סדר יום...

שי16061

New member
סדר יום...

אנחנו אחרי חודשיים של פגיה שהכל היה מאוד מסודר, כל 3 שעות אוכל.
השתנו לי כבר כל השעות ונהייה לי ממש בלגן. ואני עוד כותבת טבלאות של הכל.
לפעמים יונקות 5 דק לפעמים 50. וזה קשה כי אני לא יודעת ממש מתי יהיו רעבות שוב לפעמי יכולה למשוך כמעט 4 שעות ולפעמים שעה בקושי! איך יוצרים סדר יום??
ועוד שאלה, יכול להיות שדווקא עכשיו מתחיל להגמר לי החלב??יש לי הרגשה שהגדולה שיונקת כמעט מלא, לפעמים מתעצבנת כזה.. וגם כששואבת ירדה התפוקה:( ( במשך חודשיים קיבלו רק חלב אם)

סדר יום

הי שי

סליחה על התשובה המאוחרת. חשוב לי להתייחס למרות שעבר זמן ואני לא יודעת איך הדברים היום.

הרבה פעמים סדר היום המסודר כל כך של הפגיה משתנה ברגע שחוזרים הביתה או כשהקטנים קצת גדלים.
בהנקה וגם לא בהנקה - זמני הארוחות יכולים להיות לא מסודרים. זו לא מתימטיקה... ואין חוקים. גם אנחנו - לא אוכלים בכל X זמן כמו רובוט, והארוחות שלנו גם הן לא תמיד באותו האורך.
לא כתבת בני כמה הקטנים שלך, אבל סדר יום אצל קטנים הוא ממש לא חובה.
חשוב להקשיב לקטנים ולפעול לפי הצרכים שלהם.

לגבי החשש מירידה בכמות החלב - קשה לי להתייחס כי חסרים פרטים. בני כמה הקטנים ? כמה פעמים ביום את מניקה וכמה שואבת ?

אשמח שתפרטי מעט יותר ואז אוכל להתייחס בצורה יותר מפורטת.

שי16061

New member
ממש תודה על התשובה

הקטנות כבר בנות 3 חודשים.
עד היום לא קיבלו מטרנות. שוקלות 2.5 עכשיו. ( התחילו ב1 קילו!) עלו 500 גרם בכמעט חודש, זה בסדר??
ברור לי שהן עוד קטנות בשביל סדר יום, אבל לפעמים אני מניקה אחת 10 דק וזה נראה כאילו מספיק לה ואז היא נרדמת.. מחזירה אותה למיטה, מתחילה להניק את השנייה ואז הראשונה מתעוררת ורעבה שוב.
אני גם שואבת כי לא מצליחה להניק כל הזמן. מתי ישנים בעצם?? אז שואבת בשביל שאחרים( בעלי, אמא, חמותי יאכילו)
הסביבה תומכת ונותנים לי טיפים אבל לאף אחת אין תאומים שיכולה באמת להבין:(
אשמח לכל עזרה ועצות..
ושאלה נוספת- האם את עושה ביקורי בית??
ושוב תודה על ההתייחסות

המשך סדר יום

הי שי

איזה עלייה נהדרת במשקל!!!
כל הכבוד לך!!!

האם את מצליחה להניק את שתיהן יחד ?
זה מאוד יכול לעזור. אחרי שתעני על השאלה - אמשיך להתייחס לזה.

בנוסף - מאוד מבינה את זה שאין אף אחת שיכולה להבין באמת..
לא סתם הרבה אמהות לתאומים מכירות טוב את המשפט "זר לא יבין זאת"...
זה באמת כך - מי שאין לה - עם כל הרצון הטוב - לא מבינה בדיוק את מה שעובר על אמא לתאומים..

