סוגיית הדופק

פנלאופה

New member
סוגיית הדופק

זו אני פנלופה, ההיסטרית מהמוקד! בכמעט שבוע שחלף מאז שגיליתי על ההריון אני במין לימבו מבלבל. מצד אחד, ברור לי שההריון יאבד, ואני רוצה להיערך כדי לעשות את הכל כמה שיותר קצר וקליל. בהקשר הזה אני משתדלת לא לחשוב על מה שקורה לי בגוף, ואם העניין עולה, אז ברור שבדקות האחרונות לא היה סימן וייתכן שזה כבר עבר, לא סיפרתי לאף אחד מלבד הגבר שלי, וגם איתו שלא כמנהגי אני לא מזכירה את המילה ובכלל לא מדברת על זה.
מצד שני, ברור לי שאני מלאת תקווה, תקווה חסרת ביסוס וחסרת תקנה. שיהיה לי הריון רגיל כל כך, שבסופו אני אהיה אמא. אני נהנית מכל רגע שבו אני בהריון, מתענגת על אוכל, מרוצה מהחיים.

ואם להמחיש את הברדק הנפשי, אני גם נמצאת בדד ליין מקצועי די נוקשה, אז אני חוששת שהזמן יעבור מהר מדי בלי שאספיק, וגם מחכה שהזמן יעבור כדי לעמוד על טיבו של ההריון.

בהתחלה חשבתי שאני חייבת לבחור אסטרטגיה עקבית, בין פסימיזם לאופטימיזם. להשקפתי אין עמדה מועדפת, בשתיהן יש יתרונות פסיכולוגיים ניכרים, למשל, גישה פסימית מקהה את האובדן העתידי, עוזרת להדחיק את ההווה, גישה אופטימית מפיחה תקווה בהווה, מאפשרת להאמין בחוזק העצמי, שגם עם הרע העתידי נדע להתמודד.

בשלב הבא הבנתי שאני טועה לגמרי, בשני דברים: קודם כל, אני לא באמת מחליטה איך להגיב להריון שלי. לא רק בהריון אני לא שולטת, אלא גם בקשת הרגשות שעולה בי. דבר שני, הרגשות באמת מעורבים ואני לא יכולה לנקות את החלקים הלכאורה לא רצויים. אני לא יכולה למנוע מעצמי מחשבות מתוקות, לא יכולה להעלים את הרגעים שבהם לא מרגישה כלום בגוף, והנה בטח נגמר.
אובדן השליטה הוא גדול יותר משיכולתי לשער. אבל אין פה בכלל טרוניה או תלונה, כן? אך ורק תיאור עובדתי של המצב.

אני בשלב השלישי עכשיו, והוא הרבה יותר פרוזאי. אני צריכה להחליט מתי לעשות בדיקת דופק ראשונה, בהינתן שאני נוסעת לחופשה באיטליה בין שבוע 7.4 לבין שבוע 9.3.

רק מציינת שבשתי ההפלות הנדחות שעברתי, בשבוע 8 פלוס כבר לא היה דופק. באחת מהן היה דופק בתחילת שבוע 7.

ואלו שתי האפשרויות שלי:

1. לעשות בדיקת דופק בשבוע 6.3. אם לא יהיה דופק אוכל לעשות הפלה לפני הנסיעה. הבעיה: אם לא יהיה דופק, אולי הרופאה תגיד שהגעתי מוקדם מדי, שצריך לחכות ואז אני נוסעת עם מועקת הלימבו.
הבנתי שדופק אמור להופיע 3 שבועות לאחר הביוץ, וב-6.3 בוודאות אצלי יחלפו מעל לארבעה שבועות.
2. לעשות בדיקת דופק רק לאחר השיבה מהחופשה, בשבוע 6.3. הבעיה: יכולתי לעשות הפלה קודם.

והשאלה שלי אליכן: מה הייתן עושות במקומי?!? פתרו את החידה ועזרו לפנלופה לקבל החלטה נבונה. אה, ואם אפשר אל תגידו לה כמו שאומר הגבר שלה, שזאת החלטה שלה, ושתפעל 'פשוט' לפי 'תחושת הבטן'.

shira3121

New member
הייתי בודקת דופק ב 6+3 אם את יודעת בודאות מתי היה הביוץ

אצלי ראו דופק כבר ב 6+0

אני הייתי בודקת אחרי החופשה

ונהנית מהצדדים המתוקים של ההריון במהלך החופש. נדמה לי שהיום אני מבינה שבאמת אין איך להתכונן. ואגב, יש אופציות ביניים: דופק איטי, עובר שלא תואם בדיוק לגיל ההריון ושלל מצבים שעלולים להחריף את הלימבו. אבל זו כמובן אני - זו שרצה ל 4 בדיקות בשבועות 4-7 והתחרטה על כל אחת מהן.

