סדר החופה ואיפה הבנות נכנסות

סמיילי22

New member
סדר החופה ואיפה הבנות נכנסות ../images/Emo53.gif

אז ככה: כבת חילונית ופמיניסטית שלא אוהבת במיוחד את מה שעושים מהדת היהודית וכארוסה של בן זוג שלא רוצה להתחתן אזרחית ורפורמית, פניתי במצוקה ל"צוהר" כמובן. אמרו לי שהם נותנים לשים טבעת, לברך, לשבור כוס, לא מקפידים על מקווה וכיסוי הכלה מתחת לחופה. אז פניתי ל"צוהר", ואף שידכו לנו רב חביב ומכהן (יהושע הלמן אם מישהו שמע). הוא אמר לי שהוא יתן לי לשים טבעת, אך "בתום הטכס". כמו כן יתן לי לברך וגם לשבור כוס (את עניין המקווה והכיסוי עוד לא בררתי. זה פחות קריטי עבורי). אני רק לא מבינה משהו: מה זה "בתום הטכס"? אחרי ששוברים את הכוס? ובכלל, איך מתנהלת חופה סליחה על הבורות?

סיגל2

New member
סמיילי, תום הטכס הוא לאחר שאת

עם טבעת על אצבעך אותה שם חתנך ולפני שבירת הכוס. קטע שבירת הכוס הוא לא שייך כל כך לטכס אלא רק כדי לזכור את בית המקדש ואת ירושלים, הרי בעולם היהודי אי אפשר לשמוח מבלי שיהיה קצת עצב. אז לפני שחתנך שובר את הכוס את תוכלי לשים את הטבעת על האצבע של חתנך. הטקס הולך ככה: אתם נכנסים לחופה בצורה בה תחליטו, את עם ההורים שלך וחתנך עם ההורים שלו או את עם שתי האמהות והוא עם שני האבות או לחילופין אתם צועדים לחופה ביחד וההורים מחכים לכם תחת החופה, זה כבר נתון להחלטתכם. רגע לפני הכניסה לחופה חתנך מכסה את פנייך עם ההינומה ונכנסים לחופה. הרב אומר את ברכות האירוסין ואחרי כן את ברכות החתונה, מקריאים את הכתובה והחתן עונד לך את הטבעת, הוא שובר את הכוס ואז למעשה נגמרת החופה. מקווה שלא שכחתי שום פרט. למעשה, את לא כל כך צריכה לדאוג היות והסבר מלא תוכלי לקבל מהרב כשתפגשו איתו לפני החתונה. סיגל

יעלי9

New member
כדאי לשאול

בעצם כמו עם כל נותני השרותים כדאי לברר מראש את כל הפרטים כדי למנוע הפתעות ברגע האמת. כנראה שסיגל צודקת. את רצף האירוסין, קידושין, ברכות, אסור להפריע אבל בינהן לבין שבירת הכוס ניתן לעשות הכל. אם בכל אופן הוא התכוון שאת תעשי כרצונך רק כשהטקס יוצא מתחום אחריותו - כלומר אחרי שבירת הכוס לדעתי כדאי לך לדבר בזמן אחר לחלוטין. שבירת הכוס היא קליימקס ויירית הזינוק לכל הדודים/חברים/מוזמנים שאת בכלל לא מכירה לפרוץ במרוץ לחופה ולהפגיז בנשיקות. כל דבר שנאמר אחר כך נבלע בהמון ופוגע בהתלהבות. במקרה זה הייתי תופסת את האורחים כשהם כבר יושבים לשולחנות, מחשיכה את האורות, נותנת לדי.ג´יי. להציג אותך ואז כשכל תשומת הלב מופנית אליך - להקריא את הקטע ולענוד טבעת. הרבה מזל טוב וכמובן...בהצלחה

יעלי9 צודקת.

הרב שלנו גם אמר לנו משהו כזה, ואז חשכו עיני. אבל אז התברר שיש חלק של קידושין וחלק של נישואין. הוא לא מוכן שהטבעת תנתן בחלק הראשון של הטקס, בו החתן נותן את הטבעת לכלה, אך בהחלט ניתן, בקטע השני של הטקס (אחרי 7 ברכות) והכי חשוב - לפני שבירת הכוס, שהכלה תאמר כמה מלים ותתן טבעת לחתן. עם זאת, יש רבנים שמוכנים לעשות זאת רק אחרי שבירת הכוס, וכאן אני חושבת כמו יעל - שזה לא אותו הדבר. אחרי שבירת הכוס יש בלאגן וכולם רוצים לבוא אל החופה. אז או שכדאי לעשות את זה בקטע אחר של הערב, או שאפשר שהרב יגיד משהו לפני שבירת הכוס כמו - אחרי שבירת הכוס סמיילי (סתאםם... מיכל) רוצה להגיד כמה מילים, אז אנא הקשיבו והשארו במקומותיכם או משהו כזה. במקרה הגרוע ביותר אפשר להחליף רב, אבל לא נראה לי שזה כל כך קריטי. לכן כדאי שתשאלי אותו למה בדיוק הוא התכוון. ואגב, את הולכת לשבור את הכוס?

