סדר פסח
. כמה זה עולה לנו

לגבי מי המלח ואקוואדקס

כן. נדמה לי שאקוואדקס באמת עולה סביב ה-60 ש"ח. לגבי מי המלח, אני לא בטוחה שאפשר לקנות אם לא שייכים לכללית. אברר. מיכל

IPV

הוא מכשיר שעושה אנהלציה ומרעיד את הראות בו זמנית. לא יודעת עד כמה הוא הכרחי. למעשה יש לנו שיטת פזיותרפיה מאד מיוחדת שכוללת הרעדת ראות בעזרת מכשיר חשמלי וזה הוכיח את עצמו מאד. זה בהחלט יותר משמעותי מה- IPV. מיכל

סדר פסח ../images/Emo162.gif. כמה זה עולה לנו ../images/Emo35.gif

יש לי קצת חופש והמון שאלות והתארגנות. מצאתי את עצמי עושה סדר בהוצאות שלנו ומתלבטת מה מהן הכרחי ומה מיותר או אפילו בגדר פינוק. רציתי לשתף ולשאול אתכם איך זה אצלכם. אז כה: פזיותרפיה : אנחנו עושים 5-7 פעמים בשבוע וכל טפול עולה בין 70 ל 100 ש"ח תרופות: הרוב הגדול חינם אבל כל מה שקשור בסכרת ועוד דברים רק מסובסדים. כאן יש גג לתשלום מטעם קופ"ח. תרופות/תוספים : מי מלח 7% יש לנו סידור משפחתי שמוזיל את ההוצאה אבל אם מזמינים דרך סופרפארם זה יכול להגיע ל 130 ש"ח לבקבוק. סידן - הסידן של קופ"ח מגעיל ובלתי בליע אז עברנו ל "טמס" וזה יקר. הרווח המשני- מכבה צרבות. פרוביוטיקה- עולה כ 80 ש"ח לחודש שמן שום (הומלץ כאנטי חיידקי טבעי ) - 60-80 ש"ח לחודש . בי"ח : אנחנו נוסעים מהדרום למרכז . דלק = כ 140 ש"ח לפעם + 10 ש"ח חנייה + משהו לשתות או לאכול = כ 60 ש"ח (ה"בילוי" בבי"ח מתחיל בבוקר ומסתיים בצהריים המאוחרים) בדיקות: A1C - לסכרת- 60 ש"ח לבדיקה כל 3 חודשים לכל היותר. (אפשר לעשות בקופ"ח אבל זה דורש היערכות שלא אפשרית כרגע) מכשור אנהלציה- קנינו מכשיר נייד על בטריות ב כ 1500 ש"ח כי יש צורך בניידות ויש צורך בשני מכשירים לצורך קיום השיגרה. פזיותרפיה - קנינו זכות שמוש ב IPV . זה עלה כ 2100 ש"ח לפני כשנתיים . המכשיר של קופ"ח וקנינו את הזכות לשאול אותו. עכשיו אנחנו רוצים מאד משאבה לסכרת + מכשיר שמנתר רמת סוכר באופן שוטף. אחזקה של זה עולה כ 3000 ש"ח בחודש או אפילו יותר. חוץ מזה עלות המכשיר גבוהה מאד. אין סכוי שנקנה והבעייה היא שזה ניתן חינם רק מתחת לגיל 18 (פספסנו בקצת) האם גם לכם יקר כל כך לחיות? אני יודעת שהאיגוד יכול לעזור בכל מני דברים אבל להכניס יד לארנק של האיגוד זה כמו להכניס יד לכיס שלנו . אנחנו שומרים את הזכות רק כשבאמת חייבים ואין מוצא. איך אתם מתמודדים ? מיכל

לא זול...

אתם לא מקבלים החזר פיזיו מקופת החולים? בלי החזר פיזיו מהאיגוד המקסים שלנו לצערי לא הייתי שורדת. אני אמנם עושה רק 3 טיפולים מקצועיים אבל משלמת בערך כפול מכם לטיפול. תרופות- עולה לא הרבה כסף לשמחתנו. מי מלח- לא רואה סיבה שזה יעלה כל כך הרבה! תבררו את זה עם ורדית. סידן אני מקבלת מקופת חולים בכדור ללא טעם- Vita Cal+D לא אמור לעלות יותר מדי. לא לוקחת פרוביוטיקה- לא ראיתי שזה עזר לי קונה כדורי שמן מרווה מרושתת שעולים לא מעט כסף לחודש. בערך 200 לדעתי (אמא קונה לי אז אני לא יודעת בדיוק כמה...) לשמחתי אני גרה קרוב לשניידר. אבל- ימי מחלה עולים לי בפרמייה של המשכורת- כ- 300 שקלים- אז אני או עובדת יותר בימים אחרים כדי לכסות על השעות שהפסדתי או לוקחת חופש ביום הזה. הסכרת לשמחתי פסחה עלי.... מה עם קצבת נכות? זה לא מעט כסף ויכול לכסות חלק מההוצאות. (אני לא מקבלת קצבת נכות בכלל...הביטוח הלאומי החליט שאני מרוויחה מספיק כסף...
...) לצערי אני חייבת להגיד שאין ברירה אלא להעזר באיגוד בטיפולי פיזיוטרפיה ומדי פעם גם בנושאים אחרים. איזה מזל יש לנו שיש לנו את האיגוד!!!!!!