10 דקות - יכול להספיק לפעמים.. ובאמת קשה לדעת.
בהנקה - דפוס האכילה הוא שונה מאשר בבקבוק.
תינוק שמקבל בקבוק - שותה ממנו ואחר כך לרוב ישן, ושוב- מקבל בקבוק , וישן.
אצל תינוקות יונקים - הם יונקים בהפסקות וממלאים לאט את הבטן.
וזה כמו שאת מתארת - היא יונקת, נרדמת, ונראה לך שהיא שבעה ועייפה. את משכיבה אותה ואחרי זמן מאוד קצר - היא רוצה שוב לינוק..
אז ראשית - תדעי שזה נורמלי מאוד אצל תינוקות יונקים! הרבה פעמים - הידיעה עצמה קצת מרגיעה.
דבר נוסף - הן עדיין מאוד קטנות במשקל.. כמובן שהכל יחסי.. אחרי התחלה כזו.. אבל עדיין - הן במשקל של פחות משלושה קילו ואז הן עדיין קצת חלשות ולכן נרדמות די מהר בהנקה, כי ההנקה מעייפת מאוד.זו פעולה שגורמת להן לעבוד קשה.
כשאת מניקה - את יכולה לנסות להפשיט קצת בתחילת ההנקה, עכשיו ממש לא קר, ובכל מקרה הגוף שלך מחמם אותה. הרעיון הוא שהיא תהייה קצת יותר ערנית בהנקה ואולי זה יעזור לה לינוק עוד קצת.
דבר נוסף - לחצי במהלך ההנקה על השד כדי לסחוט עוד קצת חלב שייכנס לה לפה, לפעמים זה עוזר ומעיר אותם.
את יכולה לנסות להעיר אותה אם את רואה שהיא נרדמת אחרי כמה דקות ולא ממשיכה לינוק.

מה שאפשר עוד לעשות - זה לתת לה עוד קצת תוספת בבקבוק אחרי הנקות כאלה קצרות. אני ממש לא בלחץ מהעלייה שלהן במשקל.. הן עולות נהדר , אז זה ממש לא כדי שהן יאכלו עוד..
אבל - אולי זה יעזור לך כי זה יגרום לשינה ארוכה מעט יותר. זה יכול לעזור למלא את הבטן שלה קצת יותר ולעזור לה לישון עוד קצת.

מה דעתך לנסות את זה בסופש ולספר איך זה הולך ?

לגבי השינה - אני כל כך מבינה את מה שאת כותבת.. עברתי את זה על בשרי..
נסי למצוא זמנים במהלך היום שבהם את יכולה לישון בהפסקות - שעה/שעתיים - גם זה משהו.. זה עוזר להמשיך הלאה.
ואם את מרגישה שאת גמורה מעייפות - מרגישה שאת מתקרבת לקצה , אל תגיעי לשם.
קחי כמה שעות שבהן את הולכת לישון!!!
אני מבינה שיש לך עזרה - אז יש מי שיעזור עם הקטנות כמה שעות.
אם יש חלב שאוב - הן יקבלו אותו, ואם לא - אז מעט מטרנה או סימילאק. זה ממש לא נורא !!
אל תלכי עם ראש בקיר!!
אני מדברת כיועצת הנקה וגם כאמא לתאומים - זה לא שווה שתגיעי למצב של התמוטטות כללית!!
את חייבת לדאוג גם לעצמך. וכמה שעות שינה כאלה - יכולות למלא לך את המצברים ולתת לך דלק להמשיך עוד שבוע.

אני לא בטוחה שכתבתי לך את זה בתגובה הקודמת.. אבל גם אם כן - אני אכתוב שוב..
נסי לפתח שמיעה סלקטיבית...
לא בכוונה רעה חלילה... ברור לי שכולם רוצים לעזור ועושים הכל באהבה.. אבל מכיוןן שאת זו שעוברת את הדברים בעצמה.. את זו שיודעת הכי טוב מה מתאים להן וגם לך..
תסמכי על עצמך ועל האינסטינקטים שלך!!

האם את מכירה את ארגון לה לצ'ה ?
זה ארגון של אמהות שעוזרות לאמהות מניקות אחרות. בארץ מתקיימים מפגשים בהרבה מאוד מקומות, מפגשים חודשיים בחינם והם מועברים על ידי מדריכת לה לצ'ה ומשתתפות בהם אמהות עם תינוקות ואפשר לשאול שאלות ולקבל תשובות וזה נחמד מאוד וגם עוזר. באיזה איזור את ?

מחכה לתשובות שלך ונמשיך משם

חיבוק גדול יקירה,
אל תחמירי עם עצמך..

למעלה