סובלת, מתלבטת וצריכה עזרה

The Cat Woman

New member
סובלת, מתלבטת וצריכה עזרה

תיאור המקרה שלי:
אני סובלת מרבית שנותי הבוגרות מכאבי מחזור שמבחינתי הם פשוט כאבי תופת ברמה שבא לי לדקור את עצמי ולמות באותו רגע.
הכאבים הם בבטן התחתונה (כלומר מבפנים - באזור כל המערכת הוגינלית, מערכת הרביה) ומקרינים גם לגב התחתון.
מדי פעם הכאבים מופיעים יחד עם בחילות שגורמות לי להקאות. קרו לי גם פעם-פעמיים שלחץ הדם שלי צנח, נהייתי לבנה לחלוטין והתעלפתי.
בגדול - ביום הראשון של המחזור אני לא מסוגלת לתפקד בכלל, אני לא הולכת לעבודה ובשאר החודש מנסה להשלים את 9 השעות שהחסרתי (כן, זה סיוט)
המחזור עצמו סדיר, כמו שעון. לקחתי גלולות במשך הרבה זמן, ניסיתי המון סוגים. זה פתר את בעיית הכאבים לרמה סבילה ביותר כך שיכולתי בהחלט לתפקד כרגיל,
אבל בתמורה קיבלתי מיגרנות אז הפסקתי לחלוטין ונכון לעכשיו אני כבר שנתיים ו-3 חודשים ללא גלולות והמחזור עדיין סדיר (מעולם לא חוויתי בעיות מהבחינה הזו).
אני משתדלת לעשות בדיקות גניקולוגיות מדי חצי שנה, כמו כן עשיתי PAP שיצא תקין ויצא כבר שעשיתי אולטרא-סאונד בגלל דברים אחרים, כך שעל פניו הכל נראה טוב ויפה ואם היו רואים משהו אני מניחה שהיו אומרים לי (או שלא?).

עכשיו לסיבה שבגללה אני מתלבטת:
אני מרגישה שאני הסטרית מדי, כי זה קורה לי רק ביום הראשון של הוסת ולא בשאר הימים, אני לא סובלת ממחזור ארוך במיוחד או קשה (מלבד הכאבים), בזמן שגרה אין לי כאבים, כולל זמן הביוץ שאותו אני לא מרגישה בכלל.
עשיתי מעבר לתזונה צמחונית ולאחר 3-4 חודשים, היו לי סוף כל סוף 2 חודשים בהם לא היו לי כאבים שלא ניתן היה לפתור עם כדור (נורופן אמנם הכי גרוע בריאותית אבל עוזר לי הכי הרבה) וללכת לעבודה,
בניגוד לתקופה שלפני, שהייתי מוכרחה להשאר בבית, מרותקת למיטה ובוכה מכאבים.
מצד שני אני מפחדת לגלות שאולי זה באמת זה. כמו אדם חולה שמסרב להודות בכך שהוא חולה. אני נשואה והתחלנו לנסות להרות, אז זו עוד סיבה שאני רוצה לדעת אם יש לי סיבה לחשוד וכדאי לברר ולטפל.

אני יודעת שאתן לא רופאות ולא מומחות, אך כל אחת מכן שנמצאת במצב הזה מבחינתי היא ה-מומחית למצב הזה.
אני נשמעת לעצמי סתם הסטרית, אבל עדיין חוששת שאולי יש לי את זה בדרגה קלה ובגלל שאני לא שואלת אז הרופאים לא מנדבים מידע ובינתיים הזמן עובר ובריאותי נפגעת.
מה אתן אומרות? מנסיונכן, זה נשמע כמו פשוט כאבי מחזור איומים אך לא אנדומטריוזיס? או שכדאי לי לברר ובמידת הצורך לטפל? (מיותר לציין שאני מעדיפה להמנע מפעולות פולשניות אם אין סיבה לכך)

תודה מראש לעונות, מחבקת אתכן ומאחלת לכולנו רק בריאות

לואי84

New member
בוודאי ששווה לברר את העניין

לא חייבים להיות כאבים מעבר לזמן המחזור או בביוץ, אצל כל אחת זה שונה. יש אפילו בנות שלא מרגישות כלום. ואגב זה לא אומר כלום על דרגת המלחה.
הקאות והתעלפויות וחוסר יכולת ללכת לעבודה, מצריכות בירור בכיוון, לדעתי.
בהחלט יש גם השפעה של תזונה על התסמינים של אנדומטריוזיס.
באולטרסאונד מאד קשה לאבחן אלא אם יש ציסטות אופייניות וגם הן לא מופיעות אצל כל אחת. לכן מומלץ להבדק אצל מומחי אנדו' בלבד.
לא מיד רצים לעשות ניתוח פולשני.

אם תגידי מאיזה איזור את בארץ, נוכל לכוון אותך למי לפנות.

