סוגיות במיסוי רווחי הון ריאליים

סוגיות במיסוי רווחי הון ריאליים

שלום לכולם, אני חדש בפורום. אני מנהל את תיק ההשקעות המשפחתי בעצמי. יש לי מספר שאלות מתקדמות בנושא מיסוי רווחי הון. אשמח אם מישהו יוכל לעזור עם תשובות. 1. עד עתה סברתי (לפי התשקיפים של תעודות הסל), שתעודת סל הצמודה למטבע חוץ, כמו למשל קסם סין, הרווח הריאלי מהתעודה בעת מכירה יחושב בקיזוז השינוי בשער החליפין של המטבע הרלוונטי (בדוגמא זו דולר הונג-קונג), ולא בקיזוז השינוי במדד המחירים לצרכן. האם זה נכון? יש מצגת של קסלמן וקסלמן שטוענת שהמדד הרלוונטי בעת חישוב המס הוא מדד המחירים לצרכן. 2. האם משלמים מס על רווח הון כאשר מחירה השקלי של התעודה לא השתנה (כלומר, לא היה רווח נומינלי), אך מדד הייחוס (המחירים או שער החליפין) ירד, כך שלמעשה נוצר רווח הון ריאלי ? האם כאשר התעודה עלתה משלמים מס רק על החלק של הרווח הנומינלי השקלי, או שמוסיפים לרווח ההון הריאלי גם את ירידת מדד הייחוס, אם הייתה כזו ? 3. אני מושקע באמצעות ברוקר ישראלי בקרנות סל אמריקאיות שעוקבות אחרי מדדי מניות או אג"חים מחוץ לארה"ב, ולפיכך חשופים לתנודות בשערי החליפין. איך יחושב רווח ההון הריאלי כאשר אמכור את התעודה בישראל ? לפי התנודה בשער הדולר מול השקל, או לפי התנודה במטבע אליו הייתה חשופה התעודה אל מול השקל? כלומר, האם יש הבדלי מיסוי בין קניית תעודת סל ישראלית שעוקבת אחרי מדד כלשהו בעולם לעומת תעודת סל אמריקאית כזו ? תודה, דותן.

aeonf

New member
אני התעמקתי בזה

ונואשתי. כל רו"ח אומר משהו אחר רק אלוהים יודע איך זה ממוסה בפועל.

למעלה