סוגיה צרכנית

smaug777

New member
סוגיה צרכנית

שלום לכולם :)
השאלה שלי נוגעת יותר למדיניות ונהלים במוקדים...
יצא לי במספר הזדמוניות לשוחח עם מוקדניות ובכל פעם יש תחושה שמנסים להיפטר ממך... לא באמת מנסים לפתור את הבעיה אלא מנסים רק לעבור לשיחה הבאה כמה שיותר מהר.
השאלה שהכי מחרפנת אותי כצרכן היא "עם מי דיברת" ואני באמת תוהה, במערכות המתוחכמות של היום, כאשר נציג עונה לשיחה שלי - האם שמו ופרטי השיחה לא נרשמים לכם במערכת?
היה לי מקרה שבו הבנק גבה ממני עמלות שלא היה אמור לגבות, מה הקטע הזה עם זה שהמוקד לא מוסמך לטפל בזה ומפנה לסניף? אני יכול להבין שיש דברים שהם מעבר לסמכות של גורם X אבל נניח וזה המקרה, שירותיות מתוקנת הייתה שאני מביא את הבעיה לידי המוקדן, המוקדן הולך ובודק את הפרטים עם הסניף וחוזר אליי עם תשובה.. ולא שהוא שולח אותי לאתר את הבנקאית צילה מבין כל הבנקאים בסניף שלי ואם חלילה היא לא נמצאת אז שום דבר לא יכול לזוז.

לפעמים נוצרות סיטואציות בהם אני כצרכן מבקש לקבל דברים המגיעים לי על פי חוק - למשל פיצוי בגין איחור טכנאי... למה צריך להגיע עד כדי הגשת תביעה כדי שהחברה תואיל בטובה לתת לצרכן את מה שמגיע לו על פי חוק? למה זה לא יכול להיגמר בשיחה הראשונה למוקדנית?

כל אלה מביאים אותי למסקנה שאין כזה דבר אדם שיודע לתת שירות, כי ב 99% מהמקרים שום דבר לא תלוי בנותן השירות.

הנה שאלה פשוטה: מדוע כאשר צרכן לא משלם חשבון בזמן הוא יאלץ לשלם ריביות ואילו כאשר חברה גובה תשלום יתר היא לא מחזירה אותו עם ריבית?

nofi1456

New member
כמה שיותר מהר=כמה שיותר כסף

לצערנו (נראה לי..תלוי מאיזה צד מסתכלים) ככה זה היום..
החברה לא באמת רוצה לטפל בתלונה שלך אלא היא רוצה לנפנף אותך עם איזו תשובה עלק מספקת, ובזמן שחסכו להרוויח עוד לקוח חדש, מרוצה ומשלם.
בתור נותנת שירות (דווקא לא במוקד אבל הכל אותו עיקרון)..אתה ממהר יותר = אתה דוחף יותר = אתה מוכר יותר.

שיחה למוקד שהתוכן שלה הוא תלונה יכולה להתגלגל לעזיבת החברה, או פרסום שלילי של החברה, או לבקשת פיצויים כלשהם..החברות מנסות להימנע מזה.
הן מנסות לייאש אותך ולגרום לך לוותר על זה..הרי בסוף אם אתה ממשיך לשלם למי אכפת אם אתה מרוצה או לא.

החוכמה היא לא להיות נאיבי ושאנן ורכרוכי. לדעת לעמוד מולם. כשמשהו לא בסדר לא להתייאש. לדרוש את מה שמגיע לך..

זמני המתנה ארוכים, היעדר כלים לטפל בבעיות שלך, נהלים של החברה וכו'...באמת שום דבר לא תלוי בנותן השירות...אבל כל הצעקות מגיעות אליו כי הוא הקיר הראשון שנתקלים בו.

מאמינה שלא חידשתי לך כלום אבל זאת האמת.
אל תשאל שאלות פשוטות כי אתה יודע שהתשובה היא "ככה זה ואין מה לעשות"..יש כאלה שיגידו חרם צרכנים וכל מיני כאלה..אבל אני אישית התעייפתי מהדברים האלה.

smaug777

New member
כי הוא באמת קיר...

במקום לנתב את הפניה למי שמוסמך לטפל בה, הוא עומד עם תמרור עצור ומנסה להתיש.

