סוגיות מוסר וחברה: העוזרת בהריון

debby12

New member
מנהל
סוגיות מוסר וחברה: העוזרת בהריון

בעוונותי, בשל עומס עבודה, נסיעות ובכלל - יש לנו עוזרת פעם בשבועיים. אנחנו משלמים עליה מיסי מעסיק, נותנים לה מתנות בחגים. ומעבירים לה בשמחה בגדי ילדים "שווים" של חברינו ושלנו [כולם יודעים שיש לנו צינור הפצה כזה]

יש לה שני ילדים. לאחרונה היא הודיעה שהיא בהריון חדש (לא רואים כלום עדיין) ולכן היא רוצה לנקות יחד עם אחותה מעכשיו - שזה בסדר גמור מבחינתי

ההתלבטות שלי היא כללית יותר: מה לעשות בהמשך? אני מניחה שיקשה עליה לעבוד בהריון מתקדם ואז יש חופשת לידה

אין חופשת לידה בתשלום בארה"ב גם כשמשלמים עליה מיסים

אין לי בעיה להמתין כמה שתיקח חופשת לידה ולשמור לה את מקום העבודה. אבל זה מרגיש לי לא בסדר שהיא תאבד את הכנסתה. מצד שני מרגיש לי מטורף להמשיך לשלם לה 100% שכר כשהיא לא עובדת.

מה הייתם עושים/ות? <מעבר לאלה שירצו לקלל אותי על המצפון-עאלק המפגר שלי>

iris mom of two

New member
חכי ותראי.

אפשר לנקות בהריון מתקדם אם מרגישים טוב. את יכולה לתת לה טיפ בגודל בקור נקיון לקראת חופשת הלידה.
וכן יש סכוי שהיא לא תיקח חופשת לידה, או שאחותה תבוא לבד.

placid1

New member
אני הייתי אומרת לה שתשמחי להמשיך להעסיק אותה כשתחליט

לחזור מחופשת הלידה, שאת אורכה היא תקבע כמובן. הייתי נותנת לה מתנה (כספית) נדיבה לרגל הלידה, אבל לא הייתי משלמת כשהיא אינה עובדת אצלך.

אגב, כשאת אומרת שאת רוצה לחכות לה, האם הכוונה שלא תעסיקי מישהי אחרת בינתיים? גם אם היא לא תחזור במשך כמה חודשים? מנסיון שלי ולאור הקושי למצוא מנקה טובה ואמינה, יש לנו שתי מנקות שכל אחת מגיעה פעם בשבועיים וככה אף פעם לא נתקעים בלי, גם אם מישהי עוזבת.

CANADA101010

New member
לא מקלל - להפך מברך

הייתי נותן לה פעמיים לפחות ללא עבודה
אני נתתי 500 דולר
זה לא הפך אותי לעני ועזר מאד לעוזרת
לדעתי אחותה תגבה אותה בזמן חופשת הלידה
אנו חיים בעולם אכזר - כל אחד יעשה כיכולתו לשיפור

Midriff

New member
הייתי

הייתי מנסה להבין את התוכניות שלה להמשך ההריון ואחרי הלידה - האם היא מתכננת שאחותה תמלא מקום לבד לכל התקופה ולאיזה תקופה (זו לא לידה ראשונה שלה, אז היא בטח יכולה להעריך מה התוכניות שלה). זה יקל עלייך להחליט מה לעשות, בכל מקרה הייתי נותנת מתנה כספית יפה ללידה בפעם האחרונה שהיא מגיעה אלייך לפני הלידה