פנלאופה

New member
השתכנעתי משתיכן, נשבעת

תודה שירה ואיןאריות. כשקראתי את התגובה הראשונה, היה לי ברור שאעשה בדיקת דופק ב-6.3, וכשקראתי את השנייה נשמע לי הכי הגיוני לחכות ל-8.3...

בינתיים אין רגע דל. בצהרים קיבלתי שיחת טלפון מההמטולוגית והוזמנתי אליה במיידי. אובחנה אצלי קרישיות נרכשת, כלומר כזו שלא היתה בדם לפני ההריון, ולפתע הופיעה כעת. שני מדדים של אנטיגנים שהמקסימום הסביר עבורם הוא 20 נמצאים אצלי ב-40 ו-50.

אז מעכשיו גם קלקסן. זריקה ראשונה כבר שוחה בזרם הדם.

מיקה 00

New member
דבר ראשון לגבי זה שאבחנו אצלך בעיה ועכשיו את מקבלת

טיפול זה מעודד מאוד... זה רק מראה שלא צריך להקשיב לעצת הרופאים כמו אוטומט וטוב מאוד שעשו לך בדיקות אחרי 2 הפלות.....

לגבי הנסיעה שלך.... לדעתי ההחלטה צריכה להיות מבוססת בשוני של הפרצדורה במידה וחלילה וחס תצטרכי לעבור הפלה. משמע מה ההבדל מבחינת הגרידה אם חלילה וחס תצטרכי לעבור הפלה ותצטרכי לעבור גרידה מה יהיה ההבדל בין שבוע 6.3 לעומת אחרי שתחזרי מהחופשה? אם אין שוני הייתי עושה את הבדיקה לאחר החופשה... אם יש הבדל בפרצדורה הייתי עושה לפני החופשה.... מקווה שהבנת את הראש שלי

תגידי לעצמך כל הזמן שזה עובר חדש עם סיכוי חדש ועם תוצאה שאולי הפעם תיהיה תוצאה טובה.... מגיע לך לפנטז מחשבות נעימות תזרמי עם זה.....אני מחזיקה לך ולהריון שלך

ואני באה לבלבל עם אופציה שלישית

לא יודעת אם זה אפשרי וגם לא לגמרי זוכרת באיזה שבוע את כרגע, אבל יכול להיות שהייתי הולכת להיבדק הרבה יותר מוקדם. שבוע 5 וקצת, מתוך ידיעה שלא יהיה דופק אלא רק שק הריון ואולי קוטב עוברי.
זה מה שעשיתי שנה שעברה כשטסנו לחו"ל כשהייתי בשבוע 6+0. הרגשתי שאני לא יכולה לטוס אם אני לא נבדקת לפני כן, ויצא שנבדקתי ב5+3. היה שק הריון ברחם וזה לגמרי סיפק אותי.
את בדיקת הדופק הראשונה עשיתי יומיים אחרי שחזרנו, הייתי בשבוע 7+6 והיה דופק.
אם האופציה הזו לא רלוונטית, אני חושבת שכדאי להיבדק אחרי החופשה.
הרי גם אם תיבדקי לפני החופשה (6+3) ולא יהיה דופק או שיהיה דופק איטי, אף אחד לא ישלח אותך לגרידה. חייבים לחכות לפחות שבוע כדי לבחון אם יש שינוי, ואז זה כבר ממש על החופשה.
מאחלת לך לחזור מהחופשה עם בטן הורמונלית מלאה בפסטה, פיצה, גלידה ודופק.

אם במקרה משולבות בחופשה גם טיסות, ממליצה להימנע ממעבר בשערי בדיקה מגנטיים. לא בהכרח מציל את ההריון, אבל בהחלט מפחית רגשות אשם אם חלילה יש בעיה בהמשך (מנסיון של שני אובדנים אחרי טיסות
).

לגבי החלק הראשון של ההודעה שלך, מדי פעם יש לי גל של הבנה צלולה של חוסר השליטה המוחלט שלי במצב. גם לגבי שרידות ההריון וגם לגבי הרגשות והמחשבות שאני חווה.
בסופו של דבר החרדה, הלחץ והפסימיות חיים בהרמוניה יחד עם התקוה והאופטימיות.

