סוגיה מעניינת
ביום ראשון שעבר יצאנו למקום על החוף ממש אחרי מסיבת הסיום-כל השכבה. בעיקרון, רק 20 אחוז מהחבר'ה הזמינו אוכל, אבל כולם הזמינו שתיה. המלצר שהיה בשולחן שאני ישבתי, לא היה הכי סימפטי וכמעט הוציא מאיתנו עוד קצת כסף כי הייתה הסתבכות עם איזה 10 שקל (שבסוף הייתה לי חברה שפשוט שילמה מכספה), ובמחיר של 10 שקל לבקבוק שתייה קטן (הזכוכית הקטנים), ואני שתיתי שתיים, לא השארתי טיפ. לא מצאתי שיש מקום ל"שבח" את אותו מלצר. אך היה לי ידיד שהתעקש שמשאירים 15 אחוז תמיד. הטענה שלו הייתה שלפעמים זו המשכורת שלהם. למיטב הבנתי יש משכורת בסיס והטיפים לא אמורים להיות קשורים לזה. בשבילי הטיפ (ואני לא קמצנית, אני משאירה לפי היחס של המלצר והשירות, אם השירות מעולה, אני אשאיר לו 20 אחוז, ואם היחס נוראי ממש אז כלום. ובהתאם, כך גם 10 אחוז וזה נע בהתאם לשירות). זה הדרך "לדרג" את השירות שקיבלתי.... ואני לא אשאיר טיפ לאותו מלצר שהיה סנוב, לא טרח לקבל את הזמנתי (פעם ראשונה, הידיד שלי הזמין בשבילי, ובפעם השנייה הזמנתי ישר מהבר), ובהתאם לכך- המקום לקח הון על בקבוקי שתיה קטנים. קחו בחשבון שאני לא רוטשילד.
ביום ראשון שעבר יצאנו למקום על החוף ממש אחרי מסיבת הסיום-כל השכבה. בעיקרון, רק 20 אחוז מהחבר'ה הזמינו אוכל, אבל כולם הזמינו שתיה. המלצר שהיה בשולחן שאני ישבתי, לא היה הכי סימפטי וכמעט הוציא מאיתנו עוד קצת כסף כי הייתה הסתבכות עם איזה 10 שקל (שבסוף הייתה לי חברה שפשוט שילמה מכספה), ובמחיר של 10 שקל לבקבוק שתייה קטן (הזכוכית הקטנים), ואני שתיתי שתיים, לא השארתי טיפ. לא מצאתי שיש מקום ל"שבח" את אותו מלצר. אך היה לי ידיד שהתעקש שמשאירים 15 אחוז תמיד. הטענה שלו הייתה שלפעמים זו המשכורת שלהם. למיטב הבנתי יש משכורת בסיס והטיפים לא אמורים להיות קשורים לזה. בשבילי הטיפ (ואני לא קמצנית, אני משאירה לפי היחס של המלצר והשירות, אם השירות מעולה, אני אשאיר לו 20 אחוז, ואם היחס נוראי ממש אז כלום. ובהתאם, כך גם 10 אחוז וזה נע בהתאם לשירות). זה הדרך "לדרג" את השירות שקיבלתי.... ואני לא אשאיר טיפ לאותו מלצר שהיה סנוב, לא טרח לקבל את הזמנתי (פעם ראשונה, הידיד שלי הזמין בשבילי, ובפעם השנייה הזמנתי ישר מהבר), ובהתאם לכך- המקום לקח הון על בקבוקי שתיה קטנים. קחו בחשבון שאני לא רוטשילד.