סדר לימוד היפנית:

סדר לימוד היפנית:../images/Emo108.gif

אוקיי מישהו יכול לרשום לי את הסדר שבו לומדים לכתוב ולקרוא יפנית? כלומר אחרי שלומדים את הדקדוק ומילים ומשפטים, איזה כתב מתחילים ללמוד קודם? היראגנה, קאטקנה, או קאנג'י? ואיזה כתב לומדים אחרון

neko

New member
בד"כ מומלץ ללמוד הירגאנה וקאטקנה,

ודיבור בסיסי קודם, ורק אז להתחיל לעסוק בדקדוק וקאנג'י.

ניסיתי להתחיל ללמודדיבור בסיס../images/Emo108.gif

י קודם אבל זה היה ממש קשה באתר היה כתוב שכדי להתחיל ולפרט את היפנית כדי שיהיה יותר קל צריך ללמוד את הדקדוק קודם. והדקדוק גם בנוי מהסברה על הדקדוק היפני ומ15 שיעורים בערך שמלמדים אותך את הבסיסי של השפהואת מה שאתה צריך ללמוד לפני שאתה עובר ללימוד מילים בסיסי ול"קאנות" ומה ללמוד קודם את הדיבור או את הכתיבה? לפי דעתי את הדיבור.

neko

New member
כן, אני מסכים שהדיבור קודם.

איך שאני רואה את זה, כדאי להתחיל עם איזו ערכה של ספר+דיסק\קלטת כדי להבין טיפה את הרעיון וההגיה, ותוך כדי ללמוד את הקאנות (הירגאנה וקאטאקנה), ואח"כ, כשכבר קצת מבינים, להתחיל דקדוק מתקדם וקאנג'י. אבל זו רק דעתי.

אררר... עוד לא התחלתי../images/Emo108.gif

דקדוק מתקדם, התחלתי את הדקדוק הבסיסי. כדי להבין איך מנסחים משפט ביפנית, וכדי ללמוד את לנסח את המילים יותר טוב כדי שאני אוכל ללמוד את הדיבור. מובן שאחרי שאני אלמד את הדיבור הבסיסי רק אז אני אעבור לדקדוק המתקדם. (וד"א בחתימה שלי אחרי המיצי, רשמתי "אודי" נכון הפעם?)

neko

New member
זה יותר נראה כמו UDEI.

ウヂ זה יותר קרוב, אם כי זה יוצא UJI.

DecayCell

New member
ההבדל קטן, אבל המשמעות שונה

כשכותבים אחרי אות שמסמלת עיצור + הברה אות שמסמלת הברה בקטן - העיצור מקבל את ההברה. לכן, デイ הוא אומנם dei, אבל אם תכתוב イ קטנה (xi) כך: ィ תקבל ディ, שזו הדרך הנכונה לכתוב di. כל יפני שיראה זאת - יבין מיד במה מדובר.

מה?! גם ליפנים יש אות גדולה וקטנה

כמו באנגלית?! ואיך אתה עושה אות גדולה ואות קטנה ביפנית במחשב? עם קאפס לוק?

star_female

New member
לא אות גדולה וקטנה במשמעות הזאת..

אלא במשמעות של הגודל. האות נראית אותו דבר רק בקטן יותר. למשל, במקום イ - i צריך לכתוב ィ - xi. בד"כ זה בשביל לבטא הברות נכון בקאטאקאנה, אבל יש לזה שימוש גם בהיראגאנה (לדוגמא, טסו קטן (っ) מכפיל את האות במקום שיקראו אותו בתור "טסו").

DecayCell

New member
ה"אודי" בסדר ../images/Emo13.gif

אבל גם ב"מיצי" צריך להשתמש ב-イ קטנה. אתה בכיוון הנכון

DecayCell

New member
לא לא

ה-ィ גורמת לכל הברה שלפניה לקבל את התנועה i. לדוגמה: デ הוא de, אבל ディ הוא di; テ הוא te, אבל ティ הוא ti.

למעלה