סוגיית ההפלות.

סוגיית ההפלות.

מתנצלת על כך שהשאלה בשעה מאוחרת כל כך, לא אשמה [מפטיחה
]. בכל אופן, השאלה היא זו - הפלות. בעד/נגד? במידה ונכנסת להריון לא במכוון מחבר שלך, תפילי? במידה ואת רוצה את התינוק והוא לא, תפילי או שתחזיקי בבפרי בטנך? במידה ונאנסת, לא עלינו, תפילי? לאו דווקא השאלות האלה ובסדר הזה, פשוט כל ואריציות שעלו לי לראש כרגע.

Karnaf1

New member
זכותה של כל אישה.........

להחליט באם היא ממשיכה את ההריון או מפילה........... סקארלט, הסיבות שנתת הן ברומו ל עולם ולבטח מצדיקות הפלה. אני אקח את זה הלאה ואומר שאישה זכותה להפיל ולו רק למען שמירת המראה או מפאת מחסור בזמן לטיפול ב צאצא העתידי או בשל כל סיבה אחרת

דעה אישית

כנושא כללי- אני גם כן תומכת בכך שזכותה של כל אישה להפיל בלי לעבור את ייסורי הועדה שקיימים היום בישראל. באופן אישי אני אפיל רק אם אני אדע שאני לא אוכל לדאוג לתינוק, אני לא מתכוונת להביא ילד לעולם בידיעה מראש שהוא לא יהיה מאושר. מבחנתי הבעיה תתחיל רק אם אני רוצה את התינוק ובן זוגי לא ירצה או להיפך. מכיוון ששוב , אני מאמינה שזכותה של אישה על גופה , אבל הצאצא הוא גם שלו, ולכן אני לא יודעת מה אני אעשה במצב של חוסר הסכמה. כנראה שיתחילו להיכנס שיקולים נוספים...

Karnaf1

New member
יש בזה הרבה היגיון, אך.........

מה יקרה אם את לא תרצי להמשיך את ההריון ואבי הצאצא ירצה מאד את המשכתו? האם תתחשבי ברצונו או יותר נכון האם תמשיכי את ההריון אך ורק למען רצונו?

זו בדיוק ההתלבטות שלי..

זה היה החלק האחרון שכתבתי עליו, זו אכן תהיה בעיה, וכאן כבר יכנסו שיקולים נוספים. האם הילד מבן זוג קבוע? האם אנחנו נשואים? למה הוא רוצה להשאיר אותו? האם יש לנו אפשרות לפרנס אותו? וכו... וכו..... אני כן בטוחה בכך שאני בטוח אתייעץ, אני לעולם לעולם לעולם! לא יעשה הפלה בלי לעדכן את האב, יש לו זכות לדעת וזכות להשפיע על ההחלטה.

ebony

New member
הפלות....

נושא מאוד כואב לדבר עליו... אני לא יודעת אם אני בעד או נגד... דיברתי על זה בחיים שלי פעם אחת עם מישהו ופשוט פרצתי בבכי אז אני השתדל ...
במידה וטפו טפו טפו חמסה חמסה מקווה שזה לא יקרה כי אני מאוד היסטרית בעיניין אני הכנס להריון מהחבר שלי כן אני הפיל כי אני חושבת שצריך שניים כדי לגדל ילד ... ולהתחתן מתוך הכרח נשמע לי צבוע ומגעיל... ולכן אני עושה הכל כדי לא להכנס להריון והכל אציל שקול כשזה מגיע לסקס..
על השאלה השנייה כבר עניתי אני חושבת שעד שאני לא יהיה נשואה או לפחות יחייה עם מישהו בקשר זה או אחר אני לא מתכוונת לשמור על התינוק עם כל הצער והכאב שכרוחים בעיניין.
מידה ומישהי נאנסת אני בעד הפלה.
כמו שאמרתי יש לי דעות מגוונות בנושאים שונים ולכן הפתיע ואומר שאני לא בעד הפלה במצב שזוג נשואי או כל זוג שרוצה בילד נכנס להריון ואצל התינוק מתגלה מום רוב הרופאים הם בעד הפלה ורוב הזוגות גם עושים כך יש מספר מאוד קטן של זוגות ורופאים שלא נוהגים כך....אני יודעת שזאת החלטה של בני הזוג אבל אני מדברת פה מתוך משהו אישי אני לא בעד הפלות במצב כזה כי אני יודעת שאם אמא שלי הייתה יודעת על הבעיה שיש לי בזמן ההריון שלה אם היו רואים את זה באולטרסאונד אני יודעת שהיא הייתה מפילה ואבוני לא הייתה כותבת פה היום... למזלי אני התברכתי בהורים שגידלו אותי כמו כל אחד אחר
ולא התנהגו אליי באופן שונה ועל זה אני מודה להם יש הרבה מה ללמוד מזה... ולאחר שהטפתי מוסר לאנשים
בסופו של דבר זאת ההחלטה של בני הזוג ולא שלנו.. זאת רק דעתי האישית בעיניין.....

