סוגייה מניינת

LoKKo

New member
סוגייה מניינת

האם אלוהים יכול ליצור אבן שהוא לא מסוגל להרים. יש כאן פארדוקס האם הוא אלוהים הוא כל יכול ... שמעתי הרבה תשובות מהרבה אנשים... ורציתי לשמוע את דעתכם.

masorti

New member
נו די כבר...

כל מחב"ש עול-ימים חושב שיבוא שוב עם השאלה הזו ויגרום לדתיים לנטוש את אמונתם. אולי כבר המדריכים בארגוני ההחזרה-בשאלה ינחו את הצעירים להביא אתגרים חדשים? אנא העבר את הבקשה למחב"ש הבכיר ששלח אותך. נ.ב. הויכוחים האלה לא שייכים לפורום זה. גש לפורום "נטעים" או "ביקורת המקרא" או "אתיאיזם".

ועכשו תענה על זה:

אם עץ נופל ביער, ואף אחד לא נוכח בנפילת העץ, האם הוא נופל? תחשוב טוב לפני שאתה עונה....

masorti

New member
תשובה: כן.

העובדה הפיסיקלית לא תלויה במדידתה (אלא אם כן עוסקים בתורת הקוונטים, וזה לא המקרה). התכוונת לשאול האם יש משמעות לנפילת העץ אם אין מי שרואה זאת. זו שאלה אחרת, והיא מתחום הפילוסופיה ולא הפיסיקה/כימיה/ביולוגיה.

TheBlueOne

New member
השאלה לא אמורה להיות:

"אם עץ נופל ביער, ואף אחד לא נוכח- האם הוא השמיע רעש?" , לא?
שלום לכולם.. :)

PolarBear

New member
מסורתי יקר,

אל תסיק מסקנות לגבי העולם החילוני לפי מושגים ששייכים לעולם החרדי. אין דבר כזה מחב"ש. הבחור הזה אינו מחב"ש, אלא סתם צעיר שכנראה שמע את הסוגיה הזאת לראשונה, והחליט להביא אותה לחברי הפורום. אני בטוח שהוא לא הביא אותה כדי לגרום לנטישת דתם של הדתיים. מספיק עם הפארנויה הזאת! ואין ארגוני החזרה בשאלה, ולכן גם אין מדריכים להחזרה בשאלה. (ואל תביא לי עכשיו את דעת אמת)

masorti

New member
דוב קוטב חביב...

אני לא חרדי ומעולם גם לא הייתי. אי לכך אל תניח שעולם המושגים שלי לקוח מהעולם החרדי. ואת הטענה שאין מחב"שים תספר לסבתא. מה בדיוק עושים ארגונים כמו "חופש", "דעת אמת" ו"הלל"? מרביצים תורה בתאילנדים? בטח שאביא לך את "דעת אמת". מה? הארגון הזה הוא פרי הדמיון שלי? אגב... תכף תטען שגם אתה חדש בפורומים הקשורים לדת, ומעולם לא הבעת עמדות אנטי-דתיות בוטות בויכוחים בין דתיים לאתיאיסטים.

מחב"ש

"מחזיר בשאלה", על משקל הכינוי שנתנו באתר חופש "מחב"ת" ל-"מחזיר בתשובה". נעים מאוד ומזל טוב עד 120.

תיקון קטן למסורתי

הלל איננו ארגון מיסיונרי, אלא ארגון המסייע ליוצאים לשאלה. ההבדל בינו לבין ארגונים מסיונרים נובע מכך שהוא אינו מפיץ חומר הקורא לחזור בשאלה, וכל הנעזרים בו פונים אליו. הלל לא פונה מיוזמתו ליוצאים לשאלה.

LoKKo

New member
זו ממש לא הכוונה

זו שאלה שנישאלה אותנו במסדרת היחידה שלי,אז רציתי לראות מה ההשקפות של האנשים פה. מה אתה ישר ניסחף?? לא כל העולם סובב סביב המלחמה בדתיים-חילוניים. ---------

דרשת ממני הרבה קריאה ../images/Emo13.gif

לא נורא. מה שעזר לי לקראת הבחינות (לספוג חומר בזמן קצר ומיד לשכוח ...) עמד לי גם כאן. לא ראיתי שמישהו כתב את התפישה כפי שאני מבינה אותה, ולכן אחזור ואומר את מה שכבר כתבתי: אלוהים אינו סטטי. הוא מתפתח. אם מתייחסים אליה כנקודת מוצא - הנחה הזו יכולה לתרץ הרבה קושיות.

StamNudi

New member
תשובה לשאלתך

האל, מתוקף היותו "על אנושי", לא נתון וכפוף למושגים אנושיים טבעיים כמו "יכולת"... לכן, שאלתך מנסה להקנות תכונות "אנושיות/טבעיות" לאל שמתוקף היותו כזה, אמור להיות מחוץ למערכת מושגים אלו. ישנה תשובה שניה, קצת פחות גורמת להרמת גבות: אלוקים גזר על עצמו לא להביא יותר מבול, ולכן אלוקים כרגע "אינו יכול" להביא מבול (מתוקף גזירתו על עצמו)! אזי, אם האל גוזר על עצמו משהו, הוא מחויב לגזרתו/הבטחתו ! לתגובתך אודה... Nudi

חמורגרם

New member
לאיודע על אבן,

אבל אם הוא יצר את עם ישראל והחזירו לארצנו למטרה מסוימת לא בטוח שהוא מצליח להרים משימה זו.

למעלה