סוגיה

bil101

New member
סוגיה ../images/Emo70.gif

נקודת המוצא לסוגיה: מצב הדומה למצבם של יאיר 33 ובת זוגתו לשעבר (שלמרות הסדרי הראיה הרחבים מאד עדיין פורמלית ניתן להבין שהמשמורת אצל האם) האם נכון לחנך את הילדים שיש להם- 1. בית ו...בית של אבא 2. בית של אמא ובית של אבא (ושניהם שלהם כמובן) אנא סמנו את התשובה הנכונה

יאיר 33

New member
אכן סוגיה

והיא לא סמנטית בכלל, אתה צודק שנכנס פה משהו שמוגדר כ"חינוך". בעיני ההבדל העקרוני בין שתי האפשרויות הוא שבאפשרות ב' יש בית לאבא ובית לאמא אבל אין בית לילד. התשובה בעיני משולבת משתיהן. להעביר את המסר שיש לו שני בתים לכל דבר. ועדיין, הבית העיקרי שלו, הוא הבית שלה. וכדי לראות מה נקלט, הכי פשוט לשאול את הילדים. אז אצלנו, תלוי מי שואל ומתי. יכול, מהנסיון האישי שלי להגיד שעם הגדול, מהיום שסיפרנו על הפרידה, הסברנו לו שיהיו לו שני בתים, וכדי להסביר היה זה טבעי להשתמש במונחים של "בית של אבא" ו"בית של אמא". היום, כשהוא איתה ואומר "בבית" או "הולכים הביתה" הוא מתכוון לבית שלה. כשהוא איתי הוא מתכוון לבית שלי. אם הוא רוצה להגיד לי משהו בעניין הבית שלה, הוא יגיד "בבית של אמא". אבל ...אם זר ישאל את הבן הגדול שלי איפה הוא גר, סביר להניח שיתן את כתובת האם, משתי סיבות: א. הבית של אמא, היה בעבר גם הבית המשותף של שנינו, וקיבל את מעמד ה"בית" בשנים עברו. ב. למרות הסדרי הראיה הרחבים, הוא עדיין נמצא שם יותר זמן מאשר אצלי. למרות שהוא עשוי לענות שיש לו שני בתים ולתת את שתי הכתובות, כי הוא בהחלט מתייחס לבית שלי כבית שני שלו, עדיין יש הבדל: כן יש לו שני בתים, אבל ההיררכיה ביניהם די ברורה. זוכר שהתייעצנו עם פסיכולוגית לפני הפרידה באיזה מונח להשתמש. היא נטתה לבחור באופציה א' (בית, ובית של אבא) כדי להשאיר את אחד הבתים כאי של יציבות בתוך כל המעברים היומיומיים האלה. היום במבט לאחור, נראה שהוא הצליח להפנים את המצב בדיוק כמו שהוא. מתייחס לשני הבתים כבית שלו, אבל "מרגיש" באיזשהוא מקום שה-בית, בה"א הידיעה הוא אצלה.

kisslali

New member
ווי, איזו תסבוכת

נדמה לי שכשיורדים לדקויות, בייחוד ברמת ההגדרות, לא רק סמנטיות, זה הולך ונהיה מורכב. יש משהו שמטריד אותי ולכן אני מעלה אותו שוב. אחד הדברים היותר מהותיים שהורים מעניקים לילדיהם הוא היותם דמויות לחקוי. לי היה חשוב שהילדים יראו במציאות שלהם זוגיות מתפקדת. מה קורה כשלילד יש שני בתים ונכנסת דמות נוספת לאחד מהם? הורות מזוגיות קודמת לא אמורה לבוא על חשבון זוגיות חדשה - זה בתיאוריה. מה במציאות? בעץ אחד אמר ביל (ולדעתי צדק) מותר וצריך לבנות חיים חדשים! אז איך עושים את זה בלי שהילדים ישלמו מחיר? מסקרן אותי איזה פתרונות יש לאחרים. ללי

