ביה"ס) ו - SSN , למרות שהעו"ד שלנו אמר שאין צורך ב- SSN אבל בבי"ס כתוב שצריך. צריך לגשת להרשם במשרד החינוך המקומי ושם ידריכו אותכם. כדאי להביא תעודות אחרונות של הילדים ואם היו בתוכניות מיוחדות (מחוננים או מנגד של חינוך מיוחד) להביא אישורים על כך. בכל מקרה תחפש את האתר של בית הספר הספציפי שלך.

כתבתי הודעה ארוכה ותפוז אכל אותה

קודם כל כדי לבקש EAD (אישור עבודה) צריך להיות בארה"ב. אתה מוזמן לקרוא את הכתבה בחלב ודבש החודש בנושא - www.chalav.com גליון אפריל. אתה לא זכאי לSSN לפני שתקבל את אישור העבודה שלך, כלומר רק אחרי שתקבל אותו תוכל לקבל SSN. אשתך זכאית מיד. הילדים בכלל לא. לגבי דירות - בקומפלקסים לרוב לא תוכלו להשכיר כי דורשים CREDIT REPORT. אם תעבדו עם אחת המתווכות הישראליות באיזור תוכלו להסתדר בלי בעיה כי הן עוסקות ברילוקיישנים ועובדות עם בעלי בתים שמודעים לעניין. קחו בחשבון שתשלמו DEPOSIT שמן יותר. לגבי רשיון נהיגה, בניו ג'רזי המצב מעצבן במיוחד והתהליך מרגיז. לא תוכל להוציא בלי SSN ואתה צריך לבדוק באתר ה-DMV שיש לך מספיק נקודות זיהוי בשביל זה. כעקרון, חברות שעושות רילוקיישן לרוב יסכימו לשלם לכם על שירות רילוקיישן (יעוץ) שיעזור בהתארגנות עם כל הניירת הזאת. יש חברה אחת באיזור כאן שאני מכירה ושעושה את זה www.golanconsulting.com, כולל הכנת המסמכים לאישור עבודה וכו', אנחנו עובדים איתם והם בסדר גמור.

iris mom of two

New member
עדי - תיקון על קומפלקסים

אפשר לשכור בלי CREDIT HISTORY כל עוד יש מספיק כסף בבנק ויש תלוש משכורת. שכר הדירה יהיה גבוה (בהרבה) מאלו שיש להם היסטורית אשראי (אני גרה בקומפלקס ויש לי שכנה מצרפת היא משלמת על אותה דירה 15% יותר ממני כי באו ישירות מצרפת).

Zה תלוי באיזור

באיזור שלי זה לא ככה, והם מתכננים על האיזור שלי. בקומפלקסים שכאן בלי CREDIT HISTORY לא משכירים לך וזהו, לפחות בשישה שאני בדקתי כאן.

יהושע 50

New member
חשבון בנק

האם יש אמת בטענה שפתיחת חשבון בנק בארה"ב מחייבת שתהיה כתובת מגורים בארה"ב?

17205

New member
עודדי סליחה שאני מתקן אותך ובית ספר

אפשר לקבל רישיון נהיגה זמני בלי SSN, פשוט עושים את התיאוריה (אפשר בקליפורניה לעשות תיאוריה בעברית) ואז מקבלים רישון זמני שתקף לכל דבר. בקשר לבית ספר חשוב מאוד להביא פנקס חיסונים אחרת הילדים יצטרכו לעשות את כל החיסונים שוב פעם. צריך להמיר את הפנקס הישראלי באמריקאי, אצלנו האחות סמכה על תרגום שלנו, יש שנתונים שהפנקס הישראלי גם באנגלית, אבל לא תמיד רשום כמו שצריך. חוץ מזה לבית ספר צריך חוזה שכירות שמראה על מיקום מגורים

odedee

New member
אין בעיה לתקן, אבל אתה טועה...

בלי SSN לא תוכל לעבור תאוריה ולא תקבל רשיון נהיגה בקליפורניה (לא קבוע ולא זמני), אלא אם כן תביא מכתב מה-SSA שמאשר שהות חוקית שלא מצדיקה מתן SSN.

doronf65

New member
מנהל
עודדי, בפועל אתה צודק, בקליפורניה

בלתי אפשרי לעשות רשיון ללא SSN, וזה עבד כך גם אצלי. עם זאת, ראה את מה שכתוב בעדכון SSA לגבי הנושא: Q: Why won't SSA take ownership of the driver's license problem and work with states to ensure that no state restricts driving license privileges based on whether an applicant possesses SSN? A: SSA made clear in its 9/25/2003 final rule that SSA will no longer issue SSNs for driver's licenses or other non-working purposes. It is up to a state if it wants to add impediments to its licensing procedures. Presently, it is SSA's understanding that only a few states continue to attempt to tie the SSN to driver's licensing: Illinois still requires a SSN, Utah and West Virginia require SSN or ITIN, and Pennsylvania requires an affidavit attesting to the fact that the driver's license applicant is not eligible for a SSN. For the final September 2003 rule that establishes that SSA will not issue SSNs for this purpose, go to http://www.socialsecurity.gov/regulations/articles/rin0960_af05f.htm. קליפורניה לא נכללת כאן ברשימת המדינות המכפיפות את נושא הרשיון ל- SSN, ייתכן בגלל שהנייר שלי הוא תדריך פנימי ולא משהו רשמי. עם זאת, רואים שזה עניין משתנה, ובכל מקרה זו החלטה פנימית של ה- state.

odedee

New member
SSN זו דרישה של DMV, לא של SSA.

וכידוע מי שמחלק רשיונות נהיגה זה DMV ולא ה-SSA. הציטוט שהבאת אומר ש-SSA לא מוכנים יותר להנפיק SSN רק כדי שאפשר יהיה להוציא רשיון. אבל אין ביכולתם להורות ל-DMV להנפיק רשיון למי שסירבו לתת לו SSN. באתר ה-DMV אפשר לראות שנדרש SSN, והדרישה הזו מגובה ב-Vehicle Code של קליפורניה.

מדובר על שני דברים שונים

על מדינות שמחייבות SSN כדי לתת רשיוןם נהיגה. קליפורניה לא נכללת כי היא לא דורשת SSN בשביל רישוי, אלא דורשת אחד מהשניים: SSN ***או*** מכתב מה-SSA המאשר שאין זכאות ל-SSN. המדינות הכלולות ברשימה מחייבות SSN ואינן מקבלות את המכתב. נכון להיום המדינה היחידה שלא דורשת SSN או מכתב היא וושינגטון וגם זה עומד להשתנות באוקטובר.

למעלה