סובלנות. האומנם?

סובלנות. האומנם?

שלום אנשים. עד היום הייתי כאן צופה מן הצד נעם לי לקרוא את ההודעות ולהיות שותפה סמויה למתרחש כאן אבל היום החלטתי שאני חייבת לשתף אתכם במשהו שדי מקומם אותי. יש לי חברה באוניברסיטה, נקרא לה שירה. אנחנו חברות (היינו) כמעט שנה. היא-חילונית אדוקה- צפונית שמאלנית- למהדרין, ואני ימנית דתית ודי קיצונית בדעותי, עד היום היינו חברות טובות למרות הפערים. בשיחת טלפון שערכה איתי היום, החליטה לנתק את הקשר. הפריעו לה מאוד דברים שאמרתי בשיחה האחרונה, דברים שאמרתי בגנות ערבים ועוד משהו שהצהרתי על כך שאינני נכנסת למסעדה שאין בה תעודת הכשר כדי לא לתת לה לגיטימציה . 'לאור הדברים האלו', אמרה, 'אינני מוכנה להיות בקשר עם מישהי בעלת דעות קיצוניות כשלך, אני מכבדת אותך כאדם אבל אינני מוכנה להמשיך להיות חברתך'.ככה, במילים האלו. להגיד שלא נפגעתי זה יהיה שקר. מאוד נפגעתי. אבל אלו דעותי ואני עומדת מאחרוריהן. אשמח לשמוע דעתכם אחים ואחיות. לילה טוב.

חי אדר

New member
פערים השקפתיים

אינני חושב שלך באופן אישי צריכה להיות בעיה. וזאת מן הטעם הפשוט כי לא את זו שנתקת את הקשר. אם כן לפי שעה את היית סובלנית כלפיה על אף הפער ההשקפתי בינך לבינה.בנוגע לדעותייך זה עניין אינידיבדואלי לחלוטין. חילוקי דעות הן דבר טבעי בהחלט. עם זאת כאשר נפגשים שניים אשר הפער הינו רחב ועמוק, מוטב לא להשמיע דברים העשויים לצרום את האוז. מבחינה זו ראוי לנהוג לפי הכלל: כשם שמצוה לומר את הדבר הנשמע, כך מצוה לא לומראת הדבר שאינו נשמע.

blablash

New member
יש הבדל בין קיצוני לתקיף.

ב"ה להיות קיצוני זה הדבר הכי גרוע שיש ואם את קיצונית אז כל הכבוד לה שניתקה ממך ת'קשר. אבל את רק חזקה בדעותייך, ודעותייך תקיפות אז זה משהו אחר.

חי אדר

New member
וצריך עיון

השאלה היא: כיצד קובעים מהו קיצוני? הרי אין הסכמה ברורה בין הפלגים השונים על קו האמצע מהו. אם כן כיצד נקבע שדעה מסויימת היא קיצונית? בכל אופן לגופו של עניין, איני חושב שמערכת ידידותית צריכה לקבוע לזולת באיזה דעות יחזיק ובאיזה לא. אדרבא דווקא גישה של ניתוק מערכת יחסים על רקע דעה מסויימת ותהה הקיצונית אשר תהה, מלמדת בעצם על כך שהחברה מבקשת לכפות עליה את דעתה היא.

giingiit

New member
כותרת הודעתך היא התשובה לנדון

סובלנות...האמנם??? אלו מילים מפוצצות שרחוקות מהמציאות של אלו שאינם שומרי מצוות ממש כמו מרחק הבנת מהות פורים.

למעלה