לפעמים זה על דברים הזויים... התקשרתי בעבר כדי להודיע שמסיבה כלשהי החיוב של הסלולר לא ירד... הנחתי שכנראה הנציג הקודם הקליד את המספר של הכרטיס אשראי לא נכון ורציתי לתקן את זה שלא יחייבו אדם אחר. אני עד עכשיו לא מבין איך החיוב עבר להם אם מכלול הפרמטרים של כרטיס אשראי + תז + 3 ספרות אחרונות הוא שגוי אבל ניחא..
בקיצור, הנציג אומר לי "אוקיי בוא נעדכן אמצעי תשלום", ואז הוא מבקש 4 ספרות אחרונות של הכרטיס.. ומסתבר שהטעות הייתה באחת הספרות שם.. אז הוא אומר לי "אני לא יכול לעדכן"...
אני לא מבין את ההתנהלות המטופשת הזאת.. אני הלקוח, אני מודיע שעשיתם טעות ואתם מחייבים מישהו אחר במקום אותי...
הוא עוד מודיע לי שאני חייב ללכת למרכז השירות... למה שאני אבזבז את הזמן שלי על טעות שלהם? אז הודעתי לו שמבחינתי אני הודעתי על התקלה ואם הם רוצים לתקן אותה זו ההזדמנות אם לא, שיפתחו את ההקלטה של השיחה שבה הצטרפתי לחברה וישמעו מה המספר שאני אמרתי.

בסוף, אחרי שהחברה קיבלה reject מחברת האשראי הם יצרו איתי קשר, חזרתי שוב על מה שאמרתי מקודם... ואז הם הלכו לשיחה המוקלטת וראו שהם טעו במספר...
ואני שואל - כל הבלאגן יכל להמנע אם הנציג היה קצת יותר מגדיל ראש... אז בסדר, זו סיטואציה שחורגת מהנהלים אבל לפני שאתה מחזיר לא מוחלט, תדבר עם הממונים עליך... הרי מדובר כאן על משהו שהוא אינטרס של החברה לא אינטרס של הלקוח.

nofi1456

New member
וואלה כל הכבוד לך

לא הרבה היו מודיעים לחברה על זה שהם לא חויבו (לעומת האנשים שהיו מתלוננים על חיוב גדול יותר)..לצערי זה לא מובן מאליו היום.

ההתנהלות שלהם באמת לא מובנת לי..אז מה אם הוא "לא יכול לעדכן"? זאת לא בעיה שלך.. עכשיו זה בידיים שלהם ויכול להיות שמישהו אחר נדפק..

אגב, עוד משהו שחשבתי עליו..היום כל אחד מתקבל להיות נותן שירות.
אין לך איזה "מבחן קבלה" או משהו כזה שבוחנים את יחסי האנוש שלך או האינטליגנציה או הסבלנות.
יוצא לי לא פעם להתנצל בפני לקוחות על התנהגות קלוקלת של קולגות לעבודה..
לפעמים מתוך חוסר אכפתיות, לפעמים מתוך טמטום..

ולך תדע על מי תיפול ועל איזה צד הוא קם בבוקר..

smaug777

New member
אני יכול להבין למה זה כך..

בארץ מדובר בעבודה זמנית של צעירים או בעבודה קבועה עבור אנשים שאין להם ברירה אחרת.... כפועל יוצא של שכר נוראי ותנאים מגוכחים לצד שורת הבטחות של חברות השמה כאשר הם מגייסים אותך .... זה יוצר הרבה מאוד מרמור.

אני די בטוח שאם חברות היו מתנהלות בצורה נכונה ולא יושבות על העורק הראשי של הנציגים שלהם שימכרו בכל מחיר ובכך גם הם מבטיחים הבטחות סרק שיוצרות אחר כך בעיות... אז המצב היה טוב יותר.

אני באופן אישי, לא משדרג ולא מוסיף ולא נכנס לשום תוכנית מבלי שקיבלתי עותק מהחוזה... ואם הנציג מבטיח משהו שלא כתוב בחוזה הוא צריך לשלוח לי חוזה מעודכן.