ואיזה מזל שזיהו את הקרישיות. האם את אמורה להמשיך עם הקלקסן לאורך כל ההריון?

וואו ככ זוכרת את התחושות האלה

אני תמיד בדקתי דופק בשבוע 6 וקצת והיה.
אי אפשר לבדוק בשבוע 7+0?
את לא חייבת את הרופאה שלך... יכולה לקבוע בקופה לכל טכנאית..
בהצלחה! מחזיקה אצבעות!

פנלאופה

New member
מה לעשות

מיקה, נקודה טובה לשקול את אופי ההפלה, אבל בכל מקרה צפויה גרידה, וברור שמאחר שהבעיה שלי היא היעדר התפתחות של העובר, אז זה לא שהגודל שלו הופך את ההליך למסוכן יותר. נכון, הקרישיות שפתאום הופיעה באמת עודדה אותי, זה מרגיע לדעת לפחות חלק מהסיבה, אם כי הספק בסך הכל נותר ללא שינוי.
מרעישה, אני לא חושבת שיקל עליי לבדוק בשבוע 5 פלוס, לפני הדופק. בשני ההריונות הקודמים האתגר היה בדיוק הדופק. לגבי הטיסה, באחת משתי ההפלות שלי אבד הדופק בסביבות יום הטיסה, אצלי אינסטינקטיבית עלה החשש שיש קשר בין הטיסות ובין הפלות, ואכן יש מחקרים על דיילות שחוות יותר הפלות מקודמות. אבל הסיבה היא קרישיות יתר ולא המכשיר הזה, שלהבנתי יש בו קרינה פחותה מזו של הסלולרי. אבל לא מבינה בזה מספיק.

אותו הדבר לאם הבנות, אם אבדוק בשבוע 7 וקצת, זה יהיה יום-יומיים לפני הטיסה ולא אספיק לעשות הפלה לפני, זאת האופציה הכי מחרידה בעצם.

אגב, אני לא בארץ, מבחינת רופאת הנשים שלי אני אמורה לעבור 3 סקירות במהלך כל ההריון. עד כה כבר אחת נעשתה, ביום הגילוי, כשהחליטה משום מה לבדוק את הרחם ולא סתם בטא בבדיקת דם. עוד לא ביררתי את העניין הזה, אבל אני מניחה שבדומה לארץ, גם פה אני יכולה לבקש ממנה או מכל רופא אחר לעשות בדיקה פרטית. מה שכן, אין פה מיון לקהילה, רק בתי חולים מצד אחד או קליניקות מצד שני, שנראות פרטיות אבל משרתות את לקוחות הקופה. למעשה אין דבר כזה מרפאה של קופת חולים. ואפרופו הלחוצה מהמיון, במדינה שבה אני מתגוררת, הקוליות היא ממש חובה ואם אגזים איחשב לא רק מטומטמת כמו עכשיו בגלל מחסום השפה אלא חד וחלק טיפוס פסיכוטי. אבל דווקא בעניין הזה, בגלל הזרות המובנית, התרבותית, כל הדימוי החיצוני מזיז לי באמת כמה ביציות במאגר.

סיכום ביניים: אני שוקלת ברצינות לחכות. הבהרתן לי ששבוע 6.3 בסבירות גבוהה לא ייתן תוצאה מספקת לכאן או לכאן. אגב, הצגתי בחירה שגויה: זה או 6.3 או 9.3 ולא משהו אחר. כלומר, נראה שאבדוק לראשונה דופק ב-9.3... הזוי.

אבל לפני שאקבל החלטה סופית, אני יוצאת היום לעוד סיור הריוני, לביקור במרפאת הפוריות. את התור קבעתי כמה ימים לפני גילוי ההריון והחלטתי לא לבטל אותו. נראה מה יגידו לי שם ואחליט בהתאם. תודה לכולכן, אתן הופכות את כל הקשיים שלי לנסבלים, וזה יקר מפז בימים אלה.