danakama10

New member
חופשת לידה תלויה בסטייט

בקליפורניה למשל, יש.
אני ממליצה לך חום לעבוד עם חברת נקיון (אפילו עם אותה מנקה אם היא תתחיל להתייחס אל עצמה כעסק). החיים מספיק עמוסים ולהפוך למעסיקה בתחום הזה נשמע לי כמו כאב ראש אחד גדול.
יש לך מושג מה החוקיים בתחום? יכול להיות שאסור לך לפטר אותה אם העבודה קשה לה, ותצטרכי לתת לה לבצע משימות שקל לה לבצע? אין לי מושג.
המצב הנוכחי נשמע לי קצת מוזר. לא רואים את ההריון והיא כבר מצרפת את אחותה? סימן שכבר קשה לה. האם היא מצפה שתשלמי אותו הסכום שילמת עד כה למרות שעכשיו יש 2 מנקות?
בינתיים חכי ותראי מה קורה, ובררי היטב את החוקים בנושא.
אם מתישהו תאלצי להפסיק את עבודתה, אני שוב ממליצה לעבוד בעתיד עם חברת נקיון ולא את כמעסיקה.

debby12

New member
מנהל
אני לא מעוניינת לעבוד עם חברת נקיון

שמרוויחה על גבן של הנשים העניות שנאלצות לעבוד עבורה.

כן, אני יודעת שזה יותר "כאב ראש" להעסיק ישירות. אבל מסיבות אידיאולוגיות, זו הדרך בה אני בוחרת

היא לא מצפה שאשלם לה יותר .כבר יצא בעבר שהיא הביאה את אחותה. ככה הם מסיימות במחצית מהזמן ומספיקות בית נוסף.

danakama10

New member
את יכולה לשלב -

להעסיק דרך חברה ולתת בסוף כל ניקוי טיפ ישירות למנקה, או כאמור לעבוד ישירות עם מנקה שמתייחסת אל עצמה כאל חברה.
בכל מקרה, רצונך הוא כבודך

debby12

New member
מנהל
תודה רבה לכל העונים והעונות

מאמצת בחום את ההצעה לתת מתנה נדיבה לחגים ואחר כך מתנה נדיבה לקראת חופשת הלידה כך שיכסו איזה פעמיים-שלוש כאילו היתה עובדת בהם.

לא פשוטים החיים. אבל מעשים טובים באמצע הדרך יכולים לעזור קצת

gal1245

New member
לעניין העסקת העוזרת

אנחנו חדשים כאן ורציתי לדעת איך משלמים מיסי מעסיק עבור העוזרת?
האם זה מקנה גם כיסוי ביטוחי כמו שיש בארץ, כשמשלמים לביטוח לאומי על העוזרת, או שזה תחת ביטוח צד ג' של הבית?
תודה!

Boston Guy

New member
הכי פשוט - להשתמש בשרותים של "לישכת שרות" שעוסקת בכך.

יש די הרבה "לישכות שרות" כאלה - חברות שעושות עבורך PAYROLL לעובדי משק בית, מטפלות, עובדים סיעודיים וכיוצ"ב. הם מטפלים בכל הבלגן של הטפסים שאת (המעביד) צריך להגיש לרשויות המס השונות במסגרת דו"ח המס השנתי שלך, עושים את ניכויי החובה לרשויות המס השונות (מס פדראלי, מס מדינה, ביטוח לאומי, FICA ועוד).

אפשר, כמובן, לעשות את זה לבד - אבל יש כל כך הרבה רשויות שונות שצריך לעבוד מולן (והמספר הזה משתנה בתלות במדינה הספציפית בארה"ב שבה את גרה) שיש צורך בלא מעט ידע שלא בהכרח נמצא במקום אחד.
זה מסמך ההוראות בנושא של מס הכנסה: ([URL]https://www.irs.gov/publications/p926[/URL] )
יש לשים לב שהמסמך הזה לא בהכרח מעודכן ב 100% - למשל יש חוק חדש במדינה שבה אני גר (מסצ'יוסטס) שמוסיף עוד מס של 0.75% מהמשכורת שצריך לנכות לעובד - חוק שנכנס לפועל בתחילת אוקטובר השנה (כלומר - משהו שהתחיל רק החודש). החוק הזה עדיין לא מופיע במסמך 926 של מס הכנסה הפדראלי, כי הגירסא האחרונה שלו עודכה ב 2018...

