סוגייה לדיון....

M o n a L i s a

New member
סוגייה לדיון....

למי שלא מבין מאיפה צצתי, הצגתי את עצמי בשירשור שנמצא למטה...
. אני וחבר שלי ביחד כבר הרבה זמן, ובהתחלה למשפחה שלי היה קשה לקבל את העובדה שהוא לא רוסי, למשל סתבא שלי עד עכשיו אומרת: "אני לא אוכל לדבר ברוסית עם הנכדים שלי..." - כבר חיתנה אותנו
. ובכלל ההורים שלי עיקמו בהתחלה את הפנים, כי הם משום מה נעולים על זה שיהיה להם חתן רוסי (ושוב...מי הולך בכלל להתחתן ב10 השנים הקרובות???) גם אתם נתקלים בבעיות האלה? וללא רוסים שבנינו, איך המשפחה שלכם מקבלת בני זוג לא רוסים?

vk3

New member
בעיה מוכרת ביותר...

האמת שזו בעיה מאוד גלובאלית והיא קיימת לא רק בין ישראלים לרוסים, אלא בין כול החברות/ תרבויות/ עדות... כי פתאום את רוצה להכניס גורם זר למסגרת הברורה של החברה שלך וזה מעשה מרדני ומרעיש בחברתך... ורעש מיותר אף אחד לא אוהב...
+
=
אני רק בן 18 ( עוד שלושה חודשים) ואצלי במשפחה קורה משהו דומה ומאז שעלינו ארצה ואני מדבר על בנות
, פה ושם, מישהי מוצאת חן... אז השאלה הראשונה שעולה: " רוסיה ?!?!"... והאמתי שלאורך כול השנים זה גם הפך להיות טבוע אצלי ואני כבר מנסה פחות להסתכל על " ישראליות" ויותר על " רוסיות". מה שנקרא, אני מושפע... לא שמישהו יתלה
את עצמו ( או אותי) במשפחתי אם אתאהב בישראלית, אבל מתפללים
שזאת תהיה " רוסיה" ( ורומזים על כך בכול הצורות האפשריות- סבתא)... לאמא שלי גם, לכאורה, אין בעיה שאתחתן עם ישראלית ( רק שמעקמת פניה
)... בגדול אני מבין את כול העניין הסתום הזה, כי הרוב זה עניין המנטליות והחינוך, אבל, אבל, אבל... זה ממש לא אומר שלא ניתן למצוא מיזוג אפשרי בין הקהילות שונות
תמיד ניתן למצוא נקודות התלכדות, ממש כמו במתמטיקה...
וכול הדיבורים, הבקשות, עיקומי הפנים וכו' פשוט לשווא. אף אחד לא יכריע עבורך או יותר נכון עבור
, את מי הוא/ את תאהבי... בעניין האהבה אין ללכת על פי ה-
. כשבאמת תתאהבי
במישהו
ותדעי
שהקשר שלכם נחתם בשמיים
, אף אחד לא יעצור בעדך... ולמען האמת, אף אחד אפילו לא יינסה... אז בתכל'ס הקשיבי תמיד ל-
חמה
שלי...

SupermanZW

Well-known member
תגובה

אני יליד ישראל (ממוצא רוסי) אבל יש לי העדפה לבנות זוג רוסיות, גם בגלל היופי וגם בגלל המנטליות, והמשפחה שלי גם חושבת כמוני.

m a n k o

New member
אני ישראלית אבל חבר שלי רוסי

המשפחה שלו ממש אחלה ואני מסתדרת איתם טוב אני ממש לא חושבת שהם עיקמו את הפנים שהם שמעו שלבן שלהם יש חברה ישראלית.. להפך אני חושבת שאני די מוצאת חן בעיניהם חחח ובקשר למה שווק(?) אמר זה נכון שיש כאלה שמעדיפים יופי מסוים אבל מלא אומרים לי כל הזמן שאני נראית כמו רוסיה והיו כאלה שבאו אליי וכזה שאלו אותי תגידי איך קוראים לך טלי אם את רוסיה ולי תמיד היה פטיש לרוסים :>

YuLi825

New member
אמ..

אני ילידת רוסיה והיו לי כבר כמה קשרים עם ישראלים ודווקא לאמא שלי זה לא כל כך הפריע אלא דווקא לסבתא..מה שמראה שכמובן לאנשים מבוגרים יש יותר את ה"דעות הקדומות"(?) וקצת יותר קשה להם לקבל למשפחה שלהם או למעגל שלהם מישהו שלא ממנטליות או תרבות שונה.. למשל כשהיה לי חבר והוא דווקא היה מרוקאי אז המשפחה שלי לא ממש תיקשרה איתו, למשל כשהוא היה בא הביתה אז היו כל מיני שתיקות מביכות והם לא ידעו איך להתנהג אחד ליד השני אבל עכשיו יש לי חבר (האהבה הראשונה שלי
) והוא ממוצא רוסי (יותר נכון אוקראיני) ולמשל כשהוא בא אלינו אז למשפחה יותר נוח לדבר איתו כמובן שחלק אחד מזה זה השפה..שהם מעדיפים לדבר בשפת האם שלהם אבל גם היחס אליו שונה כאילו הוא אחד "משלנו" ופשוט יותר נוח לתקשר.. אבל בכלליות המשפחה שלי תהיה שמחה כל עוד אני אהיה מאושרת ללא שום הבדל במוצא פשוט יעדיפו מישהו מתרבות דומה. סורי על האורך של ההודעה :)

