סדר יום של תינוק

michal2005

New member
סדר יום של תינוק

הייתי מעוניינת לדעת מהו סדר יום ממוצע של תינוק בן שבועיים עד חודש - מבחינת שינה - ערות, משך הנקה ומספר פעמים של הנקה (או אכילת של בקבוק שאוב). אני אם לתינוקת בת שבועיים שמתקשה לינוק (לא עלתה מספיק במשקל - יועצת הנקה המליצה לתת בקבוקים שאובים לעת עתה) ונמצאת בסדר יום מטורף של שאיבות, ניסיונות הנקה (ארוכים וכושלים) ושמירה על שפיות. האם זה בסדר לנסות להרדים אותה לאחר כל סיום ארוחה? האם ייתכן תינוק ער למעלה מחצי שעה שאינו רעב? אגב, האם 3 שעות שינה בלילה (במצטבר) זה מצב נורמלי לאם מניקה? (ביום אני לא מספיקה / מצליחה לישון). תודה מראש, אמא לחוצה. נ.ב.: יש לי ילד מתוק בן שנתיים שלא התייחסתי אליו כמעט מרגע שהתינוקת נולדה והוא נורא כועס עלי... אין לי מושג איך אפשר לשלב את הטיפול בשניהם.

למיכל שלום,

מצטערת על האיחור בתשובה. נדמה לי שאת כל כך עסוקה ביום יום ששבחת שלידה אמורה להיות ארוע משמח ולהנות מהתינוקת החדשה. תינוק בגיל זה אמור לאכול כ7-8 ארוחות ביום (לפעמים גם 10-12), 20-30 דקות כל אחת. תינוק בריא יונק כ 90% מכל הכמות ב 10 הדקות הראשונות של ההנקה. כל השאר- רק השלמה. זה נכון שבשבועות הראשונים, עד שכמות החלב הנפרש עולה דיו כדי לספק את צרכי התינוק, יש צורך בהנקות תכופות. ככל שהתינוק יונק זמן ממושך יותר כך יווצר יותר חלב. מצד שני, אם שלא מוצאת מנוחה, עייפה וסחוטה, מודאגת ומרירה, סיכוייה יורדים. עם כל התמיכה בהנקה, אני בין אלה שלא רואה כאסון גם אם פה ושם התינוקת תקבל תוספת תחליף חלב אם מבקבוק. ייתכן ואז היא תיהיה שבעה ורגועה זמן ממושך יותר. בנוסף זה יאפשר לך כמה שעות שינה רצופה, דבר הכרחי לצורך המשך מילוי המסימה. אם את כבר שואבת, למה שלא תגיסי קרובים המוכנים לעזור ובזמן הזה תנוחי, או תטפלי בילד הגדול? תתחלקי במסימה עם כל מי שמוכן לעזור. קחי את הדברים יותר בקלות, בפחות מתח. בסופו של דבר כולם גדלים ובסוף גם נכנסים לדיאטת הרזיה. בהצלחה, דר' מילה ברק

למעלה