שירי71

New member
לפי איך שאת מתארת את צהר

אני חייבת לומר לך שנראה לי שבהנחותייך לגבי צהר, את טועה ובגדול. אותנו חיתן רב של צהר והקשר בין הטקס שהוא ערך לנו ומידת הרצינות והדרישות, לבין איך שאת מתארת את צהר פשוט נשמע אבסורדי. יתכן ויש שם רבנים שיותר מקילים וכאלה שפחות אבל אם ככה חשוב לךדעת שאם את מצפה שתוכלי לשים טבעת או לא ללכת למקווה או לא לשים כיסוי עליך דעי לך שעדיף לשאול את הרב מראש ולא לעשות פדיחות באירוע עצמו. האיש בא, עושה לכם טקס ועוד בהתנדבות. אני סתם ככה ממליצה לך לבדוק מה חשוב לאותו איש שיחתן אתכם כדי שלא תמצאי עצמך פוגעת בו (ואולי גם בך) כשאת לדוגמא מגיעה לחופה ללא כיסוי או משהו. ואגב אין קשר בין מה שאני כותבת לך כאן לבין הדת. אלה דברים של כיבוד מינימלי של עורך הטקס ושל עצמך. בהצלחה.

dafgol

New member
הי סמיילי....

כגולן ואני התחתנו ( לפני שנה ושבוע ...) לא רצינו חתונה דרך הרבנות וכל מה שנלווה לזה....אבל חמותי וההורים שלי הסבירו לנו שלהם זה חשוב...נו טוב... גולן ואני אפיקורסים לחלוטין...וממש לא בא לנו , במיוחד לי עם המקווה... אבל... הלכנו לפי הספר רבנות מקווה חופה וכו´.... אני חייבת לאמר שאני מאוד שמחה שעשינו את זה...השיחה עם הרבנית אפילו היתה מעניינת.... קודם כל המקווה זה חוויה ( אומנם מבחינתי זאת היתה פעם ראשונה אמצעית ואחרונה...שאני עושה את זה...) אבל היה כיף... היה לנו רב שעשה את החופה בצורה מדהימה , ממש סטנד אפ קומדי...קצר ולעניין ופשוט חוויה ....אפילו חברים שהתחתנו אחרינו ביקשו מהרב הזה שיחתן גם אותם....( הרב שמרלינג מכפר יונה ) הקיצקץ....חתונה זה פעם בחיים ( אני מקווה ) ואפילו אם עושים את זה לפי הספר.... זה אחלה....ואם אני אומרת את זה....תאמיני לי....זה נכון... { אני תמיד אמרתי שאתחתן בחתונה אזרחתי בג´ינס וכאלה....} אני מאחלת לכם המון
ו
מכל ה
דפנה

punikum

New member
הרב הלמן

היי, אני התחתנתי בשבוע שעבר והרב הלמן חיתן אותי. (גם מאגודת צוהר). לא היו לי בקשות מיוחדות (שבירת טבעת וכולי), אבל אולי אוכל לעזור לך קצת בקשר אליו: הרב הלמן היה כל כך נחמד, שגם אני, שרחוקה מאוד מהדת ושקלתי בחיוב חתונה רפורמית, התלהבתי ממנו. לגבי הכיסוי - הוא לא אמר לי כלום. אני אמנם שמתי על עצמי של אך הוא לא ביקש, וכששאלתי אותו על כיסוי ראש לאמהות, הוא אמר שאינו מקפיד על זה. לגבי המקווה - סמכתי על כך שהוא לא יבקש פתק, והוא ביקש... אמרתי לו שאין עלי, אני צריכה לחפש... והוא ביקש שאשלח לרבנות. לא נראה לי שתהיה בעיה. אבל אני לא בטוחה ששווה לקחת את הסיכון. לגבי ניהול החופה - הוא מדריך את ארוסך לאורך כל הדרך - מה לומר, מה לעשות...

למעלה