t o m a k

New member
לא בדיוק כל אחד

כשאני הייתי בחפש"ש וניסיתי להתקבל להיות נציג ש"ל הלכתי למרכז הערכה של חברת סלולאר וחברת כרטיסי אשראי..
אני חייב להגיד שלא זה ולא זה היו קלים במיוחד (גם לא קשים אבל בהחלט לא קלים) וזכור לי שבחברת סלולאר אני הייתי היחיד שעבר (בחברת אשראי אני לא יודע כי מרכז ההערכה היה בחברת כוח האדם)..
מצד שני כשהלכתי להתקבל כנציג תמיכה טכנית של חברת אינטרנט היה רק דינמיקה קבוצתית אז יכול להיות שיש משהו בזה..
אחרי שהייתי נציג שירות במשך שנה עזבתי את מקום העבודה אבל נשארתי לקוח של אותה חברת אשראי (מגיל 16 אני לקוח של הבנק שעובד איתה) ובאמת בתור לקוח הייתי המום מחוסר המקצועיות של הנציגים ולא הבנתי למה כל פרוצדורה צריכה לקחת 20 שיחות (כשאני יודע שבתור נציג יש לו אפשרות מהירה שלא תעכב אותו ואותי)..
במקרה שלך אם לא הייתי יכול לעדכן הייתי הולך לנציג בכיר או אפילו לראש צוות כדי שמי שיכול לעדכן היה מעדכן - זו הקטנת ראש ממש לא ברורה..

rasmus girl1

New member
רשום,

כל שיחה שאתה מבצע עם נציג שירות מחוייבת להיות מתועדת, במידה והנציג החצוף לא תיעד (ויש כאלו שחושבים שאם הם לא יתעדו שיחה שלא הלכה להם טוב אז אף אחד לא ידע מזה) אז יש מה שנקרא 'טביעת אצבע' שאפשר לראות איזה נציג נכנס לפרופיל לקוח (כלומר למנוי שלך), הטביעת אצבע נגרמת בגלל שכשנציג מגיע למשמרת הוא מחוייב להזין את הפרטים שלו במחשב בשביל להיכנס לתוכנה..
בנוגע לבנק, אני יכולה לומר לך שזה תלוי באיזה בנק אתה, אני לא אציין שמות אבל בבנק שלי אם יש משהו שלא יכול להיות בטיפול הנציגה אלא רק בטיפול הבנקאי אז הנציגה מעבירה את הפרטים לבנקאי והם חוזרים אלי מהבנק, לעומת זאת חבר שלי בבנק אחר ואצלו קורה בדיוק כמו אצלך- כמעט כל דבר שהוא מתקשרר לברר אומרים לו 'תיגש לסניף שלך, אנחנו לא יכולים לטפל בזה'..

ולשאלה הפשוטה שלך- כשהחברה גובה תשלום יתר זה לרוב טעות אנוש ורוב הפעמים הלקוח כן מקבל איזשהו פיצוי ותאמין לי שגם מבצעים שיחה לנציג שביצע את הטעות, כשלקוח לא משלם חשבון זה בעיקר בגלל הקטנת ראש שלו.

בנוגע לפיצוי טכנאי- זה חוק מורכב ויש מאות אנשים ביום שחושבים שמגיע להם את הפיצוי הזה כשלא מגיע להם, מדובר בסכום לא קטן ואי אפשר לתת לכל נציג את האחריות שיקח לשיקול דעתו לפצות מתי שנראה לו.. פשוט לא. מה שכן מסכימה שזה לא צריך להגיע לבית משפט אלא להיסגר בחברה אולי במחלקת פניות הציבור של החברה שיהיו מוסמכים מספיק לדעת מתי ע"פ החוק ללקוח מגיע פיצוי טכנאי.

smaug777

New member
למה זה צריך להיות מורכב כל כך..?

מדוע לעשות מסך שמראה מתי אני התקשרתי למוקד ומי ענה לי...

פיצוי טכנאי הוא ממש לא מורכב.. חברות הופכות אותו למורכב כי הן חושבות שהן יכולות להיתפס לקטנות... תסתכלי בעמוד של המועצה הישראלית לצרכנות... כתובות עליו בקושי כמה פסקאות.. הוא מאוד פשוט. יש הגדרה של חלון זמנים ויש הגדרה של מהו ביקור טכנאי. לא צריך יותר מזה.

יש גם מקרים מגוכחים שחברות ממש מסרבות לשלוח טכנאי... זה קרה לי עם אמא שלי שהייתה לה בעיה באינטרנט... אני מתקשר במקומה לשירות מדווח על התקלה, עשיתי כל מה שהנציגה ביקשה והיא לא הצליחה לסדר את זה... אז הנציגה אומרת לי שעוד כמה שעות יצור איתי קשר נציג בכיר... אמרתי לה שהיא קצת התבלבלה אני לא הלקוח אני רק מסייע, אמא שלי הלקוחה..ואני גם לא מתכוון להשאר ולחכות לשיחה, אם הנציג רוצה לבזבז את זמנו בלנסות להסביר לאישה בת 70 איך להכנס לראוטר שיהיה לו בהצלחה... צריך ממש להתחנן בשביל שישלחו טכנאי הבייתה. זה עצוב.
בסוף כמובן שרק בעזרת איום הניתוק, הם הסכימו לשלוח טכנאי.

rasmus girl1

New member
זה לא מורכב,

והמסך הזה הוא רק במקרים נדירים בו נציג לא תיעד את השיחה, זה כמעט ולא קורה והיום גם לרוב אנשים מבקשים מס' פניה (כלומר המספר תיעוד שיחה).

