סדר גודל זמן ריצה במטריצה

• פותח הנושא EsMo
  • פורסם בתאריך

EsMo

New member
סדר גודל זמן ריצה במטריצה

יש לי פונקציה לשכפול לוח משחק (מטריצה) הלוח תמיד בגודל קבוע (9 על 9 אם זה משנה.. למרות שזה לא אמור לשנות) מה סדר הגודל של זמן הריצה של הפונקציה ? לפי דעתי זה גודל קבוע ולכן זה אמור להיות O(1) אבל מישהי אמרה לי שסריקת מטריצה היא O(N^2) מה אתם אומרים? תודה מראש

shirbi

New member
מהו הקלט שלך?

סיבוכיות זמן הריצה נמדדת ביחס לגודל הקלט. אם הקלט שלך הוא תמיד בגודל קבוע, אז זמן הריצה אכן קבוע, או כפי שאתה כתבת - O של 1.

EsMo

New member
אין תלות בקלט

יש לולאה מ 0 עד 81 שעובדת במקביל עם 2 מצביעים אחד מצביע למיקום בלוח המקורי ואחד בלוח השני בתוך הלולאה יש השמה מהלוח המקורי אל הלוח השני הערכים האפשריים הם מספרים בין 0 ל 4 0 מסמל משבצת ריקה ו 1-4 מסמלים חיילים בכל פעם מצב הלוח יכול להיות שונה אבל אין תנאים ואין כלום בפנים, רק השמה תמידית ללא תלות בתוכן

vinney

Well-known member
ה0 עד 81 זה קבוע???

כי בזה התלות. אם זה קבוע באלגוריתם - אז האלגוריתם רץ בזמן קבוע. אם האלגוריתם הוא כללי, אבל במקרה הספציפי שיש לך כרגע מדובר במטריצה 9*9, מחר זה יהיה 11*21, אז זה לא קבוע, זה N בריבוע.

EsMo

New member
גודל המטריצה קבוע

זה משחק קופסא.. הגודל של הלוח קבוע (9 על 9 כמו שכתבתי בהודעה הראשונה) טוב אז לקחתי אישור ממכם שזה סדר גודל O של 1 עם הסבר שזמן הריצה קבוע אם הבוחן יבוא עם תלונות.. אני אשלח אותו אליכם

vinney

Well-known member
אל תשלח אותו אלינו

תשלח אלינו את נוסח השאלה המדויק. אתה תיפול על דקויות, דברים ברורים מאליו ממילא לא שואלים

למעלה