סוגיה מעניינת

kiticat

New member
סוגיה מעניינת

ביום ראשון שעבר יצאנו למקום על החוף ממש אחרי מסיבת הסיום-כל השכבה. בעיקרון, רק 20 אחוז מהחבר'ה הזמינו אוכל, אבל כולם הזמינו שתיה. המלצר שהיה בשולחן שאני ישבתי, לא היה הכי סימפטי וכמעט הוציא מאיתנו עוד קצת כסף כי הייתה הסתבכות עם איזה 10 שקל (שבסוף הייתה לי חברה שפשוט שילמה מכספה), ובמחיר של 10 שקל לבקבוק שתייה קטן (הזכוכית הקטנים), ואני שתיתי שתיים, לא השארתי טיפ. לא מצאתי שיש מקום ל"שבח" את אותו מלצר. אך היה לי ידיד שהתעקש שמשאירים 15 אחוז תמיד. הטענה שלו הייתה שלפעמים זו המשכורת שלהם. למיטב הבנתי יש משכורת בסיס והטיפים לא אמורים להיות קשורים לזה. בשבילי הטיפ (ואני לא קמצנית, אני משאירה לפי היחס של המלצר והשירות, אם השירות מעולה, אני אשאיר לו 20 אחוז, ואם היחס נוראי ממש אז כלום. ובהתאם, כך גם 10 אחוז וזה נע בהתאם לשירות). זה הדרך "לדרג" את השירות שקיבלתי.... ואני לא אשאיר טיפ לאותו מלצר שהיה סנוב, לא טרח לקבל את הזמנתי (פעם ראשונה, הידיד שלי הזמין בשבילי, ובפעם השנייה הזמנתי ישר מהבר), ובהתאם לכך- המקום לקח הון על בקבוקי שתיה קטנים. קחו בחשבון שאני לא רוטשילד.

תראי אין כזה דבר לא להשאיר טיפ אבל

כמובן שזו זכותך להחליט כמה את מוכנה להשאיר. אם אני מרגיש שקיבלתי שירות מצויין אני אשאיר יות רמהרגיל וכך גם להיפך

get well

New member
רוב המלצרים עובדים על טיפים בלבד!!

ובנוסף המלצר לא אשם שהבעל הבית גובה במחירים מופקעים... רק תזכרי את זה..

kiticat

New member
למה אין דבר כזה להשאיר טיפ?

אם היחס (או החוסר יחס, כאמור אני לא זכיתי לשום שירות ממנו, כי הידיד שלי נאלץ להזמין בשבילי) שלו היה גרוע, מדוע שאני אתגמל אותו על כך?

get well

New member
תחשבי על זה ככה...

רוב האנשים לא מבינים שזה לא מלצר פר שולחן בד"כ למלצר יש הרבה שולחנות והוא צריך לשרת כמה שולחנות במקביל אז אם השירות מתעכב או לא 100% זה רק בגלל שיש עומס ולא בגלל שהוא מזלזל..(למעט מקרים קיצוניים) בכל מקרה להשאיר טיפ לפחות 10% זה לדעתי חייב להעשות..הגישו לך לשולחן פינו לך מהשולחן...כל זה לא כלול במחיר

kiticat

New member
אז זהו

שאני לא אכלתי. לא היה מה לפנות, כי את הבקבוק הראשון לקחנו איתנו ובסופו של דבר זרקנו בעצמנו לזבל (זה איזור פתוח כזה והיינו על הרגליים רוב הלילה- בכל זאת על החוף), ואת הבקבוק השני הזמנו ישר מהבר.

get well

New member
טוב נראה לי שזה מקרה ממש קיצוני..

גם לי יצא לפעמים לקבל חרא של שירות ובמקרה כזה אני משאירה 10% שבשביל מלצרים (וזה אני אומרת מנסיון) זה ממש לא בשמיים...

kiticat

New member
אם אני יושבת בתנובתה

עם חברות ומזמינות שתיה או לכל היותר מנת גלידה קטנה, ולשלוש בנות החשבון לא יוצא יותר מ30-40 שקל, מה אנחנו אמורות להשאיר? 3 שקל? לא. אני משאירה 10-20 שקל. על בקבוק קולה שעלה 10 שקל, אני אשאיר שקל? קצת רציניות..... ובעיקרון, לא היה שירות כלפיי כלל.... אז בעד מה אני אשלם?

ayala26

New member
בדיוק! וזה גם מזכיר לי

שהיו שתי נשים מבוגרות מעצבנות שהזמינו צ'יפס בלבד. במקום שעבדתי בו 10% היה כלול בחשבון הסופי ואותו היינו מגישים לשולחן והן אמרו "אבל צ'יפס זה 18 שקלים לפי התפריט ולא 20". הסברנו להם על ה-10% והן התעצבנו "אבל הגשת לנו רק צ'יפס!" אז המלצרית השניה שהיה לה יותר אומץ ממני הסתכלה על השולחן, כולו היה מרוח מקטשופ ואמרה להם "ולנקות אחריכם זה בהתנדבות??"

