סוגיה חשובה, אנא עיזרו

LoneDeranger

New member
סוגיה חשובה, אנא עיזרו

אוקיי קצת על עצמי. אני בוגר יחידת מודיעין מובחרת (כן, כן כולם כאלה) שירתתי 3 שנים בעל אופי טכני שבתחילתו עברתי תחילה סינון קפדני והכשרה בת 6 חודשים +. בתום קרוב ל3 השנים הייתי אמור להשתחרר ולעבור למערך המילואים של אותה היחידה (כמו הרוב הגורף של משוחרר היחידה בתפקידי). לצערי מזלי לא האיר לי את פניו והוחלט לממש את הקבע שהייתי חתום עליו במקום אחר. בפרוייקט הסבת אנשים טכניים בוגרי חיל אוויר, מודיעין וים לתפקידי טכנאי קשר בחיל הקשר. ובכן לאחר מאבק קצר שאותו הפסדתי הועברתי לקורס המדובר וסיימתי אותו איכשהו בתום חודשיים מיותרים לחלוטין. במהלך הקורס המפקדים טחנו ללא הפסק את המנטרה שלהם באשר לתפקידנו במילואים ועל כך שאנחנו נעשה את תפקידנו בלבד ולא נעשה שמירות כלל. כמובן שזה לא מה שקרה. חודשים ספורים אחרי סיום הקורס חברי בוגר חי"ק הודיע לי שאין להם (בחי"ק) יותר צורך במקצוע שלי ושלמעשה מעכשיו אני זונה של צבא והוא לחלוטין יעשה איתי את מה שרוצה. שזה שמירות, שמירות ועוד קצת שמירות. וזה לא מקובל עלי בשום פנים ואופן. אני מרגיש כאילו עברתי 3 שנים מטורפות בחיל המודיעין. בתפקיד מתיש הן מבחינה מנטאלית והן מבחינה פיזית. כל שלושת השנים חרקתי שנים והתעלמתי מבעיותי הנפשיות (הצצות לאחרונה בעוצמות חזקות מבעבר) אך ורק בשביל להבטיח לעצמי המשך שירות מילואים מספק לי ולמערכת כאחד. אני למעשה עומד בפני שתי ברירות. האחת: להמשיך בקו שאני נוקט בו עכשיו ולהמציא כל פעם מחדש תירוצים חדשים (שפועלים עד כה) לדחיית המילואים. אך אני מתכנן לסגור את השאלטר אצל הקב"ן לקראת המילואים הקרובים ביולי. אני באמת סובל ממגוון בעיות נפשיות שמכרסמות בחיי הפרטיים אך אני נמנע מלטפל בהם בשלב זה מסיבות שאין להן מקום פה כרגע. השנייה: להגיע איכשהו להסדר עם הצבא ולחזור ליחידה המקורית שלי, שבה אני מוכן לתת את מירב הימיי המילואים ללא שום בעיה. בקיצור. אני במצב קשה שאני יכול לפתור בצורה מאוד קלה בשבילי. אך איני רוצה לעשות זאת. אני עדיין רוצה ויכול לתרום למדינה. תודה מראש, פ.

צמרת12

New member
העובדות הלא נעימות:צריך כלבי שמירה

צר לי - אבל כרגע הצבא צריך כלבי שמירה . באמת לא חשוב הפרופיל , וגם העובדה שאתה בעל ידע טכני ולא קרבי לא תפריע לשום שלישון לתקוע אותך כשומר באזור הכי מסוכן. קידום השלישונים נמדד לפי מספר הגולגלת שהם זורקים לשמירה. בעבר גם נכים וחולים נשלחו לשמור על תושבים חפים מפשע. והאימון לפני שמירה ? בדיחה . נקרא אימון חיילי מופז . תקבל תואר רובאי 5 אחרי 5 כדורים.לא מאמין - חפש במנוע חיפוש את הערך "חיילי מופז " בפורום צו קריאה ב YNET . ואם תשאל : האם בטחון התושבים אינו חשוב ? הרי התשובה : לצה"ל יש חלופות יותר טובות ויותר זולות מאנשי מילואים. למשל : פלוגות קבע קצר .( ואת זה בדק ומצא האלוף עוזי דיין) מנימוקים שאין בינם לביטחון מאומה , החליט מופזון לא לממש את ההמלצה. אז מה לעשות : תתקשר עם היחידה במילואים.אני מאמין שהתקן שלהם מלא אבל תמיד כדאי לנסות.תברר אם יש להם ימי מילואים להעסיק אותך במקצוע ולא לתרום אותך לשווק עבדים - שמשם תישלח לשמירה. אבל === אם היחידה תדחה אותך , זכור !! אחריות חיי תושבים חפים מפשע בידך! אל תצא לשמירות לא כשיר נפשית או בריאותית. אם זה אכן מצבך , מקומך לא ברשימת השמירה. אנא - אל תיקח אחריות על אמהות וילדות .( המחבלים אינם מרחמים ) ותזכורת : כל מכתב לצבא - בדואר רשום. לעולם אל תשלח מסמכי מקור .יש שיטה לאבד מיסמכים... נהל תרשומת של כל שיחה - כולל שם ותפקיד. החלמה מהירה !!

