סדר יום וגבולות

ruthmt

New member
סדר יום וגבולות

למרות מאמצים חוזרים ועיקשים, אני לא מצליחה להכניס את הילדים למסגרת של זמן. למשל: כל ערב, כבר מ19:00, אנחנו בהתכוננות לשינה, והנה, כבר 21:00 והם עוד מסתובבים. אף פעם לא הכרחתי אותם לשכב לישון, אבל גם ההכנות ויצירת המסגרת לא עוזרים.אני מרגישה שאני צריכה את לוח הזמנים הזה אבל אני גם חושבת שזה טוב בשבילם. אשמח לקבל עצות והצעות.

pugile9

New member
מצרפת עוד נושא

היום בני בן ה 10 שיתף אותי בחוויות מבית הספר ומתנועת הנוער ,סיפורים של מקרי אלימות שהוא חוווה ,רכילויות בין ילדים ,קללות ,והמקום בו אנו גרים נחשב למקום מאוד יוקרתי ועם הורים משכילים .אחרי שיחה מאוד ארוכה הוא נזכר במקרה מסויים ואז אמר אני לא רוצה לספר כי זה טראומטי כשניסיתי לדובב אותו הוא אמר שאף אחד לא מבין אותו חוץ מכמה חברים , אמרתי שאולי לא אבין אבל אני מוכנה לשמוע ואז סיפר על מקרה אלימות שחווה וסיפר למדריך והמדריך לא טיפל במקרה , כל השיחה הוא מאוד השתדל שלא לבכות למרות שאמרתי לו שאיתי הוא יכול לבכות , הוא אמר שהוא ילד עם עור חלש ולבסוף אמר שבקיצור הוא לא מרגיש שהוא רצוי בחברה הנושא מדאיג אותי מאוד ,מפחיד מה עושים עם אינפורמציה כזאת מאיפה מתחילים לעזור? אנא עיזרו לי

anati278

New member
איתך בדאגה

מצטרפת לדאגה שלך ולזעקה מאיפה מתחילים. כבר למדנו שהאזור היוקרתי וההורים המשכילים לא מנטרל את ילדינו מהאלימות שסביבנו. אני כהורה מרגישה שאין לנו מספיק כוח של הורים מסביבנו לעשות שינוי. אנו חושפים את ילדינו למשחקי המחשב האלימים לסרטי קולנוע אלימים וסדרות ילדים עם אין סוף אלימות. והיום צריכים את הכוח לעצור ולעשות שינוי. להקים לילדים שלנו סביבה עם מטרות ואתגרים גבוהים יותר . ובלי קשר הייתי משוחחת עם המדריך ואם יש צורך עם מי שמעליו לברר את הסוגיה וללבן אותה ומזה לעשות ניתוח מקרה לכל החברים בקבוצה. לנסות מהמקרה הזה ללמוד ולעלות מדרגה. בהצלחה...

limorsf

New member
לחזק אותו ומצד שני להתערב

האלימות בחברה שלנו באמת רק מתגברת, ובחברות ילדים, היא משתקפת בצורה חמורה לעיתים, במיוחד אם אין מבוגר אחראי שמגיב נכון. בענין של המדריך, כדאי לבדוק עם הורים אחרים מה יודעים/חושבים, ליידע את הילד ולהתערב מולו. יתכן שהילד יתנגד בתחילה אך בהמשך ירגיש כי יש לו "גב" בבית, והמסר הוא שלא עוברים לסדר היום כאשר נפגעים מאלימות. בשלב שני ובמקביל למעשה, לחזק אותו על כך שסיפר, לבדוק האם יש לו מספר חברים קרובים שאיתם הוא מרגיש בטוח, כך שהם שומרים אחד על השני ומדברים אחד עם השני. אם לא, לעודד אותו ליצור חברים כאלה, בתהליך. מעבר לכך, זהו גיל של מאבקים חברתיים, "מקובלים ולא מקובלים" זוכרת? וכאן חשוב ביותר לעזור לו לראות שהמקובלים חברתית, אם אינם יודעים לייצר חברה נעימה לכולם הם לא שוים בתור מנהיגים....לספר חוויות מהגיל הזה שלך ושל אבא שלו... וכן את דרכי ההתמודדות שניסיתם, מה הצליח ומה לא, מהכל לומדים.... בהמשך, הייתי בודקת איתו מה זה עור חלש, להיפגע? לא להסתדר עם אלימות? ולספר לו מה הוא לדעתך... ילד עם לב רחב, שמרגיש את עצמו ואת אחרים... לא עם כל חברה כדאי להתערבב.... מעבר להכל, היי עם יד על הדופק וראי מה עוזר לו, יש המון דברים לעשות, לאט לאט לבנות לו את החשיבה העצמאית למעשה, וזה לא פשוט, אנחנו מאד תלויים בסביבה ורוצים להשתלב בה גם אם אנו לא מסכימים איתה וזה יוצר קונפליקטים לא פשוטים. במקביל, אולי למצוא סביבות אחרות, לוודא איזה חברות אחרות יש בסביבתו שמתאימות לו יותר!!! אנא עדכני, הנושא נוגע לרבים מההורים - ובהצלחה