Angel lips

New member
לי אין בעיה כזו

בדרך כלל החברה שאני מסתובבת בא היא רוסים וככה אני יוצאת הרוב עם רוסים, לי אישיות יהיה נוח וגם להביא אותו הביתה לא יהיה בשבילי סיפור אני עצמי לא ארגיש בנוח להביא ישראלי לבית בגלל שזה המאכלים המנטליות.. אבל היו לי חברים ישראלים וההורים לא אמרו כלום...

water flower

New member
אני לא מבינה

למה כל האנשים שהגיבו כתבו "רוסי" ו"ישראלי". "להביא ישראלי הביתה" למשל...אממ כולנו ישראלים, מה שאתם התכוונתם לומר זה "צבר"\יליד הארץ וכו'. אני יודעת שזאת רק מילה וזה מובן שהכוונה הייתה למישהו שלא נולד ברוסיה, אבל כמו שאומרים "אלוהים נמצא בפרטים הקטנים"- זאת אומנם רק מילה אבל אם אנחנו לא נחשיב עצמנו כ"ישראלים" מי כן? כי רוסי זה תושב רוסיה וישראלי זה תושב ישראל...האם אתם עדיין מרגישים כתושבי רוסיה? לא נראה לי... ובכלל כל הקטע של הדבקת תוויות הוא לא נכון לדעתי...בקיצור- כולנו ישראלים, רק חלק ממוצא רוסי וחלק ממוצא אחר. לתשומת לבכם!

YuLi825

New member
אממ...

צודקת..הערה חשובה. אבל למען האמת אני כותבת "רוסי" או "ישראלי" מטעמי נוחות בלבד..כלומר זה יותר נוח לי לכתוב את זה מאשר לכתוב בכל פעם "יהודי יוצא רוסיה". אני אישית מחשיבה את עצמי ישראליה כמובן כמו הרוב בפורום לדעתי.. פשוט יותר קל לכתוב כך נראה לי...

Angel lips

New member
אוקיי תודה על הערה

לא חשבתי על זה לפניי, פשוט היה לי נוח להטבא ככה :) קיבלתי והפנמתי צודקת.. כולנו ישראלים.

SupermanZW

Well-known member
למה לסבך?

רוסי=יליד רוסיה (לא בהכרח תושב רוסיה), ישראלי=יליד ישראל (לא בהכרח תושב ישראל), אם נצטרך לקבוע לפי ארץ המגורים במקום ארץ הלידה זה יהיה מבלבל מאוד, גם כי יהיה קשה לשייך אנשים למוצאם וגם כי הרבה אנשים מתנסים בחיים במדינות רבות (סתם דוגמה, רוסי שמהגר לישראל, משם לגרמניה, משם לקנדה, וכו', אז בכל מדינה יזהה עצמו כאילו נולד בה למרות שכולם יודעים שאין זה כך?), אגב ישראלי ממוצא רוסי פירושו יליד ישראל שמקור משפחתו ברוסיה ולא רוסי שעלה לישראל, כאשר אומרים מוצא תמיד מתכוונים לדורות קודמים, אז רק כדי שיהיה קל יותר להבין משתמשים במינוחים המקובלים.

SExy LIps

New member
היי :)

מממ אצלי במשפחה...לאחותי היה אקס...רוסי... הם יצאו 3 שנים ונפרדו...כיום היא יוצאת עם ישראלי... אצלנו במשפחה זה לא חשוב עם הוא ישראלי או רוסי...העיקר שיהיה בנאדם טוב :) אגב נעים מאוד אני מרינה בת 17 וחצי...נולדתי בברית המועצות לשעבר עליתי ארצה לפני 13 שנה :) חדשה פה :)

vk3

New member
צודקת בהחלט... ../images/Emo70.gif

לכן אני תמיד שומר על מרכאות כאשר אני רושם " רוסי או " ישראלי"... זה בדיוק נושא הפורום. שאנחנו לא רוסים ולא ישראלים, אלא כולנו כאחד תושבי ישראל
וכולנו יהודים
. אני כמעט משוכנע שכול מי שמגיע לפורומנו משתמש במונחים אלו רק כדי להבדיל בין עולה ליליד הארץ... אבל אכן, רבים משתמשים במונחים אלו כדי להבדיל ולהפריד בין הקהילות. אני ממש שונא כאשר מישהו פונה אליי ושואל אם אני רוסי
אני עושה את עצמי ראש קטן ושואל אותו חזרה למה התכוון... כי אני יהודי לכול דבר ואם מישהו חושב אחרת אז, אז, אז... שייסתכל על האף שלי

Zot ani 1

New member
חחחחחח......אהבתי את "שיסתכל על

האף שלי"..............חחחחחחחחחחחחח ונכון עד כמה שאתה צודק אחרי הכל כולנו יהודים וזה מה שחשוב.... וגם אני שונאת כששואלים אותי אם אני רוסיה כי זה מעצבן.... אולי זאת פרנויה אבל נראה כאילו הם מנסים להבדיל אותך מהם בשאלה הזאת.....
אבל כמובן לא כולם יש כאלה שסתם מתעניינים.......

למעלה