השטן
הוא הגורם לכל המלחמות ולסבל בעולם. לא אלוהים. אני לא קראתי לך אויב מכיוון שאתה לא רואה את הדברים כמו שאני רואה. אני קראתי לך אויב כיוון שכולנו היינו אויבים לאלוהים לפני שנושענו. ואתה הרי מוכיח זאת בהודעותיך העוינות לאלוהים ולבשורה שאתה אויב לאלוהים. אהבתו של אלוהים אליך היא בלתי מותנית, אם תאמין בו או לא אם תקבל את ישוע אל חייך או לא, הוא אוהב אותך ותמיד יאהב אותך. רק שאם אתה לא תאמין בו ותקבל אותו, אתה לא תוכל להנות מהאהבה שלו אליך, אתה תוכל להכיר אותו, ומבחינה רוחנית אתה לא תוכל להפיק שום פרי. גם אם תשתול שתיל באדמה, אך לא תשקה אותו, ולא תזבל את האדמה, ותניח לעשבים השוטים לגדול, השתיל לא יגדל כראוי ולא יניב את הפרי. אתה החלטת שהבשורה היא לא אמיתית, מאיזושהי סיבה, או מתוך כך שראית את התגובה של החברה לבשורה, או מתוך כך שקראת איזשהו מאמר. אתה מזכיר לי את אדמת הטרשים שבמשל הזורע: "וְכֵן הַנִּזְרָעִים עַל אַדְמַת טְרָשִׁים אֵלֶּה הֵם אֲשֶׁר בְּשָׁמְעָם אֶת הַדָּבָר מְקַבְּלִים אוֹתוֹ מִיָּד בְּשִׂמְחָה, אַךְ אֵין לָהֶם שֹׁרֶשׁ בְּקִרְבָּם וְרַק לְשָׁעָה יַחֲזִיקוּ מַעֲמָד; לְאַחַר מִכֵּן, בְּבוֹא צָרָה אוֹ רְדִיפָה בִּגְלַל הַדָּבָר, יִכָּשְׁלוּ מִיָּד." (מרקוס ד': 16,17) זה המצב של הלב שלך, והלב שלך נהייה עתה קשה כמו שולי הדרכים, אתה שומע את הדבר אך הדבר לא מצליח אפילו לגעת בליבך, כיוון שהשטן גונב לך אותו. והסיבה הלב הקשה שלך. אתה יכול לשנות את המצב, אתה יכול לרכך את ליבך, לבקש ראשית מאלוהים שיעשה זאת ויעזור לך לרכך את הלב. לב קשה הוא הסיבה העיקרית לחיים ללא הרוח של ישוע המשיח. האמת תשחרר אותך, וישוע הוא האמת, הדרך והחיים. אני מאמין בישוע המשיח קרוב ל-7 שנים. נכון הקשר עם רוב החברים נותק בעקבות כך, אך קיבלתי חברים חדשים. הקשר עם המשפחה לא נותק. הקשר לחיים - אני מחובר יותר מאי פעם לחיים הקדושים שאלוהים נתן לי. אם אתה קורא להבלי העולם הזה חיים - אז אתה באמת אדם מסכן. הקהילה לא מנתקת אותך מהחברה, היא דווקא מעודדת להתערות כמה שיותר בתוך החברה כאורות בעולם החשוך הזה. ישוע לא התנתק מהאנשים הפשוטים, למעשה הוא עשה בדיוק את ההפך ממה שהפרושים(הדתיים) עשו, הוא אכל ושתה ובילה בחברתם של האנשים הפשוטים, של האנשים החוטאים. הוא היה בחברת זונות ובחברת המוכסים שהיו גנבים ורודפי בצע. לא בגלל שהוא היה כמוהם, אלא כיוון שהוא אור העולם, והיה ויש לו מה לתת לאנשים שמוכנים לקבל.