שירן עוגות מעוצבות
New member
סדר פסח, ומתכונים
בעוד כשבועיים נחגוג את חג החירות. עד אז יש לנו עוד הרבה עבודה
החלטתי להקל עלינו את ההכנות, שמחה להגיש לכן מתכונים טעימים לחג
מצ"ב המתכון לקינוח פרווה - מוס טריקולד של אורי ארנון
12 ביצים
600 גרם שוקולד מריר - לפחות 60% מוצקי קקאו
ליטר שמנת מתוקה פרווה
250 גרם חלב פרווה
2 כוסות אספרסו
300 גרם סוכר
כפית תמצית תפוז
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד בבאן מרי בשתי כמויות נפרדות - 200 ו- 400 גרם.
יוצקים מעל כל שוקולד 250 מ"ל שמנת פרווה
במקביל מקציפים את הביצים ביחד עם הסוכר.
לאחר מכן מקציפים את 500 מ"ל שמנת הנותרים עם 250 מ"ל חלב פרווה.
מחברים את קצף הביצים והשמנת המוקצפת בתנועות קיפול ומחלקים לשלוש מנות שוות.
למנה אחת מוסיפים את כמות השוקולד הגדולה + תמצית התפוז. למנה השנייה מוסיפים את כמות השוקולד הקטנה
למנה השלישית מוסיפים את שני כוסות האספרסו.
יוצקים את המסה הכהה לכוסות לשליש הגובה ומכניסים למקפיא ל- 20 דקות. מוציאים את הכוסות ויוצקים את המסה הבהירה לעוד שליש גובה ומקפיאים ל- 20 דקות.
מוציאים שוב את הכוסות ויוצקים את מסת האספרסו ומקפיאים שוב.
ניתן להגיש סירופ שוקולד חם מעל
בעוד כשבועיים נחגוג את חג החירות. עד אז יש לנו עוד הרבה עבודה
החלטתי להקל עלינו את ההכנות, שמחה להגיש לכן מתכונים טעימים לחג
מצ"ב המתכון לקינוח פרווה - מוס טריקולד של אורי ארנון
12 ביצים
600 גרם שוקולד מריר - לפחות 60% מוצקי קקאו
ליטר שמנת מתוקה פרווה
250 גרם חלב פרווה
2 כוסות אספרסו
300 גרם סוכר
כפית תמצית תפוז
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד בבאן מרי בשתי כמויות נפרדות - 200 ו- 400 גרם.
יוצקים מעל כל שוקולד 250 מ"ל שמנת פרווה
במקביל מקציפים את הביצים ביחד עם הסוכר.
לאחר מכן מקציפים את 500 מ"ל שמנת הנותרים עם 250 מ"ל חלב פרווה.
מחברים את קצף הביצים והשמנת המוקצפת בתנועות קיפול ומחלקים לשלוש מנות שוות.
למנה אחת מוסיפים את כמות השוקולד הגדולה + תמצית התפוז. למנה השנייה מוסיפים את כמות השוקולד הקטנה
למנה השלישית מוסיפים את שני כוסות האספרסו.
יוצקים את המסה הכהה לכוסות לשליש הגובה ומכניסים למקפיא ל- 20 דקות. מוציאים את הכוסות ויוצקים את המסה הבהירה לעוד שליש גובה ומקפיאים ל- 20 דקות.
מוציאים שוב את הכוסות ויוצקים את מסת האספרסו ומקפיאים שוב.
ניתן להגיש סירופ שוקולד חם מעל