סוגיה לשבת

סוגיה לשבת

נניח שאתם משערים/מגלים שמישהו מחוג חבריכם כועס עליכם או שנפגע מכם, מה הייתם עושים?
הייתם פועלים אחרת אם לדעתכם אותו אדם כועס/נפגע בגלל אי הבנה או מסיבה לא רלוונטית?

את מה שעומד מאחורי זה אסביר מאוחר יותר, אם תהיו נחמדים

veredvered

New member
אני גיליתי אתמול.....

שהפוסטמה שעובדת איתי "ברוגז איתי ואנחנו לא מדברות"

היא החליטה לספר את זה לאיזה סוכן שהגיע אלינו לעבודה.. הוא הסתכל עליה בהלם ואני אמרתי לה ש"טוב לדעת" ובלב הוספתי "שאנחנו בגנון"

העיקר שהיא 10 שנים מעליי, ולא אין לה ילדים או משהו.. סתם עדיין תקועה בגיל 4

dudusch

New member
האמת שקשה לי לדעת

שמישהו מהחברים שלי כועס עלי...

אם זה מישהו חשוב לי ושאכפת לי מהקשר איתו, אני אנסה לתקן את הסוגייה. אם לא, אני אלמד ואנסה להשתפר להבא (נגיד להיות פחות ציני וכדומה).

זהו?

קרה לי פעמיים!!

מישהי שלא כזה חשובה לי כעסה עלי. ידעתי זאת רק אחרי שגיליתי שהיא מחקה אותי מהפייס שלה ואת זה גיליתי שבועיים אחרי שמחקה....
שלחתי לה הודעה. " מה קרה Xוש חזרנו לכיתה א? את לא יכולה לבוא ולדבר איתי להגיד לי שיש משהו שמפריע לי?"
מפה לשם היא שלחה לי הודעה שהיא כועסת וזה.. ולא ממש התייחסתי כי הדברים לא היו נכונים אבל עניתי לה בסטייל. אמרתי לה את האמת ואמרתי לה אח"כ שתעשה מה שנוח לה ומה שהיא חושבת" עד עכשיו היא לא מדברת איתי... בכיף שיהיה לה. בקיצור ניסיתי להגיע לשלום אבל לא התאמצתי.
מקרה אחר שמתי לב שחברה שלי מתחמקת ממני בקטנות. נכנסתי בה. לא וויתרתי. שאלתי אותה ישירות מה קרה לה ושאני לא מתכוונת לתת לה לכעוס סתם. בקיצור הבהרתי לה את האמת ולא ויתרתי. אבל גם ברוע לא התעקשתי להוכיח שהייתה אי הבנה.
בקיצור אם זה אדם קרוב תלחמי אם זה סתם אחד.. דפדפי..

זה לא המקרה, יותר ההפך

מישהי החליטה שאני כועסת עליה, אחרי שעשתה משהו לא כל כך ענייני (אבל לא כזה שיגרום לי לכעוס, מקסימום להיפגע). אמרתי לה שזה לא לעניין כששוחחנו בצ'אט, היא ענתה בתשובות לא קשורות וכאן השיחה הסתיימה (לא קשורות = השמים כחולים, אני אוהבת חומוס).

אחרי הקטע הזה היא נעלמה לשבועיים, מה שגרם למחשבות שכנראה יש משהו מעבר לאותו קטע, אבל זה לא ממש הזיז לי כי כאמור, היא הצד הלא בסדר כאן. אחרי שבועיים היא נזכרה להגיח עם "אני מקווה שאת לא כועסת עלי", והסבירה שנעלמה לשבועיים כי "חשבתי שאת כועסת אז חיכיתי"

בעולם שאני חיה בו, אם חושבים שמישהו "כועס"/נפגע וכבר מחליטים להתנצל, עושים את זה מייד אחרת זה לא ממש שווה משהו, ואם כבר רק מעצים את הכעס/פגיעה. טוב שלא החליטה לחכות כבר ליום כיפור...

קצת תגובה מאוחרת אבל

אני תמיד בעד האמת גם אם היא לא נוחה לשמיעה או לאמר אותה
תגידי לה ישירות מה שאת חושבת... במצב של תגובה מאוחרת שכזו אז אני צריכה להגיד "מקווה שאמרת לה את האמת מה את חושבת בדיוק"

ברור שאמרתי לה את זה

אמרתי לה את זה במיידי. בעיקר ניסיתי להבין למה היא חיכתה שבועיים, ומאיפה הנימוק ההזוי הזה של "חשבתי שאת כועסת ולכן חיכיתי שבועיים".

לא היה לי מה לשאול

על השאלה למה היא נעלמה לשבועיים היא ענתה לי על ההתחלה כמו שכבר כתבתי. אישית אני לא מוצאת שום קשר בין השאלה לתשובה, אם כבר אני מוצאת סתירה, אבל לשאול שוב לא יעניק לי תשובה אחרת.

אמרתי לה את מה שאני חושבת על זה כמו שאמרת, עשיתי את זה עוד לפני שהעלתי את הנושא לדיון בפורום אבל זה כבר לא רלוונטי.

העיקר שאמרת מה שאת חושבת בדיוק

זה הכי חושב, לא כולם יכולים להגיד. חש כאלו שמעבירים ושותקים. כמוני למשל לפני השינוי שחל בי.

למעלה