סדר צריך להיות- שאול מופז מעלה זכרונות מפסח

יוליקה

Member
מנהל
זה קרה בדיוק שנה אחרי שעברנו לגלבוע

הוקם חפ"ק באיזור התעשייה - והחיילים אומצו ע"י המשפחות ביישוב....
התקופה זכורה לי היטב היטב...

עמיקם10

New member
הגלבוע..שלש שנים הייתי ילד חוץ..בקיבוץ..

ולגבי המקום שלך..מיזרעאל עולה נחל [שזורם בו ביוב]..והמדריך אמר שזה הנחל שמעליו חיכו מרכבות הפלישתים לשאול הנמלט..בדיוק מתחת לישוב שלך..

יוליקה

Member
מנהל
עמיקם, תודה שזה האיזור הכי יפה בארץ....

כשהיינו ילדים, למדנו בבית ספר שיעור מולדת...זוכר??
היה ספר ועליו היה מצוייר איכר שחורש את השדה...בעמק יזרעאל!!

עמיקם10

New member
הגלבוע מפריד בין העמק למדינה אחרת..

שאנו מתכחשים לה אבל היא קיימת והיא תקום.ולא שדעתי נוחה מזה. ואני משער שישנה תכנית שבגללה פינו את צפון השומרון.
קשה להתרגל לאחר 67 ששוב נחזור ונהיה מדינה מוגבלת, שיהיו תחנות מעבר לשם. והגבולות יהיו ארוכים יותר.

יוליקה

Member
מנהל
גם היום כבר יש תחנת מעבר...בג'למה

כל סוף שבוע כביש 60 מצומת יזרעאל עד המחסום פקוקה לחלוטין
מכל בני דודינו שהולכים לבקר בג'נין...יש שם קניון ולונה פארק ענקים...

יוליקה

Member
מנהל
אכן כן! אבל רק לערבים מותר לעבור

ערבים ישראלים... אבל לא לנו!!

המעבר הוא פרי עבודתם של ר' מועצת הגלבוע וראש עירית ג'ינין...
בתיווכו של טוני בלייר!!

עמיקם10

New member
זה משהו חדש בשבילי..והם מתאוננים על אפליה?

עוד משהו חדש שהתגלה לי זה שהישובים מעלה גלבוע, ומירב הם של דתיים. ובהקשר הזה הבוקר קראתי שמי הכנרת הם חמץ ולא מזרימים אותם בפסח. איך הם חמץ רק להם הפתרונים. ומה עם הדגים..עד יום רביעי הבא.

עמיקם10

New member
בתמונה שצירפתי -'זה הגלבוע מהר שאול'

נראית חפציבה משני כיוונים.מגיל 8-11 חייתי שם. לרגלי ההר-עם עץ שיזף מעל לשער המשק. אכלנו דומים והלכנו לבריכת העפר שם למדנו לשחות.
-----------------------------
בית הכנסת בחפציבה שנקרא על שם בית אלפא זה בגלל שם הישוב העתיק.מה שמראה במאה ה-5-ואילך יהודים בנו אותו. במאה ה-7 נכבשה הארץ בידי המוסלמים וכעת אנחנו אוכלים את הפירות של הכיבוש המוסלמי. לדעתי הם איסלמו את כל האוכלוסיה גם היהודית כמו שנעשה בתורכיה..שם כולם מוסלמים וכמו גם באיראן..יציאת מצרים היא פסיק קדום מאוד בהיסטוריה שלנו - ולא בטוח שהיתה.לדעתי בתנ"ך לא מוזכרות הפירמידות. מה שמראה שהכותבים לא היו שם. תיאורה של מצרים כקנה רצוץ גם זו מהתלה.כי היתה המעצמה החזקה והגדולה בכל הים התיכון והמזרח עד לעליית הפרסים והיוונים, ורק הרומאים השתלטו על מצרים. קצת לפני המרד הגדול של יהודה בשנת 66.

למעלה