באמת שכחתי לכתוב ../images/Emo52.gif

בעניין הפזיותרפיה- יש החזר של 35 ש"ח עבור כל טפול מקופ"ח. חצי מהסכום שנותר לשלם מקבלים מהאיגוד המקסים . לא היינו יכולים בלי ההחזרים הללו. שנים אני עשיתי את הטפולים אבל זה לא יכול היה להמשך. עכשיו אני רק ממלאת מקום. מי מלח- יקרים מאד. דברתי עם ורדית. אין סידור. לא יודעת איך אחרים מסתדרים. אני בונה כשאפשר על קרובת משפחה שעוזרת. מדובר במי מלח 7% .למכבי יש מי מלח 14% ממש בזול אבל הם לא מוכנים לסמוך על החולים שימהלו לבד. ניסיתי הכככככל. הדרך היחידה היא להזמין דרך סופרפארם וזה נורא נורא יקר. בכלל שכחתי לגלם הפחתה במשכורת. אני לא עובדת יום בשבוע כדי להיות פנוייה לביקורים בבית חולים. אין ספק שזה עולה כסף. משתדלת להשלים בימים אחרים אבל לא תמיד זה מצליח. לגבי הסידן, נראה לי שננסה להסתדר עם זה מקופ"ח. זה במת מוגזם. באמת יקר לנשום

orii

New member
מי מלח

הי מיכל, אולי את צריכה פשוט לנסות בית מרחקת אחר. מספיק שרוקח אחד (של הקופה) יסכים למהולך לך את ה- 14% ל- 7% ואולי תוסיפי קצת כסף על הבקבוקים הנוספים. דרך שניה יותר פשוטה היא לבקש מהרופא מרשם ל 14% ולמהול בבית לבד. אורי

sporTV

New member
money money money....

כן, מאוד יקרים החיים שלנו. וכל חודש שאני מפקיד את צ'ק הסיוע מהאיגוד אני מודה מחדש על העזרה הקדושה הזו שבלעדיה הטיפול היה שונה לחלוטין. איך מסתדרים? דבר ראשון גרים עם ההורים - ואז כמעט ואין הוצאות מחייה (הם משלמים על הכל.....אוכל,חשמל,מים ארנונה מיסים וכו' וכו'....) דבר שני - הכסף מביטוח לאומי הולך על כל ההוצאות האלה. דבר שלישי - סיוע לפיזיו מהקופה ומהאיגוד. דבר רביעי - עזרה מההורים. והכי חשוב - להשתדל להרגיש טוב...להיות בריאים ומאושרים

לגבי הסליין והפיזיו

אצלנו במרפאה מוכרים סליין 7%, 8 שקלים לבקבוק מוכרים את זה בביה"ח ואני קונה בפעם אחת 5' בקבוקונים לגבי הפיזיו זה ממש הצלה שיש לנו את האיגוד!! אני מודה שאם לא היה את האיגוד הייתי לצערי מקזזת את הטיפולים!! שיהיה לכולם חג שמח, ובהצלחה עם המצות לי באופן אישי זה ממש עושה לי רע

איפה המרפאה שלך?

גם אני משיגה ב 8 ש"ח לבקבוק אבל בדרך לא דרך. אני מפעילה קרובת משפחה שיש לה קשרים והיא עושה לי טובה דרך טובה שעושים לה. ממש לא נעים לי כל פעם מחדש מה גם שהיא לא גרה קרוב ואני צריכה לדאוג להגיע לבקבוקים. אשמח לכל טיפ. מיכל

הדסה הר הצופים

יש לנו הרבה חולים מהמרכז אולי שמישהוא יקנה לך כמות גדולה (צרי קשר עם ריקי)