פלסטיק

New member
אם אתה סובל מבעיות נפשיות

אל תסתיר אותן. אין שום סיבה לכך שלא יקבע פרופיל מתאים למצבך הרפואי האמיתי. כל זאת כמובן אם הבעיות הן כפי שהעדת - אמיתיות.

LoneDeranger

New member
אוקיי

ראשית, תודה רבה לאנשים שענו ועזרו. אני מעריך את זה מאוד. היום התקשרתי לקצינת קישור והיא טענה שלקבוע קב"ן למילואימניק זה מסובך ושאני צריך לשלוח לה פקס ולפרט לה למה אני צריך אותו ומה הן הבעיות שלי בדיוק (?????) כאילו מה עם סודיות רפואית וכאלה? בקיצור עושים ממני צחוק שם. האם יש איזה שהם נהלי זימון למילואימניקים לקב"ן. כי אני זוכר שבסדיר תוך 48 שעות מרגע הבקשה ניתן היה לקבל תור אצל קב"ן. שוב תודה רבה על עזרתכם. נ.ב. ואני עדיין מהסס מאוד כי אני חושש שאם אני אצחיל את כל התהליך הזה אני פשוט אצא מהצבא לחלוטין, למרות שאני עדיין מוכן לתרום.

נ ע מ ה 5

New member
דעתי בעניין

נתחיל בכך שאתה קורבן לעיוות הצבאי הדבילי של העברת אנשים בין סמכויות חייליות : כך בדיוק נופלים בין הכסאות. הנושא מאוד קרוב לליבי, כי נתקלתי בכמה וכמה מקרים חסרי הגיון לחלוטיןשל העברת חיילים מהחיילות המקוריים לחילות לא קשורים.אתה צודק לחלוטין ברצון שלך לממש את הידע הסדיר שלך במילואים. שנית,(למרות שלא אמרתי ראשית), בשום פנים ואופן אתה לא חייב לפקסס לקצינת הקישור שלך פירוט של הבעיות שלך.מקסימום, אתה יכול לפקסס לה בקשה בכתב לכך שאתה רוצה לראות קב"ן. לגבי הזימון עצמו - מערך המילואים לא פועל כמו הסדיר בעניין הזימון לקב"ן אלא אם אתה נמצא כרגע במילואים ואז חלות עליך כל הזכויות של סדירניק. אי לכך, וזאת לא באשמת הקישור אלא באשמת המערכת, שהחליטה לרכז את כל הקבנים מכל קציני הערים למרפאה צבאית אחת שיושבת בתל השומר,התורים מתעכבים - ולקבוע תור זה די סיוט.יש מצב שתצטרך לחכות כמה זמן ואז בסופו של דבר יקבע התור. הבעיה השניה, מרגיזה לא פחות, היא עניין הימ"מ-ימי המילואים שהצבא אמור לשלם לך על התייצבותך כי זימון לקב"ן זה יום מילואים. הניחוש שלי שה"סיבוך" של קצינת הקישור היא דווקא עניין הימ"מ שאין ועל כל יום חייבים להתחשבן ולבקש במיוחד הקצאה. לגבי יציאתך מהצבא- עצתי היא לחכות לראות מה אומר הקב"ן. הוא יכול להמליץ על העברת תפקיד, על הורדת פרופיל שיוציא אותך מהיחידה הנוכחית. אם אתה מטופל גם באזרחות ע"י פסיכולוג, תגיע עם חוות דעת לקב"ן.בכל אופן, אם אתה נחוש בדעתך כן להשאר ולתרום, תפגיז את הקישור בבקשות העברה, ומאוד יעזור אם יש יחידה מסויימת שהייתה יכולה למשוך אותך אליה- כך התהליך יכול להתקצר. בהצלחה

Section

New member
כמה דברים

1. אם אתה מעוניין לחזור ליחידתך המקורית פנה למנחה המקצועי/רמ"ד שהיה אחראי עליך בסדיר. אם הוא יהיה מעוניין עליו להעביר בקשה דרך משרד הקישור למשרד הקישור אליו אתה שייך עכשיו. אם הם יסכימו לוותר עליך אז לא צריכה להיות בעיה. 2. יש כרגע בעיות כספיות די קשות בחמ"ן (כן זה הזמן לגלות שמשם אני באה..
) וגם אנשים שאמורים לעשות מילואים מקצועיים לא עושים אותם כי פשוט אין כסף. 3. בחמ"ן, גם האנשים המקצועיים עושים אבטחות מדי פעם. אז גם אם אתה חוזר ויצא לך לעשות, שלא תגיד שלא הזהרתי אותך.. 4. אם יש לך בעיות בריאותיות אל לך לזלזל! אתה לא צריך לפרט לקצינה מה הן. יכול פשוט לשלוח פקס בקשה. או פקס מפסיכולוג/פסיכיאטר (במידה ומטופל באזרחות) שאומר שעליך לראות קב"ן. זה לוקח בערך 3 חודשים. למה? כי פשוט התורים שיש הם לעוד חודשיים+ ועד שהם עונים לטלפון... ויש יותר ממרפאה אחת אל תדאג. לא כולם הולכים לתל-השומר.

למעלה