סוגייה - הטובים השניים מן האחד

imeilik

New member
סוגייה - הטובים השניים מן האחד ../images/Emo12.gif

אני מתכנן לטייל בקפריסין בשבוע הבא ההתלבטות היא בין תיק סבל + זוג שקיים לבין תיק סבל + דופן אחת בלבד של השקיים מבחינת נפח דופן אחת תספיק, השאלה האם זה לא פוגע ביציבות ?

רֶשֶף

New member
האם הגלגל אינו עגול? ../images/Emo13.gif

תלוי איזה משקל אתה הולך להעמיס בשק הזה. ככל שהמשקל גדול יותר, תצטרך לפצות עליו בהטיה של הגוף והאופניים לצד הנגדי ועד כמה שאני מבין בפיזיקה של אופניים, יש לזה השפעה "כלשהי" על ההיגוי. נראה לי שגם אם אתה בוחר בזוג שקים, כדאי לחלק את הציוד בין השקים כך שהמשקל יהיה פחות או יותר מאוזן, אחרת תחזור מהטיול כמו בננה
נראה לי עדיף לקחת שני שקים חצי ריקים (שישאר מקום למזכרות
) מאשר שק אחד מלא וכבד בצד אחד.

alonaski

New member
סוגיות של עשירים!!! ../images/Emo3.gif ../images/Emo8.gif

איזה כייף לך!!!! ישראל - תעשה חיים, ותסמן הייטב את צירי הרכיבה שלך + יומן מסע/רכיבה מדוייק כדי שאוכל להעתיק ממך בבוא היום...
אל תשכח לאכול חלומי!!!! הם מכינים אותה כמו סטייק על הגחלים וזו החלומי הכי טעימה בעולם!!!!! + מנות המאזטים שלהם!!!
אני מניחה שאתה מתכוון לרכב באזור המערבי של האי? פאפוס לכיוון צפון מערב?... מרחצאות אפרודיטי... - הרי הטאורוס?... וכד'?... הרי הטאורוס מכוסים ביערות של ארזים!!! מדהים!!!!

יורם חן

New member
ישראל, נפגשתי השבוע עם דורון הרי

שהוא מדריך אופניים ומורה דרך מנוסה מאוד והוא סיפר לי על טיול שהם עשו בקפריסין ורכבו שם בסינגל שאורכו 10 ק"מ לפחות והוא לא היחיד שם (הסינגל). אני יודע שיש מידע על מסלולים גם בלישכת התיירות של קפריסין- היה גם מאמר של נמרוד כהן במגזין אופניים (אם תצטרך אני אוסיף חומר משם). אם אתם לא סגורים כבר על הפורמאט, שווה לברר עוד קצת ע"מ להוציא את המקסימום מטיול שטח שם. תעשו חיים

imeilik

New member
תודה לכל המגיבים

האמת היתה לי תקווה שאולי היה דפוק אחד לפני שרכב רק עם שק אחד, אבל נראה לי שרשף צודק ועדיף שקיים חצי ריקים אבל מאוזנים. אני מצטרף לטיול כטרמפיסט ולכן אני לא אתערב בבחירת המסלול, אבל אני מבטיח לתעד במפות סרוקות תמונות ופרופילי גובה מרחק

ג'והן דן האגדי ממצפה רמון היה רוכב

עם תיק בצד אחד על אופני "ריג'יד" (יענו- בלי בולמים) ב"מרעולים" (יענו-סינגל טרקים) במדבר. זה לא כ"כ הפריע לו... הצעתי: תמיד מומלץ לעשות "ניסוי כלים" לפני שיוצאים לטורינג- כדי לכוון את התיקים כמו שצריך (ממליץ מניסיון) תנסה ותראה אם זה מפריע לך...

alonaski

New member
המידע של לשכת התיירות הקפריסאית

לגבי מסלולי רכיבה... הוא די מצ'וקמק!
ולא ממש ברור... הייתי אצלהם וקבלתי מהם תיקיה עם צילומים של מסלולי רכיבה על גבי איורים מאוד סכימתיים של מפות... לא משהו שהייתי יכולה להעזר בו באופן בטוח!
אין מה לסמוך על החומר הזה מהשגרירות הקפריסאית...

IlanShacham

New member
לא ניסיתי לרכב רק עם צד אחד

אבל אני נוטה להסכים עם רשף - עדיף שיהיה חצי ריק ומאוזן. אם אתה רוצה אני יכול להשאיל לך סט תיקים מצוין.

למעלה