ברונכיטיס המלצות
ישנם שני סוגי ברונכיטיס:
ברונכיטיס אקוטי
ברונכיטיס כרוני
ברונכיטיס אקוטי
בדרך כלל נגרם על ידי וירוס או חיידק ויכול להמשך כמה ימים עד כמה שבועות. ברונכיטיס אקוטי מאופיין על ידי שיעול וליחה. סימפטומים אלו נגרמים עקב הצרות וחסימה של דרכי הנשימה על ידי דרכי נשימה מודלקים. לרוב הם מלווים בקוצר נשימה וצפצופים בזמן נשימה. בנוסף, יתכנו כאבי חזה, חום ועייפות.
ברונכיטיס כרוני
אינו נגרם בהכרח מדלקת והוא לרוב חלק מסינדרום הנקרא COPD (CHRONIC OBSTRUCTIVE PULMONARY DISEASE). ברונכיטיס כרוני מתבטא בשיעולים פרודוקטיביים, לחתיים, חוזרים ונשנים, במשך לפחות 3 חודשים .
כדי לדלל את הליחה הנוצרת והמופרשת, שתו כוס מים נקיים אחת לשעתיים, במהלך היום.
מרק עוף מתוצרת בית מדלל אף הוא את הליחה. הוסיפו שום או זנגביל כדי לשפר את הטעם וכדי לחזק את המערכת החיסונית.
כדי להפחית את כמות הכיח, אכלו מרק חם מגריסי פנינה.מאכלים שמחממים את הגוף הם תבשילי אורז, דגנים או אטריות המתובלים בפלפל חריף, שום או בצל ירוק. תבשילים מחממים וקלים לעיכול ניתן להכין גם מירקות שורש: גזר, לפת, בצל, תפוחי אדמה ודלעת.מומלץ תה ג'ינג'ר (זנגביל) עם מקל קינמון, בתוספת דבש או סוכר חום.מרק דלעת חם מסייע להוצאת ליחה מהריאות.מרק בצל בתוספת דבש אקליפטוס משמש כסירופ מעולה לשיעול.תה סמבוסק ונענע עם הופעת הסימן הראשון להצטננות ניתן לחלוט קנקן תה חם המורכב מפרחי סמבוסק, עלי נענע ואכיליאה.
הימנעו מאכילת מזונות המעודדים את היווצרות הליחה כמו: חלב ומוצרי חלב (למעט מוצרי החלב המוחמצים שצוינו לעיל), שוקולד ובננות. כמו כן הימנעו מאכילת מזון מעובד, מזון מטוגן ומזון קלוקל. הימנעו גם מצריכת סוכר לבן, מאחר שהוא מתיש את המערכת החיסונית.הימנעו ממזון מטוגן. אל תאכלו מזון שמקורו מן הים, כגון דגים, סרטנים וחסילונים. אל תאכלו מזון מתובל, כגון פִלפל חריף, שום, בצל ירוק, חרדל וקינמון. בנוסף, כדאי להתנזר ממאכלי חלב, שעלולים להגדיל את כמות הלֵחה. גם מזון מלוח מדי או מתוק מדי אינו מומלץ.