סדר יום

yaelyuval

New member
סדר יום

שלום. אני אמא לשני ילדים מקסימים ונוחים- הגדולה בת 5 והקטן בן 2.5 יש לי בעיה שאני מרגישה שבמרוץ נגד הזמן של להספיק הכל (משרה מלאה, לטפל בילדים, לבלות איתם, לטפל בבית) חסרות לי שעתיים ביממה ומי שנפגע זה הילדים- אני עיפה וחסרת סבלנות כי אני כל הזמן בלחץ להספיק . בעלי עובד עד מאוחר ומגיע קרוב לשעת השינה שלהם ולכן רוב הנטל עלי. חשבתי לעשות סדר יום ואז אולי אוכל לשלב בין הדברים ולהיות רגועה יותר. סדר היום שחשבתי הוא כזה: 17-17:30- מגיעים מהגנים מתרעננים/ מתארגנים (הורדת נעליים,לשים תיקים במקום וכו- נתתי חצי שעה כי זה תלוי מתי מגיעים בפועל הביתה) 17:30-18:00 זמן משחק עם אמא 18:00-18:30 זמן משחק עצמאי של הילדים ואמא מטפלת בבית (כביסות, נקיונות וכו') 18:30-19:30- מקלחות וארוחת ערב 19:30-20:30- זמן משחק עם אמא וכשאבא מגיע- זמן משחק עימו. 20:30- לישון.... אם יש ימים בהם מגיע הביתה לפני חמש אז זמן הבילוי איתי יתארך בהתאם יש לי שתי שאלות עיקריות: 1. האם סדר יום כזה הוא בסדר? האם חצי שעה נטו עם אמא זה מספיק (למרות שיש גם קצת זמן לפני השינה ועד שאבא מגיע) אשמח לקבל הצעות לשיפור/ ייעול סדר היום 2.בתוכנית אף פעם לא התיחסו לנושא של ביקור חברים או ביקור אצל חברים, יציאה לגני משחקים, ג'ימבורי וכו' וכיצד זה משתלב בסדר היום (אצלנו מדובר בפעילות של כמעט כל אחה"צ). האם כדאי לעשות גם סדר יום שבועי ולקבוע מראש אילו ימים יוקדשו לבילוי עם חברים (אצלם או אצלנו) או פעילויות מחוץ לבית או רק לקבוע שיהיו יומיים כאלו בשבוע ומתי שזה יוצא, זה יוצא- זורמים עם זה (סה"כ לא צריך להיות מקובעים לגמרי) תודה

רעיון מצויין צמיעה לעגן אותו בהסכם משפחתי

רעיון מצויין לארגן את סדר יום. שגרה קבועה מבנה את הסמכות ההורית, נוסכת בקרב הילדים בטחון ומאפשרת חופש בתוך מסגרת צפויה. אני מציעה לך לשתף את הילדים ברעיון ובמחשבה, לשאול אם יש להם רעיונות/הצעות נוספות? יש חשיבות וערך רב לקיים תהליך של קבלת החלטות משותפות במשפחה, כשסופו הסכם המקובל על כל הצדדים . ההסכם יכול להיות זמני, החליטו על משך של שבוע או שבועיים בהם אתם בודקים ובוחנים אותו ואחרי פרק זמן זה שבו שוב יחד ודברו עליו. יש בבית נוכחות הורית, התיחסות אישית ו"זמן אימא" -וזה מה שחשוב. בקשר לשאלתך השניה הוסיפו אותה לסעיפי ה"חוזה" שלכם. מה דעתך? עינת גבע.

למעלה