סוגיה שעלתה אצלינו בפורום:

סוגיה שעלתה אצלינו בפורום:

מספרית - נשים הן הרוב במדינה : 51 או 52 אחוזים. מדוע אם כן אנו מדברות על נשים כ-מיעוט?

בקי2

New member
|כי אנו החצי הדומם , המדוכא../images/Emo122.gif

והנחות מכל בחינות: הזכויות , היחס , השכר אזרחיות סוג ב´ שמותר לרצוח , לאנוס , להכות וגם אם שפטו אותך לא נורא כי מקסימום יוצאים עם עונשים קלים או עבודות שירות ואם רצחת את אישתך , גם ירשת אותה ואת הילדים . אז מה רע ?

החצי הדומם???

מי אשם ב"דממה" הזו? האם מישהו מונע מנשים להצביע לכנסת?? לקדם מפלגות שיקדמו שינויים בחקיקה? האם מישהו מונע מנשים להבחר למוסדות המפלגות - ולבחור בהן נציגות??? האין הנשים "מתבכיינות" במקום לעשות???
כבר מזמן חיפשתי הזדמנות להחמיא לך על החתימה האישית שלך. אז הנה ההזדמנות !

בקי2

New member
החינון , ערבה../images/Emo63.gif

הכול נובע מהחינוך . זה מתחיל באגדות הילדים שהאביר הוא המציל והיוזם והנסיכה היא רק הפרס שמופיע בסוף. כלומר אנו חונכנו להיות פאסיביות מגיל צעיר. ומי שלא הולכת עם הזרם הזה נחשבת לשונה. השבוע היתה לי שיחה עם חבר לעבודה שאמרשכל הנשים המצליחניות שאתן הוא נפגש בזמן האחרון הן "רעות" התפתח ויכוח חביב ביננו. והפנתי אותו לקישור שדיבר על הנושא הזה בצורה צינית.
כלומר גם הצד הגברי חושב שהאישה צריכה להיות נחמדה פאסיבית וכבוד בת מלך פנימה נ.ב אוסיך מיד קישור ל"בדיחה" המדוברת. מה לעשות אבל גם אני נכללתי באותן "רעות" = מצליחניות האם זו מחמאה או עלבון ?

four seasons

New member
קראתי, רחוק מאוד מהמציאות

הדבר המעודד הוא תוצאת הסקר מתחת, זה סוג ניסיון של הומור שלעדתי כבר מזמן לא עובד וטוב שכך. לגבי היחס אל האישה כאל מיעוט, אני לא יודע מהיכן זה מגיע, אני תמיד ראיתי באישה רוב באוכלוסיה, בבניין המשרדים שאני עובד מעל 70% נשים, החל משני מנכ"ליות, לעשרות בכירות, מנהלות עד למזכירות ואני מניח שהמצב דומה במאות בינייני המשרדים בת"א וברחבי הארץ, אגב בעוף, המצב המדאיג הוא המגמה בארה"ב מאז ה11 בספטמבר, חזרה לדת ולתפקידים המסורתיים, הפגנות נגד הפלה, ונישואים לאותו בני בני זוג, הומוסקסואלים ולסביות, היתה כתבה מזעזעת על כל בגלובוס.

שמנתולה

New member
נשים הן מיעוט בדיוק כמו

שערבים הם מיעוט, הכל בעיני המתבונן... אולי כדאי לבדוק מי מנציח את הסטיגמה, נשים או גברים?

נשים הן מיעוט מפני...

שהן אינן ´כוח´. ואיך הן יכולות להוות ´כוח´ כאשר אינן מאוגדות? כאשר אינן עומדות אשה לצד רעותה? כשהן שמות רגליים לנשים אחרות? כשהן כל הזמן חשות מאויימות ע"י נשים אחרות??? כולנו הרי יודעות שכאשר אין ´אחדות´ הצד השני מרגיש בחולשה....ומנצל אותה לרעה. כשגברים רואים מה עושות נשים בשביל לזכות בגבר, למה שלא ירגישו כ"כ חשובים???

יש לי הרבה מה לומר בנושא

ואומר בערב. נשים הן לא מיעוט מספרי אלא מגזר הסובל מאפלייה שיטתית, בכל אופן. הן נכללות במיעוטים היות ובשל יחסי הכוחות בין המינים הן מקבלות יחס של מיעוט מופלה ומדוכא....שנמצא במגמת השתפרות אך עוד ארוכה הדרך.

"מיעוט" במשמעות הלא מספרית,

משמעו קבוצה המרכזת "אחרים" שיש להם מן המשותף. שהם אחרים משום המשותף שלהם. שחשים שאינם המרכז, שאינם שייכים למובן מאליו, שאינם חלק אינטגרלי של החברה. אחד המאפיינים של מיעוט כזה - זיהויו על פי התו המגדיר אותו - מבחוץ ומבפנים. עשי פעם ניסוי כזה: שאלי עשר נשים מה מגדיר אותן בעיניהן. הן יאמרו אולי, "אני אשת שווק, אמא ואשה". אולי יאמרו "אני סופרת ואשה", אולי יהיו מקוריות להפליא ויגידו "אני מנהלת בנק, יש לי תחביב של גינון, אני שיכת לאגודת הפועלות, ואני אשה". הנשיות מגדירה נשים, וזו תכונה של מיעוט. עכשיו שאלי עשרה גברים אותה שאלה. מי מהם יגיד שמה שמגדיר אותו, הוא שהוא גבר? (אל תרמזי מראש לכוון, הלו). להיות גבר הוא המובן מאליו. אשה? או, זה כבר מיעוט. אה, וכן - יש לי מחשב. אני בהתקנות. היי מחדש לכולן.

למעלה