סוגייה מעניינת שקשורה לנשיא קצב.

bhnadav

New member
סוגייה מעניינת שקשורה לנשיא קצב.

היום בתוכנית החדשות של דן מרגלית בשעה 17:00 בערוץ הראשון, השתתף טומי לפיד והתנהל דיון על סוגיות שונות, ביניהן על עניין נשיא המדינה משה קצב. יש פה שאלה שלדעתי ראוי לעסוק בה. בקצרה (ואח"כ בהרחבה) - בהתייחסות למצב שבו הדברים מובילים לכתב אישום ולהרשעה בהמשך של בית המשפט - האם באמת היינו רוצים לראות את משה קצב, נשיא מדינת ישראל לשעבר מבלה כמה שנים קשות בכלא, לצד עבריינים ופושעים, או שמא - מוסד הנשיאות וסמל הנשיאות חשובים יותרבעינינו, והיינו מוכנים לקבל מצב בו קצב בסופו של דבר מקבל חנינה ולא יושב בכלא (לצד פרישה מהחיים הציבוריים, "הוקעה" חברתית או דברים מן הסוג הזה). בדיון הוזכר המקרה של הנשיא האמריקני ניקסון ופרשת ווטרגייט. בסופו של יום, ניקסון התפטר מתפקידו (כדי להימנע מהדחה על ידי הסנאט) וסוכם כי סגנו פורד, מחליפו בתפקיד, ברגע שבו יתמנה לנשיא - יחון אותו ואכן כך היה. ניקסון פרש מהחיים הציבוריים והדבר התפרש בעצם כהודאה במעשים שיוחסו לו. וחזרה למקרה שלנו - האם הייתם הולכים קו בו הנשיא הבא שייבחר ייתן חנינה למשה קצב, שגם יפרוש מהחיים הציבוריים, או שמא נסבול את הבושה שבהכנסת נשיא לשעבר לכלא לכמה שנים, לצד פושעים ועבריינים אחרים, על מנת לאפשר משפט צדק ולהביאו לשלם על מעשיו.

bhnadav

New member
סליחה אם לא דייקתי בפרטים,

אני מניח שהרעיון מובן :)

טלמ

New member
אני חושב שמגיעה לו חנינה

עדיין מדובר בנשיא המדינה, שחוץ מהפרשה הזאת, הוא עשה המון בשביל המדינה ומילא את התפקיד שלו די טוב. מאסר לדעתי זה השפלה יותר מדי גדולה. הפרשה הזאת זה עונש מספיק גדול לאיש ציבור, יותר גדול מלשבת בכלא. טל

gershon17

New member
לא, ישיבה בכלא היא עונש גדול יותר

במיוחד כשהיא מצטרפת לרעש הציבורי. אם הוא יורשע באונס הוא ישב בכלא.

אשרת

New member
אסור לעשות איפה ואיפה.

ברגע שאתה נותן חנינה למישהו משום שהוא איש ציבור ואתה מתספק "בהוקעה"ש לא שווה הרבה, אתה לא יוצר התרעה מאנשי ציבור אחרים. עם כל הכבוד לקצב, הוא צריך לשבת בכלא, במידה והוא יורשע.

מה נהיה אתכם?! ../images/Emo46.gif

בהתייחס להאשמות, לכאורה, כנגדו.. הבנאדם צריך להנמק בכלא! מדובר על כתב אישום הכולל ארבעה מעשי אונס.
נשיא.. לא נשיא.. הרתעה, או לא.. מדינה מתוקנת צריכה לזרוק אנשים כאלה למאסרים ממושכים!

אשרת

New member
אה?!

אדון "אני כותב", אתה מוזמן לקרוא בשנית את ההודעה שלי. אני בהחלט תומכת בישיבתו בכלא. אבל לפני שהוא ישב בכלא, הוא צריך להיות מואשם, אני כותב.

מצחיק ועצוב שחמלתכם מופנית לאנס -

לפושע, ולא לקורבנותיו. אתם מכינים כבר את שקי הדמעות למיקרה שאולמרט ושות' ילכו גם הם לכלא?

Fasz

New member
תפקידו של נשיא המדינה הוא בעיקר

ייצוגי וסמלי - הוא מייצג את מדינת ישראל כלפי חוץ - כלפי מדינות אחרות, כלפי יהודי התפוצות, וכלפי פנים-העם אמור לראות בו סמל לאחדותו. כאשר דמות ציבורית מעין זו, מואשמת ואף מורשעת בביצוע אינוס, ושאר מעשים מגונים - אדרבא ואדרבא- יש להטיל עליו עונש כבד ביותר, אף כבד יותר מן המקובל, למען כל אזרח, אשר יראה בהגינותה של המערכת המשפטית, ובחוסר פניותיה. כיצד הציבור ירגיש באם הנשיא יתחמק מעונש כבד לאחר שביצע לכאורה, כמה וכמה מעשי אינוס, יחד עם מעשים מגונים אחרים? כמובן, שיש לקחת את מכלול הגורמים הללו (ואחרים) בחשבון. חוסר רצון להרשיע נשיא בשל היותו נשיא, ובכדי לשמור על כבוד מוסד הנשיאות, אינו מוסרי, ואף אינו חוקתי.

trigotrigo

New member
הוא עדיין לא הורשע,

אל תקבע עובדות בשטח, אפילו אם זה מה שמסתבר.

אשרת

New member
רק שניה...

ואם הוא יורשע, לדעתך הוא צריך לשבת בכלא, או שאתה תומך בדעתו של נדב?

trigotrigo

New member
אדם שהורשע צריך להיענש.

כמובן, שזכותו להגיש בקשה לחנינה, וזכותו של הנשיא הבא להחליט אם לחון אותו או לא.

אשרת

New member
האם מותר לו להגיש חנינה עוד לפני

שהוא בכלל התחיל לרצות את העונש?

trigotrigo

New member
הוא עוד לא הורשע,

ולכן אין טעם לדבר על זה כרגע. אם יורשע, ולכשיורשע, שיעשה מה שהוא רוצה.

אשרת

New member
איל!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלאתי היתה, כאשר אדם הורשע עלפי דין במעשה אסור כלשהו, האם הוא יכול על תחילת הריצוי להגיש חנינה? כן או לא. זה הכל.

trigotrigo

New member
אהה!!

חשבתי ששאלת מה אני חושב על מקרה היפותטי בו אדם שעוד לא הורשע מגיש חנינה
האמת שאיני יודע. אין חוק המסדיר את עניין הגשת החקיקה (פרט למקרה הספציפי בסעיף 11ב', לפיו נשיא לא יחון מי שעונשו אינו נקצב והורשע ברצח ראש ממשלה ממניע אידיאולוגי-פוליטי), ולכן לדעתי ניתן להגיש בקשה בכל מצב.

למעלה