סוגיה מהותית לגבי הסדרה!

סוגיה מהותית לגבי הסדרה!

(הקרדיט לא לי, אלא לחברה) תמיד בין כל עולם שהם מגיעים אליו לבין העולם שלנו, יש הבדל מהותי אחד. למשל, בעולם אחד הנאציזם שולט בעולם. למשל, בעולם מסוים נשים שולטות בעולם. אבל אז יוצא שבין כל עולם כזה לשני, יש שני הבדלים מהותיים! (עולם א' - גברים ונאצים שולטים, עולם ב' - נשים שולטות ואין נאציזם) נשמע כמו באג רציני
מה דעתכם? נ.ב בגלל הפורום פתאום נזכרתי בסדרה "זינוק לאתמול" עם סקוט באקולה השקסי, שלדעתי הייתה אחת ה-סדרות אי פעם.

Rincewind

New member
אויש זה ממש לא נכון

בכל פרק מודגש הבדל אחד, וזה בגלל שאין זמן בפרק לבנות עולם שלם כל פעם מחדש..

דווקא נאצים אני לא זוכרת ששלטו

היה פרק שהרוסים שלטו. בלי קשר, אהבתי את ההקבלה שעשו עם הקרומגס לנאצים. בכלל, התסריטים היו הכי גאוניים מתי שג'רי עבר לכתוב אותם. לא היו צריכים לתת לו ללכת.

Height Down

New member
../images/Emo221.gif../images/Emo182.gifבאיזו עונה ג'רי עבר

לכתוב את התסריטים?

לגוטל

New member
זה דווקא הגיוני

כל פסיק בהיסטוריה יכל לשנות את איך שהעולם נראה היום... דווקא לדעתי מסה"כ הפרקים, העולם היה אמור להראות הרבה יותר שונה מעולם לעולם, רק הקיום של ארה"ב כמעט בכל העולמות כמדינה עצמאית הוא דבר שלא בהכרח היה צריך לקרות. אם צריך לתת לתסריטאים מחמאות, אז כאן זה המקום במקרה של השתי עונות הראשונות, מה שבא אח"כ זה כבר סיפור אחר... הלכו לאיבוד טוטאלי

Lord VoIdemort

New member
לא רק ארה"ב כעצמאית

זה שבכלל יש ארה"ב זה לא הגיוני, אבל בלי זה, לא הייתה סדרה. ואיך שלא יהיה, לבני אדם אין רצון להיות חופשיים לגמרי, הם צריכים מסגרת כלשהי שבה הם יחיו, אם היה שם משטר דיקטטורי, אולי הייתה פורצת מהפיכה, דבר שסביר להניח שקרה בחלק מהעולמות שהגיעו אליהם.

PhoenixLord

New member
לא שזכור לי שאמור להיות שינוי אחד

לא זכור לי שאמור להיות שינוי אחד בלבד בכל עולם. בדוגמאות שנתת יש שינוי אחד, השינוי הוא תמיד מ"עולם האם" כלומר העולם שהם התחילו בו. העולם המקורי לא נשלט ע"ין נאצים -> העולם החדש כן, בעולם המקורי השלטון הוא לא ע"י נשים -> בעולם החדש כן וכו'.

זה בדיוק הבעיה

שיש שינוי אחד ביחס לעולם האם שהם באו ממנו אבל הרי עולם זה נקבע שרירותית כעולם האם, והתפתח כמו כולם... אז למה דווקא תמיד שינוי אחד ממנו? אני לא זוכרת עולמות ששונים מהעולם שלנו ביותר מדבר אחד בכל פעם. אבל נובע מכך שמלבד העולם שלנו, כל עולם שונה מאחר בשני דברים מהותיים.

yuvalmadar

New member
צודק, כמובן ../images/Emo6.gif

זו נקודה שמאד טיפשי שהמתכננים לא חשבו עליה - ההגיון אומר שהעולם שלנו יהיה שונה מהותית בפן מסוים מכל שאר העולמות, אבל לא כן הוא. למשל, אם הם היו מגלים שבכל שאר העולמות לא נגמרה המלחמה הקרה או משהו כזה.
אף שינוי מעולם האם לא אפיין יותר מעולם אחד בסדרה הזו.

PhoenixLord

New member
יש דברים מתנגשים

קשה למצוא הגיון מאחורי עולם שנשלט ע"י קומוניסטיות בלבד, מאחורי קומוניסטים יש את ההסבר של המלחמה הקרה עכשיו גם לגרום לרוסיה לנצח בה ואז לגרום לנשים לעבור לשלטון זה מוגזם. קשה להעביר את זה בפרק של 44 ד' וזה גם שורף רעיונות בקצב. אולי זה יותר נכון תאורתית אבל זאת בכל זאת סדרה, זה צריך להיות גם לזרום. לכן הרבה יותר קל לקבוע את העולם שהכי קרוב לעולם שלנו שרירותית כעולם האם ולפיו לבנות את יתר העולמות.

Hamall

New member
האמת היא שזה לא כזה בעייתי

כל עולם שהם מגיעים אליו תמיד מישהו אומר "...Apperantly on this world" ככה שלא בעיה להסביר את העולם בשניות...

למעלה