סד במקום דניס בראון/נעליים?

אורשי1

New member
סד במקום דניס בראון/נעליים?

שלום כולם, דיברנו עם מכון רותם מרמת גן שאמר שבמקום נעליים ומוט (דניס בראון) אפשר להתאים סד פלסטי (תחליף גבס) הסגור מעל הרגל ברצועות סקוטש. הבחור טוען שהוא מטפל בהרבה קלאב פוט ושיש לו הסדר עם קופת חולים ונשמע בטוח למדי בקביעה שלו! מישהו שמע? מכיר? תגובות? תודה

לא הבנתי על איזה סד מדובר?

האם אתם מטופלים בשיטת פונסטי?, כי זה מזכיר לי את הבעיות שאנחנו עברנו.אצל תמיר, כיום בן שלוש התחלנו לטפל בקלאב פוט ב"שיטה המסורתית" שכללה גבסים וסד, כנראה כמו שאת מתארת (תמונתו אגב מופיעה במאמרים), סד זה החליק לו מהרגל כיוון שהוא היה שמן מאוד... האם הכוונה היא לזה?, בכל מקרה, כיום, בדיעבד, שיטת פונסטי עדיפה, כי כיום אנחנו עם מכשיר שדומה לדניס בראון, ומאז, הרופא יותר מרוצה.... מקווה שעזרתי אורית

האמת היא ש....

אני אפילו לא יודעת איך קוראים לזה, פאדיחות, מה שכן, זה מזכיר מאוד מאוד את הדניס בראון, בטח את יודעת איך הוא נראה, רק בהבדל אחד, שבמקום בר ישר, הוא מקופל וגמיש (כמו אקורדיון) בערך כחצי שנה הוא עם זה, ואנחנו (גם הוא) מרוצים ויש לומר שישנים די טוב בלילה...
שמרפי לא יישמע

batelav

New member
אז מה האפקט שנותן הבר הישר?

ועוד שאלה ממתי אתם עם הבר המקופל? אצל איזה רופא אתם מטופלים? והיכן ניתן לרכוש את הבר הזה?{סליחה קצת יותר משאלה אחת..}

קוראים לו CRS

פיתח אותו פרופ' פורת מהדסה ירושלים בשיתוף עם ... לא יודעת מי. גילינו אותו כשחיפשנו אלטרנטיבות לדניס בראון ממש בתחילת הדרך. היינו מאושרים למצא אותו ואזפורת בעצמו אמר לנו שזה לא מספיק טוב למניעת חזרה של ק"פ. תמיר כבר גדול ולא התרגל לנעליים מינקות האופציה של הCRS באמת מצויינת בשבילו. אבל שוב, עד גיל שנתיים ואפילו שלוש הסיכוי של הק"פ לחזור גדול (כ 20 אחוזים עד גיל שנתיים) ולכן כדאי להתחיל עם המכשיר המוקפד ביותר.

לא יכלת להגדיר זאת....

טוב יותר. אנחנו התחלנו את הטיפול בגבסים וסדים בלבד, וכשראינו, שכלום לא עוזר והרופאים מתחילים לעלות על שפתם את המכשיר הזה כאלטרנטיבה לפני ניתוח, הסכמנו לנסות את הדניס בראון קודם לכן, וכך היה: הילד לא ישן במשך דקה אפילו בלילה, טוב אני מבינה אותו, תארו לעצמכם ילד שרגיל לישון באיזו פוזה שרוצה, ופתאום...... לכן המכשיר הזה הוא אופצייה טובה שכרגע מוכיחה את עצמה, וגם מרגיעה את המצפון שלי

טאניוש

New member
לא ../images/Emo70.gif

מי זה הבחור הזה? הוא רופא? עם כל הכבוד לנסיון שלו, רק הרופא יכול לקבוע מה הטיפול ואיזה מכשיר בדיוק הילד צריך. עד כמה שידוע לי, הרופאים מוכנים להתפשר על סד רק כאשר ממש אין ברירה.

מצטרפת לדעתה של טניה

רק רופא קובע איזה מכשיר לשים ולא בעל מכון כזה או אחר. איזה אינטרסים יש לו- אתם יודעים? אנחנו מטופלים במכון מצויין! והם עושים מה שהרופא כותב להם. אני לא הייתי מסתכנת.

גם אני בדיעה של טניה ואורנית

פונזטי ניסה המון סדים ונעליים מחוברות באופנים שונים. גם הנעליים שנקראות CRS שפחות מגבילות את הילד הוכחו כלא הכי יעולות. כך שהנעליים הרגילות הן הייעילות ביותר. ד"ר פנסקי מ"קפלן" גם משתמש בסדים לפעמים. לפי מה שקראתי זו ממש טעות ואי אפשר לקרא לזה שיטת פונזטי. ככל שהילד תינוק יותר קטן צריך כמה שיותר להקפיד מפני שהסיכוי של הק"פ לחזור יורד עם הגיל. בקיצור לא כדאי לשחק עם הדברים האלו, לדעתי כמובן. אגב פעם הייתי עם אושרי בטיפול תנועתי מסויים והמדריכה- עם המון ניסיון, בין היחידים בארץ שנחשבים למורים משכמם ומעלה, על דעת עצמה אמרה לי שכדאי להוריד את הנעליים מ23 שעות ל20 ושהיא ראתה המון ילדי ק"פ. אישית הבנתי שהיא לא מבינה כלום בק"פ אחרי שהיא כל הזמן דיברה על הירך והרצועות למתיחת הירך... . הייתה שיטה צרפתית של מתיחות וסדים, השמועה אומרת שגם מי שהמציאה אותה עברה לטפל בשיטת פונזטי. אם אני לא טועה ד"ר קופילביץ מאסף הרופא עדיין משתמש בה. ותרשי לי לצטט לך מתוך החוברת של פונזטי על הנעליים עמוד 15:
Alternatives to foot abduction brace Some surgeons have tried to “improve” Ponseti management by modifying the brace protocol or by using different braces. They think that the child will be more comfortable without the bar and so advise use of straight last shoes alone. This strategy always fails. The straight last shoes by themselves do nothing. They function only as an attachment point for the bar. Some braces are no better than the shoes by themselves and, therefore, have no place in the bracing protocol. If well fitted, the knee-ankle-foot braces, such as the Wheaton brace, maintain the foot abducted and externally rotated. However, the knee-ankle-foot braces keep the knee bent in 90 degrees of flexion. This position causes the gastrocnemius muscle and Achilles tendon to atrophy and shorten, leading to recurrence of the equinus deformity. This is particularly a problem if a knee-ankle-foot brace is used during the initial 3 months of bracing, when the braces are worn full time. In summary, only the brace as described by Ponseti is an acceptable brace for Ponseti management and should be worn at night until the child is 3 to 4 years of age.​
בהצלחה עידית

גווניבר

New member
למה להסתכן?

הסטטיסטיקה מראה כי השיטה של פונסטי יותר יעילה. לא חבל???

למעלה