חוויה מתקנת

כמה אני שמחה שהגיעו הנה בנים. זה אולי הדבר הכי טוב שקרה לי בזמן האחרון, לראות שיש גם אופציות גבריות אחרות. ואני מבינה פתאום עד כמה היכולת להישאר אב פעיל ומעורב היא תלוית אגו. אני מבינה עד כמה האקס שלי רואה את הכל מזווית של אגו (ואגו פריך מדי וילדותי), של ניצחון, של טובתו הוא ולא טובת הילד וזה מזעזע אותי אבל גם מרגיע שאני לא דפוקה לגמרי ושאכן יש אפשרויות נפשיות גבריות אחרות, כמו שניסיתי לדמיין. ואני מספרת את כל זה כי אצלנו לקח המון המון זמן עד שהילד סוף סוף הפנים שהבית של אמא הוא הבית ויש גם בית של אבא. אצלינו אין משמורת משותפת וגם הסדרי הראייה גמישים ביותר (בגלל עיסוקו וצרכיו של האב) אבל היתה ממש מלחמה סמויה בעניין הבית של אמא, בית של אבא. לקח המון זמן עד שלקחתי לעצמי את החירות לטחון לילד במח שהבית של אמא הוא הבית ויש גם בית של אבא ושזה בסדר גם להרגיש ככה וגם להגיד ככה. אולי כי גם אני וגם הילד היינו קשובים מדי להתרסקות האגו של האב ולא רצינו לפגוע בו? כן. טעות חמורה אבל היא מתוקנת בימים אלו. זה נורא נורא סבוך הדברים האלה אבל לי אין ספק שטובת הילד, גם במשמורת משותפת דורשת שיהיה בית אחד ראשי ועוד בית אחד נילווה.

kisslali

New member
אולי זאת שאלה מפגרת

אבל מה היה קודם? היו שני בתים אותו דבר? ואם כן, אז אולי זה לא עובד כי כמו שאת אמרת עוד קודם, תלוי עם מי עושים חצי חצי, או יותר נכון, מה מצב האגו של השותפים (לדעתי זה תופס גם לגבי נשים רק שפחות). ז"א שאם היית עושה את החצי חצי עם אחד בריא לגמרי, עם אגו מבטון, שבעיקרון היה מוכן אפילו לגדל לבד את הילד/ים, אבל רוצה את טובת/ם ולכן משאיר לך חצי מהזמן - אז כן היה טוב שני בתים? אני אישית לא שלמה עם זה, למרות המחקרים. אבל אם צריך לשים את זה מול פגיעה בקשר עם הורה אז אולי זה עדיף. ללי

מה פתאום

מה פתאום שני בתים אותו דבר. היה ברור מהתחלה שהילד גדל אצלי. הסידור נשאר אותו סידור מגוחך מהיום הראשון - יש שני ימי ראייה קבועים (בלי לינה) וכל סוף שבוע שני אבל כשהוא לא יכול ולא מתאים לו אז הוא לא לוקח. יענו חתם על ההסכם תוך כדי שהוא מסביר שהוא לא יעמוד בו. (ואכן בחלק הזה הוא עמד - הוא לא עומד בהסכם) את יודעת, אם היה עומד מולי מישהו עם אגו מבטון בטח לא הייתי מתגרשת ממנו... חחח... לא, אבל ברצינות, קשה לי לדמיין מישהו עם אגו מבטון כבן זוג, על זה אני מלינה פה לאורך ולרוחב כבר כמה וכמה ימים. אני יכולה להעיד רק על מה שאני מכירה או על ואריציה של זה - לי נדמה שבגילאים מאוד רכים (כשהתגרשתי הילד היה בן שנתיים וחצי) חשוב שתהיה מיטה אחת מוכרת וראשית, ועוד מיטה נלווית. יענו כן בית אחד שהוא הבית ועוד בית של אבא. אני לא יודעת להגיד באופן מושכל ואקדמי למה - ככה זה נראה לי מתאים עם החיים הספציפיים שלי, עם הילד הספציפי שלי - זה נראה לי פחות טירטור נפשי. אבל אני למשל, אם היו שואלים אותי, הייתי מאוד שמחה אם האבא של הילד שלי חוץ מלראות אותו פעמיים בשבוע אצלו בבית, גם היה קופץ בערב כשמתחשק לאחד מהם ומתקשר כל יום... הייתי מוכנה בשביל מצב כזה לעשות הרבה מאוד ויתורים, ולסבול אותו גם כשאני כועסת ועוד כהנה וכשמה. בקיצור - בית אחד ראשי, בית אחד נילווה, ויחסים מספיק תקינים בשביל גמישות ראייתית שבנויה על סמך הסד של ההסכם. זה נראה לי אידאלי.

למעלה