סוגייה מעניינת

סוגייה מעניינת

לפי מה אתם מה אתם מתייגים שירים כקאנטרי? לפי כלי הנגינה? מוצא( + מבטא דרום ארה"ב)?סממנים אחרים שמייחדים את הז'אנר שאתם חושבים עליו? אני אתן לכם דוגמא: כששמעתי לראשונה את ג'סי פארל הרגשתי שמשהו מסריח. חשבתי פעמיים אם היא קאנטרי או לא בזמן שמיעת האלבום. הכלים המוזיקליים היו בוודאות קאנטרי, אבל הרגשתי משהו שונה, שזה בכלל לא דומה לשירי קאנטרי אחרים ששמעתי. ואז נקלט לי שאין לה אפילו מבטא דרומי. זה הדבר היחידי שמונע ממנה להיות קאנטרי? ואז התברר לי שהיא מקנדה
ואני חשבתי לעצמי מה היא קשורה בכלל שרה קאנטרי פתאום. מה דעתכם? בכל מקרה אני עדיין אוהבת את השירים שלה

West Doll

New member
לפי דעתי לא קשור למבטא או לא.

תראי למשל את קית' אורבן. הוא מאוסטרליה...עכשיו, מה הקשר אוסטרליה לקאנטרי? אם כבר אמרת על קנדה מה הקשר אז קחי את אוסטרליה בתור דוגמא. יצאו משם כמה זמרי קאנטרי שאני לא זוכרת כרגע (חוץ מקית' כי הוא קית')

West Doll

New member
אה ובקשר לכלי נגינה...

ברור שיש קשר בין הכלים למוזיקה. הרי כל ז'אנר במוזיקה מאופיין לפי המוזיקה שלו (ברוק/מטאל ועוד שיט כזה זה בד"כ צעקות ומלא גיטרות ותופים ובפופ יש את כל המשחקים האלו שמעוותים פה ושם את הקול של הזמרת ומוזיקה עם ביט קבוע בראפ לא נראה לי שצריך להסביר ועוד...) אז ככה גם בקאנטרי, מה שמאפיין את הז'אנר זה המוזיקה והכלים שמשתמשים כדי ליצור את המוזיקה. יצאה גם מן סטיגמה כזו על שירי קאנטרי שהגברים שרים בד"כ על בירה, וויסקי והאישה שמחכה להם בבית והנשים שרות על לב שבור ועל כמה שהן אוהבות את הגבר שלהן.

Colfax

New member
שימו לב לשיר קאנטרי

נטול כל סימנים שזהו שיר קאנטרי, ואף על פי כן הגיע למקום 10 במצעד הקאנטרי של בילבורד. כנראה שזה נחשב לשיר קאנטרי כי הוא הושמע בתחנות רדיו שמשמיעות שירי קאנטרי. Love and Theft - Runaway http://www.youtube.com/watch?v=3BiSWd4fHL4

LeAnnDylan

Well-known member
אממ

בעיקרון דבר ראשון אם זה מופיע במצעד של CMT זה קאנטרי
כמובן...
סתם האמת שבשבילי בדר"כ זה נחשב קאנטרי לפי הכלים המוזיקלים ולפי המבטא (כן אין מה לעשות בשבילי קית' אורבן הוא לא בדיוק קאנטרי) אבל כמובן שאני מוכנה לקבל גם כאלה בלי מבטא של ג'ניפר נטלס או ריבה מקנטייר אבל ככל שהמבטא ברור יותר וככל שיש יותר מנדולינות ובאנג'ואים
ככה זה נחשב יותר קאנטרי. מצד שני אנחנו אוהבים קאנטרי פופ אז למי אכפת אם לריבה יש או אין מבטא

למעלה