ובפיצוי טכנאי גם ההפך, גם לקוחות חושבים שהם יכולים להיתפס לקטנות ולדרוש פיצוי כשלא מגיע להם.

לגבי טכנאי, יש חברות ויש חברות, לי למשל הייתה בעיה בממיר והתקשרתי למוקד הטכני של יאס, הנציג הטכני ביקש ממני לבצע פעולה מסויימת וזה הסתדר, אחרי יום הממיר שוב עשה בעיות, התקשרתי והם שלחו לי טכנאי כבר ליום למחרת..
הבעיה שאנחנו נוטים לזכור לרוב שירות רע שקיבלנו ולא שירות טוב, גם אם יהיו לך 10 התקלויות בחודש עם אנשי שירות, 9 מתוכם היו לשביעות רצונך ורק 1 לא אתה תזכור רק את האירוע הבעייתי האחד הזה ותכליל את זה על כולם.
זה נוגע לכל דבר בחיים לא רק לשירות.

smaug777

New member
אני דווקא זוכר שרותיות טובה כאשר אני נתקבל בה

ולו רק בגלל שהיא נדירה.

לרוב זה מגיע מארגונים ועסקים שבהם איש השירות הוא גם בעל העסק.

כחלחל

New member
אתה יודע מה זה "מראית עין"?

ובכן כמו שכבר אמרו אחרים אין באמת שרות לקוחות ואין באמת כוונה לעזור ללקוח.
מה שיש זה "מראית עין" של שרות לקוחות וכו'
מראית עין זה לעשות כאילו שיחשבו שיש על מנת למזער נזקים.
ומה התרופה נגד זה? תשתמש באותם כלים אל תצעק סתם, שלח מכתבים רשומים, איים, פרסם, תבע נזקים, הסלם את פנייתך (מלשון הסלמה לדרגים הגבוהים יותר) היה הישראלי המכוער, גם אם אתה לא ממש כזה וגם אם אין לך זמן/חשק להגרר בבתי משפט לתביעות קטנות.
גרום להם להבין שעל מנת למזער את נזקייהם כדאי להם לטפל בך כנדרש.
ואם תצמא חברה שפועלת בניגוד למה שכתבתי, תעודד אותם ותשתדל להתמיד לעבוד איתם.

(אני לא צוחק, זה קרה לי בסניף של רשת ארצית מאד מושמצת שבמשך מספר שנים מעניק לי שירות מצויין, מקצועי, והולכים לקראתי גם במחירים ככל שיכולים, שלחתי משוב חיובי אישי להנהלת הרשת ואני ממשיך לעבוד איתם למרות שזה אחד הארגונים הכי מושמצים בתחום העיסוק שלהם)

trilliane

Well-known member
מנהל
בקצרה

לגבי שם הנציג: כן, יש תיעוד אוטומטי של כל כניסה וכל פעולה; ודווקא משום כך לא פעם יש גם כ"כ הרבה שורות של פעולות שנעשו שזה למצוא מחט בערמת שחת... בקיצור, אמירת השם / התאריך עוזרת לנציג להתמקד ולאתר ביתר קלות את הפנייה הרלוונטית.

לגבי בנקים, יש פעולות שרק הסניף מורשה לעשות. אני מניחה שאם שאלת על תנאי חשבון שסוכמו / עמלות שנגבו ע"י הסניף, הפנו אותך לשם כדי לברר ישירות ושלא יהיה טלפון שבור. אגב, אני בלאומי, וכשקרה לי מצב שבו הפנו אותי לסניף הבהרתי שאם אפנה לאיזשהו סניף לא בטוח שזה יהיה הסניף שלי... ולמחרת התקשרה אליי פקידה מהסניף וסידרה לי הכול.

לפיצוי בגין איחור טכנאי יש תנאים מדויקים מאוד, רבים חושבים שמגיע להם גם כשלפי החוק זה לא. בלי פירוט קשה לשפוט.

כשהחברה גובה תשלום יתר היא בהחלט אמורה להחזיר אותו עם ריבית והצמדה + 16 ש"ח פיצוי (חוק חדש יחסית).

למעלה