אלימות במסגרות חברתיות

האלימות בחברתינו המודרנית היא נושא מורכב ובעייתי, לדעתי כמובן שיש לה סיבות רבות החל מסביבה אלימה, חשיפה לאלימות ולערכים חברתיים בלתי נכונים ותסכול. אני חושבת שאנו בתור אנשים בוגרים ואחראיים מתפקידנו לשמש דוגמא ולכוון את ילדינו להתנהגויות חברתיות רצויות. כן ידע וחוכמה וניסיון שמצטבר עם השנים נותן לנו מעט כלים, אך צריך להתייחס לכל מקרה לגופו וליידע את הרשויות ובמקרה זה את המדריך. ולשאול מדוע לא טיפל במקרה? כי זו מחובתו כאשר הילדים נמצאים תחת השגחתו, ובהחלט ליידע גם את המממונים עליו. ילד שנוקט באלימות- לרב, זו לא הפעם היחידה שלו. אני מציעה לתמוך בבנך בן ה10, לעודד אותו להיות פעיל חברתית ואם זאת לחנך אותו לזהירות מפני אלימות ותוקפנות. "אין מה לעשות" בחברה שלנו יש אלימות במדיה, טלויזיה, חדשות, בפוליטיקה ואפילו בבית וקשה לי להאמין, שהיא תעלם ברגע אחד. תפקידנו כהורים ואנשי-חינוך לתת לילדים את הכלים הטובים ביותר להתמודד עם אלימות מצד אחד ולגנות אלימות בכל רבדיה מצד שני. ברכות

anati278

New member
הבירור שלך הוא מה שיקבע

מהנסיון שלי ומהעצות הרבות שקבלתי אני קולטת בלבול אצלך וחוסר בהירות וזה לא נקרא לשים גבולות. וכמובן הילדים מרגישים את זה. לדעתי את צריכה להיות ברורה עם עצמך מה חשוב לך ועל מה את לא מוותרת. האם חשוב שעד 20:00 הילדים בחדרים ולא מסתובבים? אם זה מספיק חשוב - זה יקרה! אחרי הבירור שלך ניתן לקיים שיחה עם הילדים ולהסביר להם ולראות איך כל ילד מתארגן בהתאם למי צריך לסייע . הילדים מחכים לנו ההורים לשים להם את המסגרת.

limorsf

New member
בני כמה הילדים? יצירת מסגרת לא תמיד מספיקה

כאשר הפיתויים רבים, ולמרות העייפות יש פעמים רבות מאבק לא ללכת לישון. כמה מוכר. אולי כדאי להוסיף גם שעת גג? כזו שאחריה אף אחד לא מסתובב ולא חשוב אם "סיים" את ההכנות או לא? זה רק טבעי שילדים בכל הגילאים ינסו להזיז את הגבול. חפשי איפה את מוותרת ותנסי לשנות, את קובעת!!!

pugile9

New member
הבעיה שהילדים היום מעדיפים מחשב על אמא

בת גדולה בת 12 בן 10 בת 7 בת 3

למעלה