The Cat Woman

New member
תודה על התגובה המהירה :)

אני מאזור השפלה-דרום ומטופלת בקופ"ח כללית.
כבר עכשיו אקבע תור לרופאת נשים שלי וכשאלך לתור - אעלה בפניה את הסוגיה, נראה מה יש לה להגיד בנושא.

שמיץ1

New member
את צריכה לפנות למומחה אנדומטריוזיס

בדיקת רופא נשים רגיל לא מספיקה. רובם לא בקיאים באבחון/בטיפול במחלה. כאבי תופת, בחילות, הקאות, התעלפויות ודימומים ארוכים מעלים חשד משמעותי לקיומה של המחלה.
גם אני ביקרתי אינספור רופאי נשים לפני שאובחנתי עם אנדו'. אף אחד מהם לא ידע להגיד לי שמשהו לא תקין. לעומת זאת, בבדיקה אצל מומחה אנדו' זה היה ברור כשמש.
יש רשימה של רופאים ומרכזי אנדו' באתר אנד"י.

The Cat Woman

New member
אין ספק, אבל בינתיים אני רוצה לבדוק

רק בשביל הספורט, בא לי לראות מה הרופאה שלי תגיד ואם היא תתנער ותזלזל...
אם היא תזלזל בזה ותבטל אותי, כנראה שהיא גם מזלזלת בדברים אחרים וכדאי לי לעבור ממנה בכל מקרה לפני שבאמת אצטרך אותה (בהריון למשל).

simba1231

New member
ממליצה לך לוותר על הספורט

לרופאים שלא מומחים באנדו הרבה פעמים אין את הידע בשביל לאבחן, זה לאו דווקא נובע מזלזול. יכולה להגיד לך שעל הרופא שמטפל בי בקופ"ח אני סומכת במאה אחוז לגבי הריון, אבל לגבי האנדו הוא פשוט לא ידע מספיק.

שמיץ1

New member
הסכנה האמיתית היא

הרופאים שנותנים לך תחושה שהם יודעים על מה הם מדברים כשבעצם אין להם מושג. אם יתברר שיש לך אנדו' כנראה שממילא תעברי לטיפול אצל רופא נשים שמבין באנדו'...

מצטרפת לתשובת הבנות

מצטרפת לבנות שכבר ענו לכי להיבדק אצל מומחה אנדו , גם אני כמוך לקחתי גלולות והפסקתי אחרי שנים, וכמו שאת מספרת זה לא היה כזה נורא חוץ מהיום הראשון של המחזור שעבר עם כאבי תופת בלי יכולת ללכת לעבוד אך לאחר מכן יומים של כדורים זהו חזרה לשגרה וכך כל חודש חשוב לי לציין שכשהתחילו כאבי בטן ועצירויות התלוננתי לרופאים אבל אף אחד לא חשב בכיוון הכרחתי אותם לתת לי הפנייה לסי טי שם גם לא ראו כלום ואמרתי כמוך טוב כנראה שזה כאבי מחזור וככה זה אמור להיות כמובן שגם נהייתי שאננה ולא הלכתי לבדיקה כל חצי שנה , במקרה לפני כ3 חודשים הלכתי להיבדק אחרי תקופה מאוד ארוכה ( בערך שנה וחצי ) שלא הייתי אצל גניקולוג והוא מצא לי ציסטה ענקית ( 8 ס"מ) בשחלה מפה לשם מצאו שיש לי אנדו מתקדם והכאבים הולכים ומחמירים אני מושבתת בבית ובדרך לניתוח. אל תגיעי למצב שלי עדיף לדעת ולטפל בזמן מאשר לתת לזה ללכת ולהחמיר

The Cat Woman

New member
אבוי... החלמה מהירה יקירה!

אין ספק שאלך להבדק עכשיו. מקווה שתתאוששי היטב מהניתוח ושיצליחו לשלוט במצב לאחר מכן

בעייתית המחלה הזו... כל אחת היא מקרה שונה, יש יותר מדי אפלה סביב זה... חייבים להעלות את המודעות!

liats80

New member
לפנות לייעוץ ואבחון אצל מומחה

על פניו לי זה נשמע אנדו. אבל אני לא מומחית.
ברור שאם את לא מסוגלת לתפקד וגם אם זה "רק" ליום בחודש זה משהו שדורש בדיקה.
רופא לא מומחה לאנדו בדר"כ לא וידע מה ואיך לבדוק.
באולטרסאונד רגיל לא רואים אנדומטריוזיס, אלא אם יש אנדומטריומות ובכל מקרה אבחון ודאי נעשה רק בלפרוסקופיה כך שלא יכלו לומר לך משהו על סמםך בדיקות קודמות שעשית אצל מי שאינו מומחה לתחום.
לכי להבדק. מקסימום ישללו ויפנו אותך לבירור אחר.
תרגישי טוב!
ליאת.

למעלה