צודק שאתה פונה להורים../images/Emo24.gif

עשית לי טוב בלב
אני בטוחה שההורים שלך שמחים שהם יכולים לעזור לך. אני יודעת מעצמי שאעשה הככככככככככככל שבעולם כדי לעזור ולהקל על הילדה שלי. מזל שלחולים יש הורים שעוזרים מזל שלהורים יש גם הורים בדמות האיגוד היקר שלנו. אתה יודע? כשאני באה למרפאה עם הילדה שלי אני מרגישה (מקווה שאני צודקת) שיש לה אמא ואני גם מרגישה שהצוות הוא קצת ההורים שלי. מצחיק , אבל פעם נחשפתי לריב בין אנשי צוות מסויימים במרפאה והרגשתי שזה ממש מחזיר אותי לריבים בין ההורים שלי בבית.... רוצה לדעת שהם בשליטה ושיש לי על מי להשען
סתם, חשיפה מהלב
אני מרגישה שחשוב לי לבוא למרפאה כדי לקבל ביטחון מהצוות אפילו שהיא כבר יכולה למעשה להגיע לשם לבדה. אני מקווה שהיא מבינה את הצורך הזה שלי .

אלישבע9

New member
זה באמת עולה המון...

אני ב"ה כבר גמרתי עם הפיזיוטרפיה, אבל, בשנים שעשיתי לפני ההשתלה, עשיתי פעמיים ביום. ואני בטוחה ב100% שלא היה סיכוי בכלל, שאעשה בלי כספי הסיוע של האיגוד, תחשבו על 100*2*30 = מי כאן טוב בחשבון?! חשוב לציין "לשבח" את הקופה שמממנת טיפול אחד ביום של 35 שקל, (אפילו לא חצי מההוצאות....) הוצאתי מהחשבון של ההוצאות- תשלום של נסיעות לבית חולים, תרופות שלא בסל ועוד... אז, באמת תודות גדולות לאיגוד, ולכל מי ששואל אותי, מה הייתי עושה בלי האיגוד? אני עונה לו בלי פקפוק: שבלי האיגוד פשוט לא הייתי פה.....

חשוב לשמור גם על האיגוד

אני חושבת שאין סיבה בעולם שהאיגוד ייאלץ לשלם עבור מי מלח רק כי הקופה לא מוכנה שנמהל לבד .
אפנה למנהלת הסניף שלי ולרופאה המחוזית ואראה אם ומה אפשר לעשות. הבנתי שמדובר במכבי בלבד? ולגבי אספקת מי מלח בינתיים , אנסה שוב לדבר עם ורדית. הבנתי שהדסה לא מעוניינים לספק לחולים מכל מני קופות ויש בזה הגיון. יש גם היגיון שלא נאלתר כל פעם פיתרון מקומי וזמני. צריך לנסות לראות מה עושים עם זה. אני חושבת שאת צודקת בעניין ה"נדיבות" של קופות החולים כשהן ממנות 35 ש"ח לטפול . המחירים כבר מזמן השתנו. בתחילת הדרך שלנו הם שלמו 25 ש"ח לטפול. חייבת להגיד שלהעלות את ההשתתפות בעשרה שקלים במהלך שני עשורים זה פשוט מצחיק.
מזל שהאיגוד קיים . גם אנחנו היינו מוותרים לא פעם על כל מני דברים לולא קיומו. ואם כבר מדברים בעניין האיגוד אז אני רוצה להגיד שלולא התמיכה הנפשית שהוא נותן ואני מתכוונת לעובדים הסוציאליים ולפסיכולוגים במרפאות השונות , היינו משלמים את ייתרת כספנו לגורמים פרטיים או פשוט לא היינו פה גם אנחנו (אגב מה שכתבת אלישבע ). ובראש הפירמידה של העובדים הסוציאליים , לא יודעת מה היינו עושים בלי ריקי שמעבר לפגישות איתה מרגישים אותה בכל מקום , אפילו כאן. מיכל

itamarc8

New member
אהלן לכולם וחג שמח !!!

