סובל שנים מאקנה, אובד עצות - כל עצה תתקבל בברכה

ZunBe

New member
סובל שנים מאקנה, אובד עצות - כל עצה תתקבל בברכה

שלום,
אני בן 33, סובל מאקנה כבר מספר שנים.
בעבר (גיל 16) טופלתי ברואקוטן, למרות השיפור היחסי שהיה, האקנה חזר (כל פעם בדרגות שונות).

הייתי אצל מספר רופאי עור - כולם אמרו לי שאני צריך לקבל טיפול של רואקוטן. כבר דחיתי מספר פעמים טיפול ברואקוטן לחורף (בגלל האיסור להיות בשמש) ועכשיו עם בוא החורף, אני מוצא את עצמי מתלבט רבות: אני חושש מתופעות הלוואי, מפריע לי שלא אוכל להתאמן ולעשות כושר, מפריע לי שלא אוכל לשתות אלכוהול - ובאופן כללי: לא רוצה לסבול מהדכאונות הנלווים לטיפול ברואקוטן.

לאחרונה הייתי אצל רופא עור אחר, כשאמרתי "איך זה שלא מציעים לי פתרונות אחרים?" הוא רשם לי minocycline לשלושה חודשים.
גם מהתרופה הזו אני חושש.

מצאתי את עצמי משוטט באינטרנט למציאת פתרון למצבי, כי אני באמת אובד עצות, זה משפיע על כל תחומי החיים: החל ממציאת אהבה (אני רווק) ועד החיים המקצועיים (מאוד מביך לשבת בישיבה, עם פנים שיש בהן אקנה).

הפסקתי עם חלב לגמרי (עברתי לסויה), אני משתדל להמעיט בצורה משמעותית בשוקלד ובגרעינים ובאופן כללי רוצה ללכת לכיוון של שיפור התזונה.
גם קראתי על טיפול באמצעות לייזר, אשמח לשמוע המלצות על זה ועל איזה טווחי מחירים מדובר.

**מאוד מוזר לי שרופאי עור אוטומטית מפנים אותי לרואקוטן ולא דיברו איתי על שיפור התזונה, משחות, טיפולים קוסמטיים ואלטרנטיבות אחרות כמו טיפול בלייזר.

אשמח לכל עזרה, הכוונה, טיפ שיוכל לתת לי כיוון.

תשובה

כמובן שללא בדיקה לא ניתן לתת התייחסות פרטנית, אולם ברצוני להדגיש - הטיפול באיזוטריטנואין (רואקוטן/ קורטן) הוא טיפול יעיל ביותר לאקנה, יותר מכל טיפול מקומי. הטיפול ניתן למטופלים רבים מאוד בישראל ובעולם, ובמידה ומתבצע ע"פ ההוראות - תוך מעקב מעבדתי וקליני - נחשב בטוח. מחקרים עדכניים גם מראים על רמת שביעות רצון גבוהה במטופלים שקיבלו את התרופה.
ממליץ לשוחח עם רופא העור שלך לגבי חששותיך מטיפול תרופתי פומי- ובמידה ותחליט שלא לבחור בו להתאמת טיפול מקומי (יש מס' רב של תכשירים היום בשוק, בעלי יעילות טובה יחסית).

ZunBe

New member
תודה על התגובה. איכשהו כל הרופאים ממליצים על זה

אבל לא לוקחים בחשבון שיש עוד מרכיבים למשוואה:
1. יובש בעור שלא נראה אסתטי.
2. יציאה מוגברת של אקנה בתקופה מסויימת בטיפול.
3. איסורים רבים (אסור אלכוהול, אסור להתאמן בחדר כושר, אסור להיות בשמש).
4. נזק לכבד.

רואקוטן אני לא רוצה לקחת, כשאתה בן 16 זה עוד בסדר, יש לך חצי שנה שאתה יכול לבזבז. אבל בגילאי ה-30 פלוס זה הרבה יותר קשה.

האם יש פתרונות אחרים שרופאי עור יכולים להמליץ?
למשל minocycline.
האם גם לתרופה הזו יש את המגבלות שציינתי?
איך זה שאף רופא עור שהייתי אצלו לא הציע הצעה ברמה של כירורגיה פלסטית?

מינוצין

למינוצין ישנם תופעות לוואי מסוימות - כגון רגישות לשמש, כאבי ראש, היפרפיגמנטציה בצלקות ישנות - אך כולן נדירות יחסית.
היתרון הגדול של רואקוטן ע"פ מינוצין הוא באפקט המתמשך בסיום הטיפול - ולכן הציעו לך טיפול זה. נציין רק שאסור לקחת מינוצין ורואקוטן ביחד.
&nbsp
ולגבי יתר הטיפולים - שוב - אינם יעילים באותה מידה. אתה כמובן מוזמן לנסות כל טיפול שתרצה - אך ממליץ שבכל מקרה יינתן ע"י גורם רפואי מוסמך.

ZunBe

New member
האפשרות הזאת יותר הגיונית עבורי

כי היא לתקופה קצרה יותר והיא ללא איסורים קשים וללא בעיות בכבד (אלא אם כן תתקן אותי ותגיד שכן יש נזק לכבד).

האם ידוע על בעיה של יובש בעור, יציאה מוגברת של אקנה וכו' בתקופה של השימוש?

לגבי שאר הטיפולים,
התכוונת ב-"גורם רפואי מוסמך" לרופא עור שיפנה אותי לטיפול, או שפשוט התכוונת לא ללכת למכון כלשהו שאינו רפואי?

חשבתי ללכת לרופא פרטי, 450 ₪, אך יתכן ואני אקבל פרספקטיבה שונה מרואקוטן.
אתה ממליץ, או שאני בטח אשמע את אותם דברים ולא אקבל פתרון רלוונטי? כאמור, הייתי אצל כמה וכמה רופאי עור דרך הקופה.

שוב תודה על התגובה.

תשובה

מינוצין, כמו חלק ניכר מן התרופות הנמצאות היום בשימוש באופן כללי, עלולה במקרים נדירים לגרום להפרעה בתפקודי הכבד. אין בדכ החמרה עם תחילת הטיפול.

ממליץ על זהירות כללית מטיפולים לאקנה שאינם תחת פיקוח רופא.

לגבי יעוץ פרטי- איני יודע. לשיקולך לחלוטין...

למעלה