סוגייה מאתגרת - לבקשת אבאגאה

s h l o m k e

New member
סוגייה מאתגרת - לבקשת אבאגאה

מה יקרה אם בעתיד הילד שלך יתבייש בך, ירצה שתכנסו לארון מול סביבתו, מול חבריו , בבית ספרו
לא יעזור כלום הוא פשוט יתבייש בכם, מה תעשו אז
שיבואו אליו חברים הוא יתבייש שאתם יחד בבית (את עם זוגתך, או אתה עם בחיר לבך). לאספות הורים הוא לא ירצה אתכם שם. הוא ירצה שתבוא גם "אמא" לאספת הורים או גם "אבא" במקרה השני.
מה תעשו אז
ברור לי שתדברו עם הילד ותסבירו לו, אבל האם תסכימו גם ואולי רק באופן זמני להכנס חזרה לארון בשבילו
להביא בו/ת זוג אלטרנטיבים לאירועים שבהם הוא מתבייש בכם
לשקר מול חברים שלו
ליצור זוגיות מלאכותית במקומות בהם הוא ידרוש
ואפילו אם זה רק זמני, איך באמת תגיבו על כך
ונגיד והסכמתם להכנס לארון, ונגיד שהוא אהב את זה, והוא ידרוש שמציאות מדומה זו תהפך למצב אמיתי, מה תעשו
"אמא אני אוהב את החבר הזה שלך, אני רוצה שהוא יהיה אבא שלי ..." אבא, היא נורא יפה, אני אוהב אותה יותר מהחבר שלך, אני רוצה שהיא תהיה אמא שלי, אולי תתחתנו
" איך תגיבו

אבא גאה

New member
אני אישית נגד כניסה לארון

גדל איתי חבר ששני הוריו היו חרשים כשהוא היה קטן הוא נורא התבייש בכך שהוריו חרשים ודרש מהם לא להגיע לביה"ס לאסיפות ו...לא הביא חברים הביתה. הם הסכימו.... הוא סיפר לי אחר כך שגם שכבר נגמל מההתביישות שלו בהוריו הוא לא ידע איך לבוא ולומר להם "זה בסדר, אני כבר לא מתבייש אתם יכולים לבוא"...והמצב נשאר כמות שהוא.... ילדים מתביישים בהורים שלהם כי הם שמנים /רזים / חנונים / ואלוהים יודע מה עוד..... אז מה? אמא שמנה לא הולכת לביה"ס מחשש פן ילדה ייתבייש בה? אני הייתי מברר מה בדיוק לב הבעיה - האם צוחקים עליו? מציקים לו? יורדים עליו? ומנסים יחד איתו לפתור את הבעיה - או לעבור ביה"ס/דירה אם יש צורך אבל להיכנס לארון? אני לא חושב..... אבל לך תדע - אולי ברגע האמת יהיה סנריו שאני לא יכול לדמיין כרגע שיגרום לנו כן לעשות זאת?

לא יכול לדמיין?

אין דבר כזה... האמת היא שההגנה העיקרית לילדים שלנו, ולעצמנו, היא בעובדה שכבר אי אפשר להכניס אותנו לארון... כל החברים שלהם מכירים אותנו.. כל השכנים יודעים... כל הגננותים והמורותים לעתיד - "בעניינים". כשילד נולד לתוך מציאות שאין בה ארון - נראה לי שזה הרבה יותר קל...

ash ash

New member
אותי אף אחד כבר לא יכניס לארון ../images/Emo70.gif

גם הילדים שלי (שיהיו, אני מקווה) לא. הדרישה מאדם להיות או להתחזות לאחר היא דרישה לא לגיטימית ולא משנה מהיכן מגיעה. ההורים שלי לא הצליחו ואפילו לא בן הגוז הפרנואידי שלי לא מצליח. אבל אני מאמין שחינוך לאהבת אדם, סובלנות ומגורים בסביבה נאורה יקלו על ההתמודדות עם הקשיים.

s h l o m k e

New member
גם לא ילדך פשושך שכל כך מבקש ../images/Emo35.gif

הוא מפחד ...... הוא מתבייש ...... הוא לא רוצה שתבוא לטיול הורים ........ פשוט תאמר לו "אותי אף אחד כבר לא יכניס לארון
"
זהו
שיתרגל
ואתה תבוא לטיול הורים על אפו ועל בושתו
אין הנחות

ash ash

New member
שלומק'ה. אנחנו יודעים שזה לא פשוט

שנינו הרי יודעים שזה לא כל כך פשוט. אבל בעיקרון התשובה נשארת לא מוחלט. ויתורים קטנים - אולי כן אם אין ברירה. אבל לא הסתתרות או שקרים

urizv

New member
מצד אחד מסובך ומצד שני טבעי

לדעתי לכל ילד יש תקופות שהוא מתבייש בהוריו, וכל סיבה טובה לכך,אמא שמנה, לאבא יש ביציות, אמא מגדלת שפם, תמיד יהיה לו במה להתבייש אבל הגיל הזה עובר וצריך להחזיק מעמד ולהתנהג כרגיל.

ציבונה

New member
להיכנס לארון?

לא נראה לי שזה אפשרי. אלא אם כן נעבור לארץ אחרת או סביבה אחרת שבה אף אחד לא מכיר אותנו. אין אצלנו מונח כזה ארון ולא נראה לי שלילדה יש. אם זה יקרה בעתיד התביישות נדבר על זה אבל בטח לא ארון.

למעלה