מיקה 00

New member
אני חושבת שלנשים שגרות באירופה הרבה יותר קל

מאשר פה בארץ....זה ממש איזה תרבות מושרשת שברגע שזוג מתחתן אוטומטית המשמעות הוא רצון להיות בהריון....אני יכולה להגיד שהדבר הזה השפיע לי על המצב רוח.... אני נשואה עוד מעט 3 שנים ובשנתיים הראשונות לא הייתי בכלל במוד של כניסה להריון ואני די בטוחה שרבים חשבו שבטח אנחנו מנסים ולא הולך....זה הטריף אותי המחשבה הזאת...ודי בטוחה שהרבה בנות בגלל הלחץ הזה עובדות על אוטומט בלי לחשוב האם הן מוכנות לאימהות האם הן באמת עם הגבר שהן רוצות להקים איתו בית.... פשוט הזייה ודווקא כל הרוגע שאת מספרת עליו ולא רק את עוד בנות שגרות באירופה מדברות על הגישה הרגועה בעיני זה כ"כ נכון.....

תיראי... אני שיש לי עבר עבר של 2 הריונות כימיים יכולה להגיד לך שמבחינתי הדבר הכי חשוב זה לראות שק הריון(בהריון הראשון לא ראו שק וחשדו שיש הריון מחוץ לרחם והלחיצו אותי מאוד)... "איכשהו" יצא שבגלל שיש כל מיני ימי הולדת ואירועים חשובים אז פחדנו גם אני וגם בעלי ללכת לבדיקת אולטרסאונד עקב זה שהדבר ישפיע על אותם אירועים...אז אמרתי לעצמי אני אזרום עם הזרימה הזאת וכנראה בנתיים לא צריכה לעשות שום בדיקה...קבעתי לי תור רק לעוד שבוע וחצי לדופק.... אז אולי תיקחי כאפשרות שאולי גם לך החופשה הזאת שנפלה בדיוק בזמן הקריטי מבחינתך אולי היא משרתת אותך דווקא לטובה.... הרי אם היית בארץ בטח היית מתחרפנת ואולי יש לך הזדמנות להנות ולא לחשוב על זה כי אין ברירה כי לא תוכלי להיבדק....

אני התאפקתי

גיליתי את ההריון ממש בהתחלה, יומיים אחרי האיחור, ועשיתי א"ס ראשון יומיים אח"כ. זה היה בשבוע 5 וראו רק שק.
קבעתי את הא"ס הבא לשבוע 8, כמעט 9, כדי לדחות כמה שיותר את גילוי הדופק שהביא איתו מחשבות בלתי פוסקות בסגנון "עדיין יש דופק? ועכשיו? ועכשיו? ועכשיו? כבר 5 דקות לא הייתה לי בחילה, אולי כבר אין דופק?" וכו'.

כמובן, מרגע שראיתי דופק הודעתי לרופא שלי שאני רוצה לבוא אליו פעם בשבוע-שבועיים, וגם נכנסתי לתפקיד ההיסטרית מהמוקד (אני חושבת שהלכתי למוקד איזה 3 פעמים עד אמצע ההריון, וזה בנוסף על ביקורים אצל הרופא).
אז זה עוד שיקול - לדעת שבכל פעם שההיסטרית שבכל מתעוררת, את יכולה ללכת למוקד - מה שלא יהיה ממש אפשרי באיטליה.

מיקה 00

New member
היי חייבת להבין משהו כי מתחילה לחשוב שאולי אני

לא סופרת נכון שבועות.... רשמת שעשית א"ס יומיים אחרי יומיים איחור שזה אומר לדעתי שבוע 4+4 למה רשמת שזה היה שבוע 5?

פנלאופה

New member
הסוגייה נפתרה

אתמול ביקרתי אצל רופאת הפריון, עד כה הלבבית והמקסימה ביותר מכל רופאותיי. היא הקשיבה בסבלנות לכל הפרטים ואמרה: אבל משהו בטח התפתח מאז שגילית בשבוע שעבר, בואי נבדוק!

לא ציפיתי בכלל לבדיקת אולטרה סאונד כי כזכור כל המפגש הזה נועד להיות פגישה ראשונה לקראת טיפולי פריון, לפני שידעתי על ההריון. אז נדמה לי שזאת הפעם הראשונה שהתיישבתי בשיא הנונשלנט על כיסא הנבדקת, בלי לאבד פעימה אחת, ונדמה לי שזאת הפעם הראשונה שהרופאה מייד ראתה משהו וקבעה בקול: איזה יופי, יש פה כבר שק, אין מצב שאת 4.4, לפי מה שאני רואה פה את 5.3.