kiticat

New member
בשביל זה יש משכורת

או אמורה להיות.... בכל זאת, אם הייתי יושבת ואוכלת משהו עם חברה- אז המצב היה שונה. אבל קיבלתי שתיה. איזה בלאדן השארתי אחריי? איזה צורך גרמתי לו? כלום. אפילו הבקבוק הוזמן על ידי אדם אחר, ואת הבקבוק אני פינתי בסופו של דבר לפח הזבל. ושוב. נגיד 10 אחוז... אז אני אמורה לשלם שקל?

ayala26

New member
אבל ה-10% זו היתה המשכורת

והטיפים שמעבר ל-10% וככה זה ברוב המקומות. ותאמיני לי עשיתי הרבה דברים שלא קיבלתי עליהם שכר כמו לדאוג שהשירותים יהיו נקיים, לטאטא עלים (זו היתה טרסה) ולאסוף קרטונים של פיצות שילדים זורקים פשוט בין השולחנות אחרי שהם קנו את הפיצה בדלפק ולכן לא משלמים שירות.. וכן, אם שקל זה 10% אז שקל. שקל ועוד שקל ועוד שקל ועוד שקל - זה השכר של המלצרית. ודרך אגב, אם אני מזמינה משהו בבאר ולוקחת אותו איתי לשולחן אז אני משאירה טיפ לבארמן...

kiticat

New member
לפי החוק

מלצר אמור לקבל משכורת בסיס והטיפים זה בנוסף. אם זה לא ככה, אז המלצר צריך לקחת את זה בחשבון, ובמיוחד כשהוא מתנהג כמו חמור לידנו. אם כל מה שרצינו היה שתייה, היינו הולכים לסופר. אבל כשאת יושבת במסעדה את מצפה ליחס. וכשהיחס הזה מגיע בצורת זילזול ומעבר לכך- אז לא רק שאת לא מעוניינת לצ'פר את המלצר- אלא נעשה לך חשק ללכת ולהתלונן. אני לא נוהגת לשלם למלצרים גסי רוח. אבל את אלה שאני נהנת משירותם אני מתגמלת עד כמה שאפשר...

get well

New member
בתכלס זה לא קורה../images/Emo70.gif../images/Emo31.gif

וזה מה שחשוב. אני אישית ביררתי במלא מקומות ואני לא מכירה מקום אחד שמשלם שכר בסיס אם כבר אז רק השלמות למינימום...ככה זה

get well

New member
מספיק שהגישו לך ומספיק שתפסת

שולחן שבמקומך יכלו לשבת אנשים שהיו מזמינים גם במאתיים ש"ח ומכאן שהטיפ היה יותר גבוה..זה מספיק עילה להשארת לפחות 10 %

kiticat

New member
אני עדין לא חושבת שיש מקום להשאיר

שקל. זה נראה מטומטם. (אלא אם כן יש כוס טיפים ליד הברמן שבאמת היה חמוד ואדיב). ואני עדין חושבת שהמלצר היה גס רוח.. אגב, מניסיון אישי, מלצרים פחות אדיבים על מלצריות, אתם חושבים שזה נכון?

גברת ע

New member
מה שכתבת נכון , אבל

יש לא מעט מלצרים מתנשאים וסנובים שמשוכנעים שחייבים להם משהו

peace a love

New member
אני המלצר המעצבן שלך!!!!!!

לא יכולת להשאיר לי קצת טיפ?!?!?!?! סתתתתתםםםםםםםםםםם אני לא המלצר. תנסי להבין את המלצר שלך, בטח היה לו יום קשה, עמוס, ובגלל זה הוא לא היה מרוכז כלכך. אל תתקמצני, תשאירי קצת טיפ למסכן.

פשוש3

New member
לא כל כך מסכים איתך

גם אם למלצר היה יום קשה,כל לקוח שבא למסעדה\אירוע צריך לקבל שירות מהמלצר(מה לעשות זה התפקיד,לתת שירות) ותאמין שלי שגם אם היה לך יום קשה אם תתעלה על זה ותתן שירות טוב וחיוך מדי פעם,הטיפ יעשה לך טוב על הלב

גברת ע

New member
צודק ביותר ממאה אחוז

וגם אני כשעבדתי במלצרות אחרי שתיים ואפילו שלוש משמרות הייתי נותנת את השירות הכי טוב שרק אנייכולה לכל מי שהייתי צריכה בין אם הוא היה איש נחמד שהיה לי סיכוי גדול לקבל ממנו טיפ ובין אם לאו אם הייתיעצבנית/עייפה/בדכאון/מצב נפשי או פיזי רעוע הייתי הולכת לכמה דקות לשירותים שוטפת פנים, אם הרגשתי צורך לבכות (מתוך עייפות) היתי יושבת בשירותים בוכה קצת וזהו אף לקוח לא צריך לסבול ולהתעניין בי אותו מעניין השירות שהוא יקבל וזהו וככה זה וגם אנחנו שאנחחנו הולכים למסעדה או לא יודעת לאיפה לא מעניין אותנו וגם לא אמור לעניין אותנו היום הקשה של המלצר

למעלה