סדר הפרשת חלה תראו כל תמונות הפרשת חלה

סדר הפרשת חלה תראו כל תמונות הפרשת חלה

בעזרת השם בלי נדר נעשה נצליח בשעה טובה סדר הפרשת חלה *תהליך הכנת העיסה עם התפילות א}להדליק נר לע"נ מאיר בעלי הנס, רבי שמעון ב}אנו מבקשות שבזכות הצדיק תתקבלנה התפילות : אישית וכללית גם לגבי השבת הקרובה , ג} ליטול ידיים לטהרה לפני שאנו ניגשות לעשיית המצוה, ד} הפרשת חלה בברכה נעשית בעיסה שיש בה :1.6666 1/2 ק"ג קמח *הפעולה החומרים התפילה שאנו אומרות בזמן העשיה ניפוי הקמח 1 ק"ג קמח *התפילה שאנו אומרות בזמן העשייה אנא ה` ,תפנפח ותוציא ממני את היצר -הרע ואת המידות הרעות, *הפעולה החומרים לחוש את הקמח *התפילה שאנו אומרות בזמן העשיה אני ה` עזור לנו לבחור בטוב *הפעולה החומרים סוכר -בין 8 ל12 כפות לפי הטעם *התפילה שאנו אומרות בזמן העשיה אנא ה` תן בנו מתיקות , מידת חסד ,לימוד זכות ועין טובה, וכל זה יקרין אנא ה` , המתק לנו את הדינים , *הפעולה החומרים מלח - 2 כפות *התפילה שאנו אומרות בזמן העשיה אנא ה` ,עזור לנו לדעת את הגבולות ואת המידות בדרך התורה, *הפעולה החומרים שמרים -2-4 כפות {2 ק"ג קמח} *התפילה שאנו אומרות בזמן העשיה אנא ה` ,תן בנו שמחה והתלהבות לעשות רצונך, שמירה -שמור אותנו מיצר -הרע ,מלשון הרע ,מכל מיני צרות, יה"ר מלפניך שנשמור על הצניעות ,הטהרה והקדושה, *הפעולה החומרים שמן 1כוס *התפילה שאנו אומרות בזמן העשיה השמן -סמל החוכמה ,חוכמה ,חוכמת התורה , אנא ה` שלח לנו עושר ,ברכה ,קדושה, שלח לנ משיח צדקנו במהרה בימינו ! השפע עלינו שפע ברכה *הפעולה החומרים מים 5-6 כוסות *התפילה שאנו אומרות בזמן העשיה אין מים אל תורה כשם שכל החומרים מתחברים יחד עם המים כך התורה מחברת את הכול, אני ה` עשה שכל מעשינו יהיו מחוברים לתורה {לשם שמיים !! אנא ה` עזור לי להתחבר אליך ויתחברו מתוך כך גם בעלי וילדי, *הפעולה החומרים לישה -ביד אחת -{ימין} בישיבה ברגיעה ובתפילה *התפילה שאנו אומרות בזמן העשיה אנא ה` ,עזור לי להתקרב אליך וקרב את הרחוקים אנא ה` תן בי רכות ונעימות אנא ה` זכני שתהא הברכה שרויה בעיסתי ,כמו הברכה ששרתה בעיסתה של שרה אמנו, לפני הפרשת "טעם המן טעם גן - עדן ריח גן -עדן " יהי רצון מלפניך ה` א-קי ו-קי אבותינו שבזכות מצווה זו של הפרשת חלה יתוקן עוון חוה -אם כל חי שסיבבה מיתה לאדם הראשון שהוא עיסתו על עולם ובזכות מצוה זו תבטל המוות מן העולם ותמחה דמעה מעל כל פנים , ותשלח ברכה בביתנו אכי"ר , וכן יה"ר מלפניך שתברך עסתנו כמו ששלחת ברכה בעיסות אמותינו-שרה ,רבקה , רחל ולאה ויקוים בנו הפסוק "- ראשית עריסותיכם תתנו לכהן להניח ברכה אל ביתך " אכי"ר, ויהי נועם יי אלהינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו: ברוך אתה יי אלהינו מלך העולם אשר קדשנו במצותיו וצונו להפריש חלה :{תרומה } מפרישה כל שהוא ואומרת :{הרי זו חלה} יהי רצון מלפני ה` אלוקינו ואלוקי אבותינו שהמצוה של הפרשת חלה תחשב כאליו קימתיה בכל פרטיה ודקדוקיה ותחשב הרמת החלה שאני מרימה כמו הקרבן שהוקרב על המזבח שתקבל בהרצון ,וכמו שלפנים היתה החלה נתונה לכהן והיתה זו לכפרת עוונות ףכך תהיה לכפרה לעוונותי ,וא אהיה כאילן נולדתי מחדש נקיה מחטא ועוון , ואוכל לקיים , מצות שבת והימים הטובים עם בעלי וילגינו להיות ניזונים מקדושת הימים האלו , ומהשפעתה של מצות חלה יהיו ילדינו ניזונים תמיד מידיו של הקב"ה, ברוב רחמיו וחסדיו וברוב אהבה , ושתתקבל מצוות הפרשת חלה כאילו נתתי מעשר , וכשם שאני מקימה מצוות הפרשת חלה בכל לב כך יתעוררו רחמיו של הקב"ה לשמרני מצער וממכאובים כל הימים וכן יה"ר שיבנה בית המקדש במהרה בימנו ,אמן , יהי רצון מלפניך ,רבונו של עולם שתרחם על כל איש ואישה ,קטן או גדול יחיד או רבים מעמך ישראל אשר הם שרויים בצער , אנא ה` תצילם מצרתם ברכם מברכותיך החזירם בתשובה שלמה לפניך ,ותגאלנו גאולה שלמה למען שמך , כמו שכתוב :" וההי ה` מלך על כל הארץ ,ביו ההוא יהיה ה` אחד ושמו אחד "