אני אספר לכם איך אצלי הולך כל התהליך אני מקבל כל יום טיפול 6 ימים אני משלם 50 שקל על טיפול לא מקצועי אבל טוב ( היא אצלי 4 שנים מאז שניפרדתי מגרושתי) מקבלים 33 שקל לטיפול מקופת חולים כללית לא השתנה כלום מאז שיוצא לקבל מהם לחודש 990 שקל ואני מוסיף 400 שקל. תרופות אני מקבל את רוב התרופות שיש בסל חוץ מבודיקורט לאינהלציה שעולה קצת יותר לגבי המשאבה אני בכלל לא מוציא המון כסף יש לי משאבת מינימד כבר 8 שנים לערך אני קונה ערכה במחיר של 165 שקל לחודש ואת המזרקים והאינסולין ללא תשלום ככה שההוצאה על הדברים למשאבת אינסולין בכלל לא יקר איך הגעת למחירים גבוהים??? אני משתמש במי מלח %14.6 ושעולה לא יקר בכלל וכן מים שלא עולה כסף אני פעם ב3 חודשים נוסע לביקורת בחיפה עולה לי דלק כ100 שקל לערך כן ! לא לוקח שמן ולא כלום חוץ מהתרופות באינהלציה או בפה אגב את המשאבה מקבלים בחינם מקופת חולים שיש אישור והמלצה מרופא סכרת שממליץ לחולה לקחת ומחוייבים להשתמש בו! יש כדורי סידן שאני קונה מקופת חולים כמו שכתבה סיאפניקית אני מקבל אותו דבר וכן יש את האקווה שיש עליו הנחה אני קונה גם פולמוקאר שתייה שעליו קיבלתי הנחה משמעותית מקופת חולים כל פחית עולה בערך 15.5 שקל אני משלם רק 4.5 שקל אני קונה כל חודש 72 פחיות עולה לי 330 שקל לחודש.אומנם אנו יקרים ואין על האיגוד שעוזר למי שצריך אבל רוב התרופות והדברים לא עולה לנו אנו חולים כרונים ויש לרוב תרופות בסל . זה עליי ושיהיה לכולם מועדים לשמחה וחג שמח ממני איתמר .אגב אשמח לקבל עוד תגובות על מה שכתבי בשירשור הקודם על תעסוקה האם משתלם לצאת לפנסיה או לא אני עדיין חושב על העניין ואשמח לקבל עוד תגובות שוב תודב וחג שמח איתמר.

אסביר את עניין התרופות (ביחוד סכרת)

ישנן תרופות שלא עולות בכלל= השתתפות קופ"ח של 100% . בין אלה כלולות האנטיביוטיקות שלנו , הקראון ועוד. ישנן תרופות בהן ההשתתפות של קופ"ח קטנה יותר: סרוטייד (משאף) עולה כ 50 ש"ח ליחידה (לחודש) אקוואדקס נדמה לי עולה כ 20 ש"ח ליחידה. אנסולינים עולים משהו. הכי יקרים הם המתכלים של הסכרת: מחטים, סטיקים לבדיקת סוכר וכו' על מי המלח כתבתי. בכל מקרה כשיוש מחלה קשה ו/או כרונית יש קוד בקופ"ח שאומר שאם קונים מעליו לא משלמים אגורה יותר. אנחנו מגיעים לגג ומעל ומשלמים את מלואו. נדמה לי שזה משהו כמו 260 ש"ח לחודש. (זה אומר שאם תרופות עולות לנו מעל 260 ש"ח אנחנו משלמים רק את ה-260) נסיעות לבי"ח - מסתבר שגם כאן עלות משתנה בין מרפאות שונות וחולים שונים. אצלנו הביקורות הן כל חודש לא כל שלושה. עשיתי חשבון שמה שאנחנו צרכים ממש (בלי פינוקים) מסתכם בסכום ענק (בעיני) פזיותרפיה - יוצאת לנו משהו כמו 300 ש"ח בחודש. תרופות - כ 260 ש"ח. נסיעות לבי"ח (בלי אכילה בחוץ) - 140 ש"ח . תוספים - כ 100 ש"ח ___________________________________ סה"כ בינתיים = בערך 800 ש"ח לא גילמתי בזה המון דברים במו הפסד יום עבודה, "פינוקים" ביום מרפאה ועוד... טוב, לא רוצה שהעניין יהפוך למן בכייה על כספים שיוצאים. המטרה היא באמת לראות ולשמוע איך אצל אחרים ואולי להגיע לשנות משהו באופן פרטי ובאופן כללי יותר (ארגון מי מלח לכולם- אבדוק אחרי החג ואיידע בתוצאות) בעניין משאבה לסכרת, אני יודעת שהמשאבה ניתנת חינם. אנחנו רוצים את המכשיר שמנתר רמת סוכר באופן שוטף. הוא בא עם או בלי משאבה וזה עולה המון. מיכל . - סה"כ =

sporTV

New member
מה זה החשבון הזה?

זה חשבון עלות ליום? רק הפיזיותרפיה שלי בחודש עולה למעלה מאלף שקלים. ואגב - חנייה בבית חולים - אפשר גם בלי לשלם אגורה... מסביב לבית החולים יש המון (לא המון אבל יש מספיק) רחובות של בתים ויש שם כחול לבן או אפילו אפור באיזורים מסויימים. ואז חוסכים כסף על חנייה מיותרת. (לא לשכוח לשים תו נכה...) בשורה התחתונה - אנחנו משלמים כדי לחיות כדי שנוכל לשלם על מה שעוזר לנו לחיות
ושוב - האיגוד האיגוד האיגוד - תודה תודה תודה!

למעלה