וכן - יש צורך גם בכיסוי ביטוחי לבית, בנוסף ל Workmans Comp שעיו את משלמת במסגרת המיסים השונים.

JimmyGee

New member
לא ברור לי מתי אתה נהפך למעסיק ונופל לתוך הרים של בירוקרטיה

אי אפשר להעסיק עוזרת כ contractor? אתה משלם לה, והיא מתעסקת עם הרשויות.
למה חברות יכולות להעסיק outsourced contractors ואני לא? אני לא רוצה להיות ה employer של אף אחד. זה מטכון וודאי לצרות צרורות.
אנשים משלמים פה שיכסחו להם תתדשא, יפנו להם תשלג, יצבעו / יסדרו / ינקו להם תבית.
מתי הם נהפכים ל employer ונחשפים לבירוקרטיה ותביעות workers comp?

gal1245

New member
תודה!

לא ידעתי שיש חברה שנותנת את השירות הזה. מעניין כמה צריך להפריש, כמה החברה לוקחת וכמה עולה הביטוח. כשאני חושבת על הזמן שיקח לי לברר ולהסדיר את כל העניין הזה בשביל ביקור של פעם בשבועיים אני תוהה אם לא עדיף לי כבר לנקות בעצמי

תודה רבה על המידע המועיל!

Midriff

New member
זה בד"כ לא המצב

רוב האנשים פשוט נותנים צק או מזומן למנקה, לזה שבא לכסח את הדשא או לבייביסיטר. רובם לא הולכים בדרך שהציע בוסטון גאי.
מה שכן, מוסיפים ביטוח אמברלה לבית ככה שאם משהו יקרה בבית ויחליטו לתבוע יש כיסוי.
למיטב הבנתי יש איזה מגבלה של שעות בשנה שמתחתיה לא צריך לדווח או לעשות את כל הדברים האלה

JimmyGee

New member
הכול עובד מצויין עד שקורה משהו

אנשים גם עושים ביטח רכב עם מקסימום $25,000. לא ש- $100,000 יספיק לתאונה עם ניפגעים.
הכול עובד כול עוד לא קרה כלום, או אם אין לך גרוש על התחת שאפשר לקחת ממך בתביעה.
השאלה מה קורה למשל עם העוזרת תובעת אותך כמעסיק (workers comp)?
Umbrella זה לא ביטוח עבודה ולא יכסה טביעות workers comp שתובעים אותך כ employer.

https://www.kin.com/blog/prevent-unexpected-cleaning-expenses

Boston Guy

New member
יש הרבה אנשים שחיים במנטליות של "יהיה בסדר" ו"לי זה לא יקרה"

ואכן - אם את מדברת על בייביסיטר שתעבוד עבורך, במצטבר, כמה עשרות שעות בשנה "לפי קריאה" - לא צריך להסתבך עם העניין של להנפיק לה תלוש משכורת.

אם ב"זה שמכסח את הדשא" את מתכוונת לקבלן גננות - הוא לרוב בין כה יוצר לעצמו איזושהיא ישות עסקית, ואמור לדאוג לעצמו (במסגרת הישות העיסקית הזו) לביטוחים, מיסים וכיוצ"ב.

אם מדובר באדם שמגיע לעבוד אצלך בבית בצורה סדירה (יש ימים מסויימים ספציפיים בשבוע, כל שבוע, ובהם יש שעות מסויימות שבהן את מצפה שהעובד הזה יתן לך שרותים) - רצוי שתדאגי לכל המסגרת של תשלומי מעביד לעובד.
יען כי אם העובד\ת תחליט\יחליט לתבוע אותך בבית משפט - יש סיכוי לא רע שבית המשפט ימצא שאכן חלו ביניכם יחסי עובד\מעביד, ויהיו לזה השפעות פוטנציאליות רציניות מאוד על הארנק שלך.

למעלה