בחורף , לזירוז ההתפחה , ניתן להניח מעל שקית

}, ,{בחורף , לזירוז ההתפחה , ניתן להניח מעל שקית הניילון קופסא גפרורים כשחלק הגופרית לכיוון הבצק וזה יגרום להתפחה מהירה מאוד },

להתפחה מהירה מאוד },

בשקית ניילון ומניחים למשך כשעה לתפיחה עד להכפלת הנפח , הנפח }, ,{בחורף , לזירוז ההתפחה , ניתן להניח מעל שקית הניילון קופסא גפרורים כשחלק הגופרית לכיוון הבצק וזה יגרום להתפחה מהירה מאוד },

הכמות שמפרישים היא כ-30 גרם ,לקחת בצקו

לקצת את הבצק ולחתוך ל5 חתיכות ולשים בנייר כסף לסגור אותו ולשרוף על הגז עד שיהיה קשה כמו אבן שאפילו כלב לא יוכל את זה

נוטלים ידיים ללא ברכה , מכסים את הבצק במפה ומ

נוטלים ידיים ללא ברכה , מכסים את הבצק במפה ומברכים בכוונה: ************************************************************ "הריני באה לקיים מצוות הפרשת חלה לתקן שורשה במקום עליון , לעשות רוח ליוצרנו ולעשות רצון בוראנו , ויהי נועם ה' אלוקינו עלינו ומעשה ידינו כוננה עלינו ומעשה ידינו כוננהו {אומרים פעמיים} ברוך אתה ה' אלוקינו מלך העולם אשר קדשנו במצוותיו וציוונו להפריש חלה {תרומה}" לוקחים חתיכה מארבע קצוות הבצק ומברכים בכוונה גדולה :הרי זו חלה,

תחינה לאומרה לאחר הפרשת חלה

תחינה לאומרה לאחר הפרשת חלה: *************************** "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שהמצווה של הפרשת חלה תחשב כאילו קיימתיה בכל פרטיה ודקדוקיה ותחשב הרמת החלה שאני מרימה , כמו הקורבן שהוקרב על המזבח שנתקבל ברצון וכמו שלפנים הייתה החלה נתונה לכהן והייתה זאת לכפרת עוונות, כך תהיה לכפרה לעוונותיי ואז אהיה כאילו נולדתי מחדש נקיה מחטא ועוון ואוכל לקיים מצוות שבת קודש ומימים טובים עם בעלי{וילדינו} להיות ניזונים מקדושת הימים האלה, ומהשפעתה של מצוות חלה יהיו ילדינו ניזונים תמיד מידיו של הקב"ה ברוב רחמיו וחסדיו וברוב אהבה ושתתקבל מצוות הפרשת חלה כאילו נתתי מעשר וכשם שהנני מקיימת מצוות חלה בכל לב , כך יתעוררו רחמיו של הקב"ה,לשומרני מצער וממכאובים כל הימים , וכן יהי רצון שיבנה בית המקדש במהרה בימינו אמן "

תחינה לאומרה לאחר הפרשת חלה:

תחינה לאומרה לאחר הפרשת חלה: *************************** "יהי רצון מלפניך ה' אלוקינו ואלוקי אבותינו שהמצווה של הפרשת חלה תחשב כאילו קיימתיה בכל פרטיה ודקדוקיה ותחשב הרמת החלה שאני מרימה , כמו הקורבן שהוקרב על המזבח שנתקבל ברצון וכמו שלפנים הייתה החלה נתונה לכהן והייתה זאת לכפרת עוונות, כך תהיה לכפרה לעוונותיי ואז אהיה כאילו נולדתי מחדש נקיה מחטא ועוון ואוכל לקיים מצוות שבת קודש ומימים טובים עם בעלי{וילדינו} להיות ניזונים מקדושת הימים האלה, ומהשפעתה של מצוות חלה יהיו ילדינו ניזונים תמיד מידיו של הקב"ה ברוב רחמיו וחסדיו וברוב אהבה ושתתקבל מצוות הפרשת חלה כאילו נתתי מעשר וכשם שהנני מקיימת מצוות חלה בכל לב , כך יתעוררו רחמיו של הקב"ה,לשומרני מצער וממכאובים כל הימים , וכן יהי רצון שיבנה בית המקדש במהרה בימינו אמן "

שריפת החלה לאחר ההפרשת יש לשרוף את החלה

בס"ד שריפת החלה לאחר ההפרשת יש לשרוף את החלה המופשרת ואפשר לשורפה על להבת הגז {ויש להזהר מלשורפה תחת סיר הנמצא על הגז },

"הֲרֵי זוֹ חַלָּה"

‮4‬‮.‬ לוקחים חתיכה קטנה מן העיסה‮, ‬מרימים אותה ואומרים‮:‬ ‮"‬הֲרֵי זוֹ חַלָּה‮".‬

למעלה