אז מה היה לנו פה? אני גיליתי את ההריון יחסית מוקדם, ב-3.3, כי המחזור שלי הוא 23 יום. אני יודעת בוודאות מתי היה הביוץ, שהפעם העיר אותי משינה, והוא התרחש 10 ימים לאחר הדימום. אז יצא שההריון טיפה מתקדם יותר מהחישוב הסטנדרטי. מאחר שהתעקשתי איתה על יום הביוץ היא פסקה לבסוף: טוב, אני מורידה יומיים ונותנת לך 5.0.

בשורה התחתונה, בעוד שבוע בדיוק היא אמרה שחייב להיות דופק. זה ב-6.1. אם לא יהיה עדיין נוכל לבדוק כחמישה ימים אחרי, ועדיין נוכל לקבוע תור לגרידה בזמן לפני החופשה.
מיקה, מקווה שארגנתי את המידע כהלכה :) לגבי אירופה, החוויה היסודית שלי את ההבדל הפנימי בחיים פה - מלבד השפה ומזג האוויר החיצוניים והבולטים - היא מרחב בחלל ומרחב בזמן. זאת חוויה מאוד מובהקת ועדיין חמקמקה לתיאור. קשה להבין כמה שכבות גיאולוגיות של עומס ולחץ וצפיפות ואינטנסיביות אפשר להכיל עד שהן מתחילות להיחשף ולהתפוגג. זה לא רק בעניין הלחץ מהילודה, אלא בכל אספקט אפשרי של החיים. ואני לא יכולה להגיד שתנאי החיים שלי בישראל היו קשים במיוחד, ממש לא. גם לא הייתי עוברת בשום מצב לגור במקום אחר, אלמלא האודיסאוס שלי.
והרוחקוראתמרי, בתור מי שהאתגר שלה הוא בדיוק השלב הזה, של הדופק, שעד כה הכזיב אותי, אני מבינה לגמרי למה את מתכוונת: ההקלה של הבדיקה מחזיקה את שישים השניות שבהן היא נמשכת, אולי עוד יממה של אנחת רווחה. לא יותר.

מיקה 00

New member
הסתדר לך מושלם!!

תאמת שרשמת שאת הולכת לבדיקת אצל רופאה די היה לי ברור שתעברי אולטרסאונד :)

מה שמדהים שלא החסרת שום פעימה מה אני אגיד לך תותחית.... אני בטוחה שאני אלך לבדיקה אני מראש יגיד לרופא שיש מצב שהדופק שהוא שומע זה שלי מרוב שהוא יהיה חזק .....

קטע לגבי גיל העובר אני מנסה להבין כי גם אני יודעת בוודאות מתי בייצתי... איך זה יכול להיות שהעובר בשבוע 5 אם את יודעת בדיוק שהוא 4.4? הכוונה היא שהוא גדל קצת מעל הממוצע ולכן השוני?

מתי אז הולכת לבדיקת דופק? ואת בטוחה שעוד שבוע זה לא מוקדם מדי? אני קצת יותר מתקדמת ממך בימים (שבוע חמש + 5) וקבעתי לי תור רק לעוד שבוע וחצי....

מה שאת מתארת לגבי החיים שם נשמע מ דה י ם !!! אני תמיד מקנאה בבנות שאני מדברת איתן שנמצאת באירופה... מנטליות אחרת לגמרי

פנלאופה

New member
קצת מוקדם למושלם

מושלם זה יהיה אם בעוד תשעה חודשים וכל זה וכל זה... אבל כן, בסך הכל העניין יצא טוב, נותן לי ביטחון שאם שוב משהו פגום, יהיה מענה עוד לפני החופשה.

לגבי גיל העובר, זה עובד ככה: שואלים אותך מה היה יום המחזור הראשון ומניחים שהביוץ קרה שבועיים לאחר מכן, ושהמחזור הוא 28 ימים. לפי החישוב הפשוט הזה, אני בגיל 4.4.

אצלי הביוץ היה עשרה ימים אחרי יום המחזור הראשון, ולא שבועיים. כך שלמעשה הגיל של העובר - מרגע ההתעברות ועד לרגע זה - הוא 3.4. הרופאים מוסיפים לגיל של העובר עוד שבועיים (כאילו כדי לחשב את הזמן מהמחזור ועד הביוץ), וכך יוצא שגיל ההריון שלי הוא בעצם 5.4 (הורדתי את הרופאה בשלושה ימים למעשה, כי טענתי שאני יודעת בדיוק מתי הביוץ ולכן אני יודעת מה הגיל המדויק של ההריון. למעשה לפי הגודל היא חושבת שהביוץ קרה עוד לפני כן...). מקווה שזה ברור.