T r i l i a n

New member
בעד הפלות

אבל עוד יותר בעד אמצעי מניעה הפלה זה בכלל מצב נורא קיצוני הריון לא רצוי זה דבר שלא צריך לקרות ובמקרה של מומים בעובר אני היתי מפילה

צוהלת

New member
../images/Emo12.gif

אני חושבת שזה מאוד תלוי בסיטואציה , אבל אני לעולם לא אשמור הריון שאני לא מעוניינת בו , ולא משנה עד כמה בן זוגי היקר רוצה אותו. במידה ונאנסתי , אין ספק , ישר הפלה. מי צריכה תזכורת לדבר נוראי כזה במשך כל חייה? אם אני רוצה את התינוק והוא לא , פה מתחילה בעיה , אני לא בטוחה , אבל אני עדיין נוטה לזה שלאישה יש 80 אחוזים מההחלטה

בטח יעשו עליי לינץ' קל אחרי זה, אבל

זה נושא מאוד רגיש אצלי הפלות, לכן העלתי אותו לדיון בפורום. אז ככה - אני חושבת שבמידה והייתי נערה מתבגרת, ואני מכלילה החלק הזה את גילאי 14-17,הייתי מפילה. לא משנה מהי סיבת ההריון [ולאו דווקא מרצון אישי להפיל]. במידה מעל גיל 17 ונכנסתי להריון - אם הייתי מספיק מטומטמת להיכנס להיריון, תינוק שעוד לא נולד לא אמור לשלם על הטעויות שלי על לא עוול בכפו.. במידה ואני רוצה את התינוק, התינוק נשאר! אולי נשמע אגואיסטי אבל מה לעשות, הוא בגוף שלי, לא בשלו
בנודע לאונס [
] יש לי התלבטות - מצד אחד, צדקו כל אלה שאמרו שאף אחת לא צריכה תינוק כתזכורת לדבר האיום הזה, לטראומה הזו. אבל, מצד שני, אפשר להסתכל על זה בצורה אחרת - 'מעז יצא מתוק'..

צוהלת

New member
ומה אם נקרע הקונדום?

ומה אם , כן , היית טיפשה ולא נזהרת , ונכנסת להריון. להמשיך את ההריון בידיעה שזה ידפוק לך את כל החיים? ולא מסכן הילד? שיוולד ויגדל אצל אמא שלא רצתה אותו בכלל?

זו גם סוגייה

אז לפחות אל תהיי טיפשה מספיק כדי להרוג אותו. לא רוצה את התינוק? לא יכולה להתמודד עם התינוק? יש אלפי אנשים שמתחננים לתינוק, בעוד את רוצחת אחד שקיבלת מתנה. אז תסחבי אותו תשעה חודשים ותשלחי אותו לאימוץ.

צוהלת

New member
א. אני חושבת שזאת טעות מצידך

להגדיר מישהי שעושה הפלה כטיפשה , או רוצחת. בתור מנהלת פורום את צריכה לכבד דעות אחרות. ב. יש אלפי אנשים שמתחננים לתינוקות , זה נכון. זה עדיין לא אומר שאני צריכה להיות זאת שתציל אותם. ג.זה תלוי בבחורה , מי שרוצה שתעשה הפלה , מי שמרגישה מוכנה , שתסחוב אותו 9 חודשים. ד.אני יודעת שהייתי עושה הפלה בלי לחשוב פעמיים , במידה ומדובר בסיטואציות שחשבנו עליהן.

מלכתחילה אמרתי שיעשו לי לינץ'

מתנצלת, אני רואה הפלה כרצח. והרצח הכי לא מוסרי שיש. אחרת, איך תקראי ללקיחת חיי אדם שאינו יכול אפילו להתגונן?

ועוד דבר,

לא כמנהלת אני אמורה לכבד דיעות אחרות, אלא כבן אדם. ואני אכן מכבדת. לא תקפתי פה אף דיעה אישית, הבעתי את דעתי הכללית.

צוהלת

New member
לא עשיתי לך לינץ'

ואני האחרונה שאעשה. אולי דעתך היא שהפלה היא רצח , זה לא נותן לך זכות לכנות מישהי שעברה הפלה , טיפשה או רוצחת. ומעבר לזה , עובר הוא לא בנאדם. עד שהוא בן 3 חודשים הוא פשוט גוש שמתפתח.

חלילה, לא טענתי שאת עושה לי לינץ'

פשוט ציפיתי לתגובות נזעמות, לרוב אני מקבלת את אותן התגובות. מישהי שעושה הפלה מבחינתי היא לא טיפשה, מישהי שנכנסת להיריון ב'טעות' [ואני לא מדברת על קונדום שנקרע או שהזרע שלו רדף אחריה ועבר סבך של אלפי זוגות תחתונים כדי להגיע אליה], היא כן טיפשה לדעתי. מישהי שחושבת ש'לי זה לא יקרה', מישהי שפיספסה גלולה וחושבת שזה לא משנה, וכהנא, כן, הן טיפשות. כי חוסר אחריות אצלי מתפרשת בשטח הזה כטיפשות. מתנצלת אם אני פוגעת במישהי. אני חושבת [או חוששת..
] שאני ואת רואות את המילה רוצחת בצורה שונה. אני לא חושבת שהיא בן אדם רע, חלילה, בחורה שעושה הפלה. אבל אני כן חושבת שיש בזה חוסר אנושיות קל שנובע מחוסר ידע או חוסר אכפתיות. אבל זה רצח. ומעבר לזה, במידה ואת רוצה שניכנס לדיון 'ממתי הוא אדם?', אני אשמח, אבל אדחה את זה לאחר הצהריים שיהיה לי קצת זמן פנוי לנתח עובדות. וזה לא לגמרי נכון שהוא 'גוש' עש 3 חודשים.

נעמייה

New member
שמעתי ש...

שזה אחלה פורום, אז באתי
ולשאלה- לדעתי, תינוק שבא לעולם צריך לבוא מתוך רצון הדדי של שני הוריו (תרומת זרע גם מתקבלת בעיני). אם נכנסתי בטעות להריון והחבר/הבעל לא רוצה את הילד - הייתי מפילה. אותו כנ"ל אם חו"ח אונס הביא להריון. שורה תחתונה- ילד צריך לבוא לעולם מתוך אהבה ורצון הדדי של שני יוצריו. לא מספיק רצון של אחד מהם

למעלה