עכשיו לגבי הדופק, הרופאה אמרה בצורה ברורה: אם אני רואה שק הריון, אז בעוד שבוע, אם הכל תקין, אני חייבת לראות דופק. הדופק עצמו מתחיל להתפתח כשהעובר בן 3 שבועות מרגע הביוץ, אבל הזיהוי שלו באולטרהסאונד לא תמיד אפשרי בשלב הראשוני, ולכן מחכים קצת.

אגב הנה עוד נקודה מבלבלת: שבוע 5.4 הוא שבוע שישי להריון. כמו ששבוע 0.4 הוא שבוע ראשון להריון (ולא שבוע אפס)...

מיקה 00

New member
איזה קטע אז אנחנו בהבדל של יום אחד בימים :)

לגבי הספירות כל אחת ואחד אומרים משהו אחר.... בעיני שבוע 5+4 לא יכול להיות שבוע 6 כי עדין לא באמת עברו 6 שבועות ואני בדעה ששבוע 5+4 זה שבוע 5

פנלאופה

New member
העברית דווקא פותרת את הקושי הזה

קודם כל מגניב ביותר! אמן שנמשיך להתפלפל בענייני מספרים וגדלים עוד תשעה חודשים.

חוצמזה, את מציפה בלבול שכיח, אבל אין כאן עניין של דעה אלא של שימוש לשוני תקין בשפה העברית:

השבוע הראשון, השני, השלישי - זו ספירה שנקראת מספר סודר. אחד אחרי השני, ואנחנו אומרים בזכר ולא בנקבה, כי סופרים את השבועות ושבוע הוא זכר.

שבוע אחת, שתיים, שלוש, ארבע חמש - זו ספירה שנקראת מספר סתמי, והיא נעשית תמיד בנקבה. תוכלי לחשוב על זה כמעין קיצור של: שבוע מספר אחת, שבוע מספר שתיים.

מכל זה יוצא שאנחנו נמצאות בשבוע חמש ו-X ימים. או בשבוע השישי להריון שלנו.

מיקה 00

New member
לא הבנתי איך זה קשור לשפה לשונית....

כנראה פיספסתי משהו בכוונתך..... בעיני זה לא הגיוני גם....

הרי מתחילים לספור מהיום ראשון למחזור ומפה מתחיל שבוע 1... לפי מה שאת אומרת בנות בנמצאות ביום ה4 למחזור שלהן משמע שבוע 1+4 הן למעשה בשבוע 2... איך זה הגיוני ?

פנלאופה

New member
מנסה להסביר ברור יותר

כתבת:
הרי מתחילים לספור מהיום ראשון למחזור ומפה מתחיל שבוע 1
התשובה שלי: לא נכון. היום הראשון למחזור הוא שתי אפשרויות
או שהוא שבוע אפס פלוס אחד 0.1
או שהוא שבוע ראשון. לא אחד, לא אחת, אלא שבוע ראשון.

כתבת: בנות ביום ה-4 למחזור שלהן משמע שבוע 1.4 הן למעשה בשבוע 2
התשובה שלי: לא נכון. בנות ביום הרביעי למחזור שלהן הן בשבוע 0.4 (אפס פלוס ארבע) ולא בשבוע אחת פלוס ארבע. הן גם בשבוע אפס פלוס ארבע וגם בשבוע ראשון למחזור שלהן.

נראה לי שהשימוש שלך במספרים רק מבלבל אותך יותר. תבחרי האם את משתמשת במילים ראשון שני שלישי, או במילים אחת שתיים שלוש, אולי זה יעזור להבין את ההבדל.

נדמה לי שקל לתפוס את העניין בימי הולדת: כשנולדת, היום הראשון לחייך הוא שנת אפס פלוס יום. זאת שנת אפס, אבל באותו הזמן זאת השנה הראשונה לחייך. היא שנת אפס אך ורק כי עדיין לא מילאת מספיק ימים כדי להיות בת שנה. ביום שאת הופכת להיות בת שנה, את סיימת שנה לחיים, סיימת גם את השנה הראשונה לחיים, וביום הזה את גם בת אחת וגם מתחילה את השנה השנייה לחייך. עכשיו את בת 33 וכרגע את חיה את השנה ה-34 של חייך. ככה זה בחיים :)

למעלה